واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: اقبال بلند هندوانه ایران در کشورهای عربی خبرگزاری پانا:سازمان گمرک آمارهای صادراتی خود در بهار ۹۳ را اعلام کرد و بر اساس آن مشخص شد برخی از محصولات کشاورزی ایران از نظر ارزآوری در وضعیت خوبی قرار داشته و هر سال بر میزان صادرات آنها نیز افزوده می شود.
۱۳۹۳ دوشنبه ۶ مرداد ساعت 13:03
افکارنیوزنوشت: بررسی آمارهای صادراتی در فصل بهار نشان می دهد که صادرات هندوانه نسبت به مدت مشابه سال پیش ۹۷ درصد افزایش داشته است و ۳۶۹ هزار و ۳۰۰ تن از این محصول به ارزش ۸۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار به بیش از ۳۰ کشور صادر شده است. در این مدت عراق با خرید ۵۶ میلیون دلار، امارات ۱۳ میلیون دلار و ترکیه با هشت میلیون دلار بزرگترین مشتریان هندوانه ایران بودهاند. صادرات هندوانه از نظر وزنی ۸۳.۷۶ درصد و از نظر ارزشی ۷۴.۶۳ درصد افزایش داشته است.
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران درباره صادرات این محصول پرطرفدار به خبرنگار تراز گفت: کشورهای عربی به ویژه در حاشیه خیلج فارس و عراق خریداران عمده هندوانه ایران هستند. سید رضا نورانی درپاسخ به این پرسش که قیمت صادراتی این محصول کیلویی ۶۰۰تومان برآورد می شود در حالی قیمت آن دربازار ۸۰۰تا هزار تومان است،اظهار داشت:این مقایسه اصلا روش مناسبی نیست زیرا باید بررسی کرد قیمت هندوانه در عمده فروشی ها چقدر است و قیمت خرده فروشی ها ملاک خوبی نمی تواند باشد. وی افزود: صادرکنندگان معمولا محصول مورد نیاز خود را در سر زمین و جالیز از کشاورز خریداری می کنند بنابراین هزینه حمل برای آنها حذف می شود. وی تاکید کرد:در کشورهایی عربی و به ویژه در حاشیه خیلج فارس که دمای هوا بالای ۴۰ تا ۵۰درصد است معمولا امکان کشت این محصول وجود ندارد بنابراین اقدام به واردات هندوانه از ایران که دارای محصولی با کیفیت و مناسب است، می کنند.
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار «تراز» گفت: کشت و صادرات چنین محصولاتی برای ما بسیار ارزآور است. وی درباره وضعیت سایر میوه ها در کشور توضیح داد:به دلیل سرمای اول فصل بهار،شکوفه های درختانی مانند گوجه درختی،زردآلو و گیلاس دچار سرمازدگی شد که قیمت بالای آن در مقایسه با سال گذشته به همین دلیل است.
وی خاطر نشان کرد:خوشبختانه اکنون تولید هلو، شلیل، آلو در وضعیت بسیار خوبی قرار داد و در زمینه سیب درختی نیز می توانیم با تولید ۳.۵میلیون تن به رده های اول تا سوم جهان دست یابیم. نورانی اظهار داشت:اما نگرانی اصلی ما کمبود مرکبات به ویژه پرتقال در فصل زمستان خواهد بود زیرا سرمای سال گذشته بسیاری از باغات شمال کشور را از بین برده و اگر از اکنون به فکر نباشیم و تدارک نبینیم به حتم در زمینه تامین پرتقال در ماه های پایانی سال با مشکل مواجه خواهیم شد. وی تاکید کرد:به دولت و وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده ایم واردات مرکبات را به اتحادیه بسپرد زیرا ما قادر خواهیم بود این محصول را در طول فصل به طور یکسات و یکنواخت و با قیمت مناسب عرضه کنیم در غیر این صورت شاهد بحران در تهیه و عرضه پرتقال به عنوان یکی از اقلام مصرفی سبد خانوار خواهیم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]