واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ تير ۱۳۹۳ (۱۶:۴۲ب.ظ)
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه : مبارزه بيولوژيك در سطح 22 هزار از اراضي استان كرمانشاه اجرا مي شود رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه گفت: مبارزه بيولوژيك بر عليه آفات در سطح 22 هزار هكتار از مزارع استان كرمانشاه با رهاسازي زنبور هابروبراكون اجراء مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ علي اشرف منصوري افزود: اين 22 هزار هكتار از مزارع استان شامل 10 هزار هكتار نخود؛ 7 هزار هكتار ذرت و 5 هزار هكتار گوجه فرنگي بوده كه جهت كنترل كرم پيله خوار نخود، كرم ميوه خوار گوجه فرنگي، كرم ساقه خوار ذرت و برگخوار كارادرينا از زنبور هابروبراكون براي مبارزه با آنها استفاده شده است.
منصوري تصريح كرد: در سال زراعي جاري توسط مديريت حفظ نباتات اين سازمان براي توليد حدود چهل ميليون عدد زنبور هابروبراكون برنامه ريزي شده كه تا اين لحظه بالغ بر هشتاد در صد برنامه عملياتي شده و تا پايان تابستان نيز بيست درصد مابقي مانده زنبور توليد شده و به سطح مزارع منتقل خواهد شد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي تصريح كرد: امروزه توجه به تغذيه و سلامت مواد غذايي در جوامع بشري از اهميت فزاينده اي برخوردار بوده و عليرغم ضرورت مصرف تركيبات شيميايي، به علت استفاده بي رويه از آن در روند توليد محصولات كشاورزي مخاطراتي را به دنبال دارد.
وي با اشاره به مضرات استفاده نامناسب از تركيبات شيمايي در مبارزه با آفات و بيماريهاي گياهي افزود: از جمله اثرات مخرب استفاده نامناسب از تركيبات شيمايي مي توان به تاثير بر روي خاك و ميكروارگانيسمهاي موجود در آن، كاهش محصول و تأثير منفي بر عملكرد محصول، آلودگي منابع زيست محيطي، مقاومت آفات، عوامل بيماريزا و علف هاي هرز به سموم شيميايي اشاره كرد كه در سال هاي اخير به عنوان معضل پيچيده اي دامنگير دست اندركاران امور شده و باعث تنوع، تعدد و افزايش انواع آفت كش ها و ورود اين تركيبات به طبيعت گشته است .
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه با تاكيد بر لزوم مشورت با كارشناسان كشاورزي قبل از استفاده از هر نوع تركيب شيمايي در مزارع و باغات خاطرنشان كرد: استفاده ناصحيح و بدون مشورت با كارشناسان از كودهاي شيميايي و سموم گياهي ضمن اينكه باعث تجمع آلاينده هاي شيميايي در محصولات غذايي توليد شده در مزارع، باغات و گلخانه ها شده، بلكه موجب تحميل هزينه هاي اقتصادي اضافي به كشاورز و حتي سيستم دولتي گرديده و باعث بالا رفتن هزينه هاي توليد مي شود.
منصوري يادآورشد: مضرات استفاده ناصحيح از تركيبات شيميايي بركسي پوشيده نبوده و يكي از اقدامات بايسته اي كه در ساليان اخير در استان روند رو به رشدي داشته و به عنوان جايگزين براي سموم آفت كش مورد استفاده قرار گرفته، استفاده از عوامل بيولوژيك است.
وي افزود: در استان كرمانشاه با زمينه سازي و حمايت هاي لازم، توليد، توزيع و به كارگيري عوامل بيولوژيك حالت تصاعدي به خود گرفته و استقبال شايان توجه كشاورزان جهت استفاده از اين عوامل جنبه مهم تر موضوع است .
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه در خصوص رها سازي زنبور هابروبراكون افزود: شروع رهاسازي اين زنبور در مزارع استان از اواسط ارديبهشت در مزارع نخود شروع و تا اواسط شهريور در مزارع گوجه فرنگي ادامه پيدا مي كند.
وي اضافه كرد: زنبور هابروبراكن را مي توان در مزارع نخود و ذرت طي دو مرحله به فاصله حدود يك هفته و در هر مرحله يكهزار عدد زنبور ماده و در مزارع گوجه فرنگي نيز در يك مرحله به تعداد يكهزار عدد رهاسازي كرد.
گفتني است يكهزار عدد زنبور مورد نظر در چهار ليوان يكبار مصرف كه در هر ليوان بطور متوسط 250 عدد زنبور ماده و پنجاه عدد زنبور نر قرار داده مي شود به مزارع انتقال داده مي شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]