واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان معین:
تأمین کسریهای زایندهرود و نحوه تأمین آن بر عهده دولت است/ حقآبه قانونی و شرعی مردم اصفهان باید تامین شود
اصفهان – خبرگزاری مهر: عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه تأمین کسریهای زاینده رود و نحوه تأمین آن بر عهده دولت و به تشخیص خودشان خواهد بود، گفت: مردم اصفهان به حق خواستار تحویل همین میزان آب یعنی یک میلیارد و 138 متر مکعب حقآبه قانونی و شرعی خود هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، فتحالله معین پیش از ظهر امروز در چهل و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان در نطق پیش از دستور خود با اشاره به شکلگیری شهر اصفهان که از اولین مراکز سکونتی در منطقهی مرکزی ایران بوده است و همهی تاریخ نگاران عمر آن را به بیش از 2 هزار سال پیش نسبت میدهند، اظهار داشت: بر این اساس شکلگیری و قدمت شهر اصفهان را میتوان به اندازه قدمت کشور ایران دانست.
وی با بیان اینکه شکلگیری شهر اصفهان به برکت وجود رودخانه زاینده رود بوده است، بیان داشت: این رودخانه در این هزارهها رکن اصلی این تمدنها و علت اصلی ایجاد و ابقاء آنها بوده است.
این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه جریان طبیعی رودخانه و بستر طبیعی آن به نحوی بوده که برداشت از آن جز در زمینهای هموار استان اصفهان به طور طبیعی مقدور نبوده است، افزود: این امر بیانگر لطف و عنایت الهی و آیتی از آیات خداوند است که عامل معیشت جمع کثیری از مردم در این استان و در مکانی دیگر نازل شود.
وی با بیان اینکه تاثیر رودخانه زاینده رود آنچنان اساسی بوده است که از زمان صفویه به بعد برای توسعه فلات مرکزی و تقویت پشتوانه راهبردی و استراتژیک کشور همواره تقویت زایندهرود مورد توجه حکومتهای ایران بوده است، ادامه داد: این تأثیرگذاری به گونهای بوده است که در حال حاضر هنوز آثار حفاریهای انجام شده در دوره صفویه برای انتقال آب زاگرس به زایندهرود موجود است.
معین با اشاره به نقش مردم اصفهان در پیدایش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و 8 سال دفاع مقدس نیز بیان داشت: این امر بیانگر این است که اصفهان منبع تمام نشدنی از سرمایههای انسانی و امکانات مادی و معنوی برای دفاع از تمامیت ارضی کشور بوده است.
وی با تاکید بر اینکه حفر تونل اول کوهرنگ از دوران رضاشاه برای انتقال آب به رودخانه زایندهرود آغاز و در دوره پهلوی دوم به بهرهبرداری رسیده است، گفت: میزان انتقال آب از تونل اول حدود 300 میلیون لیتر مکعب در سال بود و آورد سالیانه و طبیعی رودخانه زایندهرود که متوسط بلند مدت آن 845 میلیون در سال بوده افزوده شد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه میزان آب طبیعی رودخانه زاینده رود آخرین بار در دوره صفویه توسط مرحوم شیخ بهایی سهمیه بندی و تسهیل شد، افزود: سهم آب تمام حقآبه داران در شهرها و روستا مشخص و مکتوب شد که بر این اساس نیز اسناد مالکیت صادر و پس از تشکیل سازمان ثبت اسناد نیز این حقآبه در اسناد مالکیت حقآبه بران زاینده رود ذکر شد.
وی ادامه داد: آب انتقالی از تونل اول نیز با تصویب هیات وزیران وقت به سهم آب حقابه بران اضافه و هزینه حفر تونل نیز به تدریج از آنها دریافت شد.
معین با بیان اینکه حجم آب جریان طبیعی و تونل اول کوهرنگ در بازهی زمانی 20 ساله بر اساس اعلام وزارت نیرو یک میلیارد و 138 میلیون متر مکعب بوده است، ادامه داد: این میزان آب سالیانه حق شرعی، قانونی و تاریخی مردم در استان اصفهان است.
وی با بیان اینکه از میزان آب سالیانه رودخانه زاینده رود 419 میلیون متر مکعب متعلق به حق آبه بران بوده است، افزود: 655 میلیون متر مکعب از این آب متعلق به سهم آبه بران و مابقی به پایداری محیط زیست تعلق گرفته است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: در طول سالیان بعد از احداث سد زاینده رود و حفر تونلهای دوم و سوم و تونل چشمه لنگان مصارفی برای رودخانه تعریف شد که مسئولیت تنظیم آن بر عهده تعاملات حکومتی بوده است.
وی با بیان اینکه اصل ادعای مردم اصفهان جدای از مباحث طولانی و اظهار نظرهای نه چندان کارشناسی تحویل همین میزان آب که جزء حقوق شرعی و قانونی و تاریخی آنها است به آنها است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران که به حق مدعی احقاق حقوق مردم و مظلومان است بدون شک در راستای جلوگیری از تجاوز و تضییع این حق وظیفهای مهم و اساسی بر عهده دارد.
معین با بیان اینکه تأمین کسریهای زاینده رود و نحوهی تأمین آن بر عهدهی دولت و به تشخیص خودشان خواهد بود، ادامه داد: امری که اقدام فوری تعاملات حکومتی را میطلبد جلوگیری از این حق کشی ناعادلانه و تضییع حقوق مردم اصفهان است.
وی افزود: مردم اصفهان به حق خواستار تحویل همین میزان آب یعنی یک میلیارد و 138 متر مکعب حقآبه قانونی و شرعی خود هستند که هر لحظه تاخیر در آن ادامه این حق کشی ناعادلانه و چشم پوشی بر روی برداشتهای غیر شرعی و غیر قانونی خواهد بود.
۱۳۹۳/۵/۴ - ۱۲:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]