تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منافق به آنچه مؤمنان بواسطه آن خوشبخت مى شوند، ميلى ندارد، ولى خوشبخت سفارش به تق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844792347




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عید فطر، جشن مهار هوای نفسانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عید فطر، جشن مهار هوای نفسانی


«انماهوعیدلمن قبل الله صیامه و شکر قیامه و کل یوم لا یعصی الله فهو یوم عید
عید از آن کسی است که روزه اش پذیرفته شده و نمازش را پاداش داده اند. هرروزی که در آن روز، خدا را معصیت نشود، تو را روز عید است.»
امام علی(ع)
«روزه هرچند که میهمان عزیز است ای دل / صحبتش موهبتی دان و شدن انعامی» (حافظ)
در انسان قوای سرکشی وجود دارد که هر لحظه ممکن است او را به عصیان وادارد و این سرکشی سر از خودکامگی و لجام گسیختگی درآورد. راه هایی که ادیان الهی برای تعدیل قوای آدمی پیش رو نهاده اند، گونه گون است، از آن میان روزه داری است. خداوند این دستور را نه فقط برای امت اسلام که برای همه پیشینیان فرض کرده است (کما کتب علی الذین من قبلکم).
در میان تاثیرات سودمندی که روزه داری در انسان می گذارد، شاید تعدیل قوای انسانی - که جوهره اخلاق است - سرآمد باشد. اینکه قرآن کریم فلسفه روزه را تقوا ذکر کرده است (لعلکم تتقون) اشاره به تحقق این جوهره اخلاقی است و عید فطر عید جشن تعدیل قوای درونی و مهارکردن هواهای نفسانی است، که منشا فسادهای فردی و اجتماعی می باشد. در کنار این تاثیر اخلاقی، تاثیر اقتصادی ماه مبارک رمضان است که در روز فطر خود را نشان می دهد و آن تساوی و تعادل و از بین بردن فاصله طبقاتی است. امام صادق می فرماید: انمافرض الله الصیام لیستوی به الغنی والفقیر... به راستی خداوند روزه را واجب کرد تا به این وسیله بین ثروتمندان و فقیران مساوات و برادری به وجود آید و این که سرمایه داران رنج گرسنگان را لمس کنند. با این حال، ثمرات ماه مبارک رمضان باید در این جهان بازگشت کند. عید فطر عید حیات دوباره آدمیان است و نویدبخش تحولاتی است که در روح و روان آدمی پدیدار شده است. یک ماه روزه داری تنها امساک ظاهری از خوردن و آشامیدن نبوده است، که تنها چنین امساکی با حقیقت روزه هیچ مطابقت ندارد. در روایتی از پیامبر آمده است: اگر کسی به روزه دار بدزبانی کرد یا با او به جنگ و کارزار برخاست، شخص روزه دار در برابر چنین کسی نه فحش می دهد و نه وارد جنگ می شود بلکه در جواب می گوید، من روزه دارم. «انما الصوم جنه فاذا کان احدکم صائما فلا یرفث و لا یجهل و آن امروا قاتله او سابه فلیقل انی صائم» روزه چون سپری است که جلو فحش، جهل و جنگ را می گیرد و روزه داری یک نوع احرام است چرا که محرمات باطنی روزه کمتر از محرمات حج نیست. همچنان که اگر انجام مراسم حج تاثیری در بهبودی زندگی مسلمانان نبخشد و آنان را به سوی وحدت نبرد و کینه ها را نزداید و مسلمانان را از فقر و فلاکت نرهاند، نمی توان نام آن را حج گذاشت. رمضان و روزه داری چنین است. پیامبر در روایتی فرمودند: پنج چیز روزه را باطل می کند: دروغ، غیبت، سخن چینی، سوگند ناحق و نظر شهوت. چه بسا روزه دارانی که تنها گرسنگی و تشنگی تحمل کرده اند و حقیقتی از روزه را درنیافته اند به فرموده پیامبر «کم من صائمٍ لیس له من صیامه الا جوع و العطش» روزه داران بسیاری هستند که آنها از روزه جز گرسنگی و تشنگی بهره ای نبرده اند. حقیقت ماه مبارک رمضان در آغاز دهه سوم یعنی در شب های قدر خود را نشان می دهد. روزه داران پس از 20روز، به تعدیل قوا و فرونشاندن خشم و شهوت رسیده اند، قدر و سرشت و سرنوشت روحی خود را با رهاکردن خود از قید خودی و خشم و تراکم ثروت و قدرت، دوباره می سازند. و آثار دهه سوم و شب های قدر نیز در روز عید فطر ظاهر می شود. واژه «فطر» یعنی شکافتن. باید خود را و جامعه را دوباره، از نو شکافت.
