واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob بهداشت و درمان هند نیازمند توجه جدی دولت مودی تهران - ایرنا- هند هرچند در دو دهه گذشته در زمینه فناوری و اقتصادی رشد چشمگیری در بین کشورهای پیشرفته داشته ولی در زمینه استانداردهای پزشکی و بهداشتی توفیق چندانی نداشت.
میزان دسترسی مردم این کشور به ویژه در روستاها به نیازهای اولیه نظیر آب سالم و بهداشتی و دسترسی به خدمات بهداشتی، پزشکی و بهداشت عمومی بسیار پایین است.
براساس گزارشها، روزانه حدود پنج هزار کودک بر اثر ابتلا به بیماریهای مختلف جان خود را در هند از دست می دهند.
حدود 60 میلیون نفر از کودکان در هند دچار سوء تغذیه هستند و وضعیت آنها بدتر از برخی کشورهای افریقایی گزارش شده است.
وضعیت زنان نسبت به مردان از نظر بهداشتی به مراتب بدتر گزارش شده به گونه ای که براساس گزارش سازمان بهداشتی جهانی، بسیاری از زنان اطلاعات کمی از بیماریهای واگیردار و حتی ایدز دارند.
بسیاری از خانواده های هندی حتی از داشتن سرویس بهداشتی محروم و مجبور هستند برای رفع حاجت به حاشیه خیابانها، کوچه ها و یا فضای باز رو آورند.
این مساله بقدری در این جامعه فراگیر است که وزیر بهداشت هند از دختران در آستانه ازدواج خواسته است به خواستگاران خود که سرویس بهداشتی شخصی در منزل ندارند، نه بگویند.
رشد جمعیت این کشور به بیش از یک میلیارد و 200 میلیون نفر باعث شده که مسوولان دغدغه ارائه خدمات درمانی مناسب به مردم زیر خط فقر داشته باشند.
نگاه مسوولان هندی با توجه به پراکندگی جمعیت روستایی در این کشور بیشتر به سوی مردمی است که دور از شهرهای بزرگ به سر می برند.
835 میلیون هندی درآمدی کمتر از4.5 دلار در روز دارند که اغلب آنها در مناطق دور از دسترس زندگی می کنند و از خدمات درمانی بی بهره اند.
کارآفرینان هندی بر این باورند که می توان از توان نهفته در نیروی انسانی مناطق روستایی و بومی در راستای ایجاد کار و ارائه خدمات درمانی بهتر استفاده کرد.
مسوولان هندی بجد عقیده دارند هیچ بخشی به اندازه بهداشت و درمانی که توده های هندی بتوانند از آن برخوردار شوند در جامعه امروز هند اهمیت ندارد.
*کمبود پزشک
بر اساس آمار وزارت بهداشت هند در مناطق روستایی این کشور برای هر 30هزار نفر یک پزشک وجود دارد در حالیکه استاندارد سازمان بهداشت جهانی برای هر هزار نفر یک پزشک است.
با وجود پیشرفت علم پزشکی در هند همچنان بخش زیادی از درمان به شیوه سنتی و توسط افرادی نظیر بزرگان خانواده، ماماهای سنتی و کارکنانی که آموزش تخصصی کافی ندیده اند، صورت می گیرد.
دولت هند برای رفع این مشکل تصمیم گرفت مراکزی را برای ارائه خدمات ارزان قیمت درمانی ارائه کند که این طرح نیز نتیجه ای در بر نداشت.
با شکست این طرح دولت هند تصمیم گرفت با استفاده از نهادهای غیرانتفاعی اقدام به آموزش درمانگران سنتی و افزایش آگاهی پزشکی آنها برای مداوای ابتدایی بیماران کند.
کارشناسان هندی عقیده دارند این اقدام به مراتب بیش از تربیت پزشکان در مراکز آکادمیک شهرهای بزرگ و اجبار آنها به اقامت در روستاها سودمند بوده است.
کارشناسان امیدوارند با کمک دولت و بخش خصوصی این طرح بتواند گام مهمی در درمان مناطق دورافتاده و بویژه روستائیان باشد.
** هندوستان سالم
ˈواردان هارش ˈ وزیر بهداشت هند از ارائه طرحی به نام ˈ هندوستان سالم ˈ برای تحت پوشش قراردادن همه شهروندان هندی خبر داد.
وی افزود: با این طرح ما باید فراتر از بیمه بهداشتی را مورد توجه قراردهیم تا بتوانیم سلامتی مردم را تضمین کنیم.
وزیر بهداشت هند تاکید کرد که دولت متعهد است تا برای هر مادر و کودک و پیر وجوان هندی، امکانات بیمارستانی پاک، داروهای با کیفیت و زندگی سالم و به تعداد کافی پزشک فراهم کند.
ˈنارندرا مودیˈ نخست وزیر هند نیز اعلام کرد که هدف دولت وی دگرگونی کامل بخش بهداشت و سلامت از طریق پژوهش، نوآوری و بهره گیری از تازه ترین فناوری است.
وی از پزشکان هندی تبار خواست دولت را دراجرای این طرح یاری دهند.
باید دید که طرح بلندپروازنه نخست وزیرملی گرای هند که درصورت تحقق می تواند تغییرات اساسی در بهداشت و درمان این کشور ایجاد کند به تحقق می پیوندد و یا اینکه همانند طرحهای قبلی ارمغانی برای بیش از یک میلیارد و دویست میلیون هندی ندارد.
**آساق**1600**1577
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]