واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر دفاع صربستان : تشکیل ارتش کوزوو تهدیدی برای امنیت منطقه است بلگراد - ایرنا - وزیر دفاع صربستان با اشاره به اینکه کوزوو بزرگترین خطر امنیتی است،گفت:بلگراد تشکیل به اصطلاح ارتش کوزوو را تهدیدی برای ثبات خود و منطقه تلقی می کند.
به گزارش ایرنا، براتیسلاو گاشیچ با بیان اینکه کوزوو بر اساس مفاد قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان مللل تحت قیمومیت سازمان ملل متحد است، افزود که بلگراد بر این اساس سازمان ملل را مسئول صلح و امنیت از ساکنین اقلیت ها در کوزوو می داند.
گاشیچ در مصاحبه با روزنامه دنونیک چاپ نووی ساد صربستان با بیان اینکه نیروهای بین المللی حافط صلح سازمان ملل تحت نام ˈکی فورˈ حفظ امنیت در کوزوو را بر عهده دارد، گفت که صربستان با کی فور برای حفظ ساکنین صرب های کوزوو و ثبات و امنیت منطقه همکاری خوبی دارد که به این همکاری نیز در آینده ادامه می دهد.
دولت سابق کوزوو که در صدر آن ˈهاشم تاچیˈ قرار داشت لایحه ای را برای تبدیل نیروهای امنیتی کوزوو به ارتش در دولت تصویب کرد که موفق به کسب دو سوم آرای نمایندگان برای تصویب این مصوبه در مجلس نشد.
به همین دلیل رییس جمهوری کوزوو دولت را انحلال و برای ساختار جدید پارلمان انتخابات زودهنگام پارلمانی برگزار کرد.
برای اینکه مصوبه دولت کوزوو در خصوص تشکیل نیروهای مسلح در مجلس تصویب شود می بایستی دو سوم نمایندگان مجلس و همچنین دو سوم نمایندگان از دیگر جوامع غیر آلبانیایی تبار به این مصوبه رای مثبت بدهند.
نیروهای پلیس امنیتی کوزوو از سال 1999 میلادی با 2 هزار و 500 نیرو تحت نظارت هیات صلح بانی بین المللی موسوم به کی فور در حفظ امنیت منطقه فعالیت دارد.
بنابه پیش نویس تشکیل ارتش کوزوو که در دولت پریشتینا به تصویب رسید قرار است که نیروهای مسلح کوزوو شامل 5000 سرباز و 3000 ذخیره باشند.
اقدام کوزوو برای تشکیل ارتش با واکنش تند صربستان مواجه شد، به طوری که دولت این کشور در این رابطه با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از تشکیل ارتش کوزوو، اقدام دولت پریشتینا را مغایر با توافقنامه بروکسل برای عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا و در تضاد با مفاد قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل درباره کوزوو دانست.
ˈآلکساندر وولینˈ وزیر مشاور امور کوزوو در دولت سابق صربستان در ماه مارس سال جاری میلادی در این خصوص گفته بود: بلگراد بعد از تصمیم دولت کوزوو برای تشکیل ارتش، خواستار برگزاری فوری نشست شورای امنیت به منظور بحث و بررسی این موضوع در این نهاد بین المللی خواهد شد.
کوزوو بر اساس قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل در ژوئن سال 1999 میلادی تحت قیمومیت هیات غیر نظامی سازمان ملل قرار گرفت و نیروهای ناتو موسوم به کی فور برای تامین امنیت در کوزوو مستقر شده اند.
پارلمان کوزوو در فوریه سال 2008 بطور یک جانبه استقلال این منطقه از صربستان را اعلام کرد.
بلگراد با ادعای این که کوزوو استان جنوبی صربستان است، استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل کردن سند استقلال از راه های صلح آمیزاست.
مقامات بلندپایه صربستان بارها تأکید کرده اند که حکومت بلگراد هرگز استقلال کوزوو را به رسمیت نمی شناسد و دولت صربستان همیشه در کنار صرب های کوزوو قرار دارد.
صربستان بر اساس قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل تنها نیروهای کی فور را برای تامین امنیت در کوزوو قبول دارد.
اروپام**2061**1547
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]