علی(ع) در خطبه عید فطر می فرماید: وادو فطرتکم فانها سنت نبیکم؛ زکات فطره خود را بپردازید که این سنت پیامبر است و خداوند این قانون را فرض و واجب کرده است. زکات فطره، علاوه بر گذشت مالی و رهایی از تعلقات دنیوی که بعد اخلاقی آن است، جنبه اقتصادی و اجتماعی آن مورد اهتمام است؛ برای اینکه ماه رمضان، که گفته شد، ماه برابرشدن فقیر و غنی است یعنی باید فاصله های طبقاتی در این ماه کاهش یابد. با یک ماه امساک و چشیدن رنج گرسنگی حال نوبت آن است که در روز عید فطر فقیران و گرسنگان جامعه را دریابیم. غزالی در کتاب احیای علوم می گوید یکی از آداب روزه داری آن است که روزه دار در روز بسیار نخسبد تا گرسنگی و تشنگی احساس کند. چشیدن رنج گرسنگی از فلسفه های مهم این فریضه است تا به درد و رنج گرسنگان ایام سال، به ویژه ظلم هایی که در این روزها در غزه، عراق و سایر بلاد اسلامی صورت می گیرد و شاهد هستیم، آشنا شویم و برای درمان این بلای بزرگ بکوشیم. فقر و گرسنگی در اسلام مورد نکوهش قرار گرفته و هم ردیف کفر است. دعای هر روز ماه مبارک این بود: «اللهم اغن کل فقیر» یعنی فقر باید به بی نیازی تبدیل شود. بنابر گزارش های اخیر یک چهارم نقدینگی کشور در دست 600نفر از هفتاد وچند میلیون نفر می چرخد! اگر رمضان پایان یابد و عید فطر بگذرد و این مسایل سامان نیابد تو گویی رمضانی در کار نبوده و عید فطری محقق نشده است. گرسنگی در ماه مبارک رمضان یعنی مبارزه با گرسنگی کسانی که همیشه گرسنه اند و از فقر و ناداری و نابرابری رنج می برند. یعنی مبارزه با کسانی که ثروت های بی حساب انباشته اند و به یاد محرومان و فاقدان شرایط اولیه زندگی دیگر آدمیان نیستند. در عید فطر که جشن بزرگ مسلمین است، باید روح های سرکش آرام گرفته باشد، مظلومی در جامعه نباشد و معصیت خدا صورت نگیرد. نمی توان نماز عید گزارد و آن روز را مبارک گفت و حال آنکه مشکلات اجتماعی و اقتصادی مسلمین سامان نیافته باشد . کسانی که گرفتار آتش خشم و شهوت قدرتند تعادلی در آنها راه پیدا نکرده است. مسلمین در این ماه مبارک شاهد آدمکشی و نسل کشی در غزه و عراق بوده اند که صاحبان قدرت و برخی به نام دین برای حفظ قدرت خود آتش خشم خود را بر مردم بی پناه فروریخته اند. امام علی(ع) فرمود: «روزی که بر خدا معصیت نشود و ظلمی بر سر آدمیان نرود آن روز، روز عید است.»
امام باقر (ع) وقتی که برای نماز عید فطر بیرون می آمدند می فرمودند: «اللهم انا نرغب الیک فی دوله کریمه تعز بها الاسلام و اهله» یعنی خدایا ما طالب حکومتی هستیم که مسلمین را عزت بخشد و نفاق و دورویی را به ذلت بکشاند. این یعنی روز عید فطر روز عزت مسلمین و ذلت نفاق، دورویی، دروغگویی و عهد شکنی است. نماز و زکات عیدفطر نشانه آزادی و رهایی مسلمانان از هرگونه اسارت است. نگرانی مامون خلیفه عباسی از نماز عیدفطر امام هشتم (ع) از این جهت بود که خلیفه ترسید مردم با حقیقت این روز بزرگ آشنا شوند و انسان ها تولدی دوباره بیابند و حقیقت خود و اسلام را بازشناسند که در این صورت به ستم خلفای عباسی تن نخواهند داد بااین حال امام رضا(ع) را از رفتن به نماز عید بازداشتند. حافظ برای مسلمین در این روز، چنین طلب شادی می کند: حافظ منشین بی می و معشوق زمانی/ کایام گل و یاسمن و عید صیام است.
اول ** 1610



06/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن