محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844076717
ادامهدار بودن مذاکرات هستهای چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟/ ابراهیم رزاقی: در ایران سود تولید 20 درصد و سود دلالی و واردات 500 درصد است
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ادامهدار بودن مذاکرات هستهای چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟/ ابراهیم رزاقی: در ایران سود تولید 20 درصد و سود دلالی و واردات 500 درصد است
نویسنده کتاب اقتصاد ایران می گوید در کشور ما سود تولید 20 درصد و سود دلالی و واردات 500 درصد است.
ابوالفضل طهماسبی: طی سال های اخیر مهم ترین مشکلی که اقتصاد کشور با آن رو به رو بوده افزایش نرخ تورم و حاکم شدن رکود در فضای اقتصادی بوده است و با توجه به اهمیت موضوع تورم و رکود اقتصادی مسئولان دولت یازدهم از آغاز فعالیت خود تا کنون بارها از برنامه های خود برای مهار این دو موضوع سخن گفته و این مباحث را در اولویت امور اقتصادی دولت قرار داده اند و البته آمار نیز از کنترل تورم در یک سال گذشته خبر می دهد.
هفته گذشته برای خروج اقتصاد از رکود تورمی دولت بسته اقتصادی ویژه ای را منتشر کرد و در این بسته نکات قابل توجهی همچون در نظر گرفتن تحریم ها تا پایان سال 93 به همین صورت فعلی، عدم اتکا به منابع بانک مرکزی برای خروج از رکود و دامن نزدن به "بیماری هلندی" یا به عبارت دیگر عدم هزینه دلارهای حاصل از فروش نفت خام با هدف ایجاد توسعه و عدم استفاده از نرخ ارز برای کنترل تورم از سوی دولت مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر ابراهیم رزاقی نویسنده کتاب اقتصاد ایران در گفت و گو با نامه نیوز در این رابطه می گوید وقتی ما حتی یک کلمه در مورد اقتصاد مقاومتی از مسئولین اقتصادی نمی شنویم؛ وقتی یک کلمه نمی گویند که این وضع چگونه بوجود آمده چون این وضعیت تنها مربوط به دولت قبل نیست و تمام دولت ها به این وضعیت امروز دامن زده اند نمی توان انتظار داشت چیزی باشد که بتواند استقلال اقتصادی ایران را تامین کند.
وی می گوید ولی وقتی در کشور ما سود تولید 20 درصد است و سود دلالی و واردات 500 درصد و وقتی هم که اخلاق گرایی و میهن دوستی نیست این منابع به سمت واردات و دلالی چرا نرود؟! همه اینها نشان می دهد اقتصاد کشور است که در آن سود تولید کم است و تولید کننده هم اگر برای رضای خدا و کمک به هم میهنان دست به تولید نزند تولید را تعطیل می کند.
مشروح گفت و گوی ابراهیم رزاقی با نامه نیوز را در ادامه مطالعه فرمایید:
***
با توجه به اینکه اقتصاد کشور از ابتدای سال جاری در رکود قرار دارد اکثر صنایع و تولید کنندگان چشم به مذاکرات هسته ای یران و 5+1 دوخته بودند مثلا برای خرید مواد اولیه این خرید ها را به نیمه دوم سال موکول کرده اند و به دستیابی ایران و گروه 1+% به توافق امید داشتند. اینک با تمدید مجدد 4 ماهه مذاکرات چه اتفاقی در انتظار رکود و آینده اقتصاد کشور است؟
اینکه صنایع و کارخانجات برای این موضوع برنامه ریزی کرده اند واقعیت دارد اما کار درستی نیست. دولت به جای اینکه به فکر خود اتکایی و تولید داخلی باشد، به واردات روی آورده است. غیر از دوره ای که در دولت قبلی بنزین داخلی تولید کردیم دیگر هیچ گاه به فکر داخلی سازی نبودیم که البته تولید بنزین هم متوقف شد و دوباره به وارد کننده بنزین تبدیل شدیم.
به عقیده بنده این تمدید مذاکرات نه تنها اینبار بلکه باز هم تشدید خواهد شد پس باید برنامه ای داشته باشیم که کمترین ضرر را ببینیم و بیشترین ایمنی یا به عبارتی کاهش وابستگی را در پی داشته باشد. مهمترین امری که لازمه این ایمن سازی است در چارچوب اقتصاد مقاومتی عمل کردن است یعنی توجه به تولید داخل، خرید از داخل و از این قبیل حمایت های که باید از بالاترین سطوح دولت تا پایین ترین سطح وارد کنندگان و بنگاه ها انجام شود.
الان با این دلاری که دولت برای واردات می پردازد عملا منابع ارزی را هدر می دهد چون 100 درصد یارانه پرداخت می کند برای این دلاری که می دهد. دلارهایی که صرف واردات کالاهایی می شود که عمدتا مصرفی هستند و علاوه بر این بسیاری از آنها را هم در داخل می توان تولید کرد.
اگر با این دید که منتظر نتیجه مذاکرات باشیم چون ما با آمریکایی ها طرف هستیم و آمریکایی ها هم دلشان می خواهد که تا جایی که در توان دارند این مساله ادامه پیدا کند همانطور که بارها اعلام کردند اقتصاد کشور ضربه می خورد. چون می بینند که اقتصاد ما در حال خرد شدن است و آنها بیشتر پافشاری می کنند که ما را خرد کنند.
در حالی که ما بسیاری از مواد و کالاهایی را که وارد می کنیم می توانیم در داخل تولید و تبدیل کنیم و از این نیاز مبرا شویم ولی نیاز به برنامه ریزی دارد که ابتدا اولویت بندی کنیم که چه کالاهایی تولید کنیم. مثلا مواد اولیه داروسازی را تولید کنیم یا به کشاورزان یارانه تولید بدهیم از طرف دیگر قیمت دلار را بالا ببریم که کشاورز دانه های روغنی تولید کند و روغن نباتی درست کنیم. آن زمان است که این تحریم ها و این تمدید ها به فرصت طلایی برای ایران تبدیل می شود. ولی اینطوری که ادامه می دهیم همان است که آمریکا و اروپا می خواهد و الگوی صنایع دفاعی هم نشان می دهد که این مساله شدنی است و اقتصاد مقاومتی امکان پذیر است.
در این چند ماه اخیر در بخش مالی اقتصاد شاهد افت شدید در سرمایه سرمایه گذاران بودیم به عنوان مثال افت شاخص بورس و با توجه به بی نتیجه ماندن مذاکرات هسته ای به نظر شما چه راه حلی برای بازگرداندن این سرمایه ها وجود دارد؟
نکته مهم در این مورد این است که سرمایه داری ما یک نکته اساسی را ندارد و آن هم منافع ملی است. سرمایه داری ما دنبال حداکثر سود بدون هر محدودیتی است. این حداکثر سود هم که در تولید نیست پس در دلالی و احتکار است. وقتی که وضع اینگونه است هیچ امیدی به سرمایه گذاری بخش خصوصی در تولید نیست.
راه حل درست شدن این وضعیت این است که دولت با احتکار، با دلالی، با کسانی که وام های سنگین بانکی را برای تولید گرفته اند و به دلالی رفته اند مقابله کند از دلالان مالیات های سنگین اخذ کند و به تولیدات و صنایع اهمیت دهد و گرنه این سرمایه گذاری ها خیالی است و به ناکجا آباد می رسد.
آقای دکتر رزاقی، دولت در هفته گذشته بسته پیشنهادی برای خروج از رکود ارائه داد. نظر شما در مورد این بسته چیست؟
من این بسته پیشنهادی را ندیده ام ولی یک ضرب المثل ایرانی هست که می گوید از کوزه همان برون تراود که دروست. وقتی ما حتی یک کلمه در مورد اقتصاد مقاومتی از مسئولین اقتصادی نمی شنویم؛ وقتی یک کلمه نمی گویند که این وضع چگونه بوجود آمده چون این وضعیت تنها مربوط به دولت قبل نیست و تمام دولت ها به این وضعیت امروز دامن زده اند نمی توان انتظار داشت چیزی باشد که بتواند استقلال اقتصادی ایران را تامین کند. چون سیاستهای لیبرالی صندوق بین المللی پول که به ایران پیشنهاد شده نمی تواند برای ما راهشگا باشد چون این سیاست ها یک سیاست های تعیین شده ای است.
مثلا می گوید به تولید کننده وام حداکثری بدهید. بسیار خوب! اینهمه وام هم اعطا شد. ولی وقتی در کشور ما سود تولید 20 درصد است و سود دلالی و واردات 500 درصد و وقتی هم که اخلاق گرایی و میهن دوستی نیست این منابع به سمت واردات و دلالی چرا نرود؟! مجازات و نظارتی هم که از سمت دولت نیست و مصون هستند. همه اینها نشان می دهد اقتصاد اقتصادی بیمار است که در آن سود تولید کم است و تولید کننده هم اگر برای رضای خدا و کمک به هم میهنان دست به تولید نزند تولید را تعطیل می کند.
آقای رزاقی به نظر شما مهمترین مزایا و یا به عباراتی صنایع پیشروی ما در زمینه اقتصاد مقاومتی چه صنایعی است؟
مهمترین مزیت های ما در محصولاتی است که خام صادر می کنیم. مثل نفت خام مواد پتروشیمی و مواد معدنی که اگر یک چهارم این محصولات را که صادر می کنیم در داخل تبدیل کنیم همان قدر ارز به دست می آوریم که هم اکنون با صادراتش بدست می آوریم. به علاوه اینکه 50 – 60 میلیون شغل می توانیم ایجاد کنیم.
ولی ما خام فروش شده ایم یعنی همان چیزی که کشور های صنعتی می خواهند. ما الان 70 میلیون تن مواد معدنی با 20 میلیون تن مواد پتروشیمی صادر می کنیم. چرا اینکار را انجام دهیم وقتی می توانیم خودمان مواد اولیه را به محصول نهایی تبدیل کنیم و شغل بسازیم. اما هیچ تدبیری نیندیشیده ایم و اگر به معنای واقعی ما را تحریم کنند فاجعه بوجود می آید.
1393/4/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
عضو جامعه مدرسین: مشکل غرب با ایران مسئله هستهای نیست/ لزوم بکارگیری اقتصاد مقاومتی در صورت شکست مذاکرات
عضو جامعه مدرسین مشکل غرب با ایران مسئله هستهای نیست لزوم بکارگیری اقتصاد مقاومتی در صورت شکست مذاکرات آیتالله حسن ممدوحی حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه مشکل غرب با ایران مسئله هستهای و موشکهای بالستیک نیست گفت دشمنان با موجودیت نظام ولایی ما مشکل دارند و بدنبال نابودی کآیتالله ممدوحی در گفتوگو با فارس: مشکل غرب با ایران مسئله هستهای نیست/ لزوم بکارگیری اقتصاد مقاومتی در صورت
آیتالله ممدوحی در گفتوگو با فارس مشکل غرب با ایران مسئله هستهای نیست لزوم بکارگیری اقتصاد مقاومتی در صورت شکست مذاکراتعضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه مشکل غرب با ایران مسئله هستهای و موشکهای بالستیک نیست گفت دشمنان با موجودیت نظام ولایی ما مشکل دارند و بدبازارهای اقتصادی به کدام سمت حرکت می کنند؟/ از چشم انتظاری بازار بورس و ارز به مذاکرات هستهای تا ادامهدار بو
بازارهای اقتصادی به کدام سمت حرکت می کنند از چشم انتظاری بازار بورس و ارز به مذاکرات هستهای تا ادامهدار بودن رکود در بازار مسکن در شرایطی که مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1 5 در وین در حال برگزاری است بازارهای اقتصادی کشور در انتظار اخبار مثبت از این مذاکرات هستند به گزارش نامروری بر ۱۰ روز مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ / وزرای خارجه به وین می آیند
مروری بر ۱۰ روز مذاکرات هستهای ایران و ۱ ۵ وزرای خارجه به وین می آیند سیاست > دیپلماسی - تسنیم نوشت مذاکرات هستهای ایران و شش قدرت جهانی در وین در حالی وارد دهمین روز خود شده است که وزرای خارجه گروه ۱ ۵ طی هفته آتی به منظور کمک به تداوم مذاکرات در پایاخبار مذاکرات هستهای ایران با 1+5: عراقچی: لغو نسبی تحریمها را رد کردهایم
اخبار مذاکرات هستهای ایران با 1 5 عراقچی لغو نسبی تحریمها را رد کردهایمعراقچی گفت ایران طرحی مبنی بر تعلیق نسبی تحریمها علیه برنامههای هستهای ایران را به عنوان اولین گام قبل از لغو کلی که توسط کشورهای 1 5 پیشنهاد شده بود را رد کرد سیدعباس عراقچی مذاکرهکنندهمذاکرات هستهای ایران با 1+5 وارد ششمین روز شد
مذاکرات هستهای ایران با 1 5 وارد ششمین روز شدتاریخ انتشار دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۴۹ در ششمین روز مذاکرات هستهای وین برای نیل به توافقنامه جامع و نهایی هستهای وزیر امور خارجه ایران و مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با یکدیگر دیدار خواهند کرد به گزارش تسنیم مذاکمذاکرات هستهای ایران با ۱+۵ وارد ششمین روز شد
مذاکرات هستهای ایران با ۱ ۵ وارد ششمین روز شد در ششمین روز مذاکرات هستهای وین برای نیل به توافقنامه جامع و نهایی هستهای وزیر امور خارجه ایران و مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با یکدیگر دیدار خواهند کرد به گزارش نامه نیوز مذاکرات هستهای کشورمان و شش قدرت بزرگ جهان با دیدارموضوع هستهای ایران محور مذاکرات امروز مرکل و نخست وزیر چین
موضوع هستهای ایران محور مذاکرات امروز مرکل و نخست وزیر چینصدراعظم آلمان که به پکن سفر کرده است قرار است امروز با نخست وزیر چین در باره تحولات منطقه از جمله ایران به بحث بپردازد بهگزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان امروز دوشنبهاخبار مذاکرات هستهای ایران با 1+5: کری از وین حامل پیشنهاداتی برای اوباما است
اخبار مذاکرات هستهای ایران با 1 5 کری از وین حامل پیشنهاداتی برای اوباما استارنست اضافه کرد ایران در مذاکرات جدی بوده و انعطاف پذیری نشان داده است پایگاه اینترنتی صدای آمریکا گزارش داد سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه با بازگذاشتن دری مبنی بر احتمال تمدید مهلت مذاکرات گفت جان کرینیویورکتایمز: تمدید مهلت مذاکرات هستهای نتیجه «خلاقیت» ایران و 1+5 بود
نیویورکتایمز تمدید مهلت مذاکرات هستهای نتیجه خلاقیت ایران و 1 5 بودیک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت که تمدید مذاکرات ایران و 1 5 نتیجه خلاقیت طرفین مذاکره درباره شیوههایی بود که تضمین میدهد برنامه هستهای ایران کاملاً صلحآمیز است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامهکواکبیان در کنگره جمعیت ایران اسلامی: ماراتُن مذاکرات هستهای به خاطر بداخلاقی قدرتهای زورگو است
کواکبیان در کنگره جمعیت ایران اسلامی ماراتُن مذاکرات هستهای به خاطر بداخلاقی قدرتهای زورگو استرییس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحطلبان گفت یکی از دلایلی که باعث شده ما در مذاکرات ماراتن مذاکرات هستهای داشته باشیم ناشی از بداخلاقی قدرتهای زورگو است در حالی که اگر این بداخاخبار مذاکرات هستهای ایران با 1+5: سبک رفتار ظریف در مذاکرات به تحلیل لسآنجلس تایمز
اخبار مذاکرات هستهای ایران با 1 5 سبک رفتار ظریف در مذاکرات به تحلیل لسآنجلس تایمزوزیر امور خارجه ایران که در صفحه توییتر خود نوشته بود من وارد بازی مقصر دانستن کسی نمیشوم این شیوه من نیست یک روزنامه آمریکایی در گزارش تحلیلی درباره سبک رفتار محمدجواد ظریف در مذاکرات هستهاخبار مذاکرات هستهای ایران با 1+5: ظریف: به دنبال پایان بنبست تصنعی هستیم
اخبار مذاکرات هستهای ایران با 1 5 ظریف به دنبال پایان بنبست تصنعی هستیموزیر امور خارجه کشورمان گفت در تلاش هستیم تا پایانی به این بن بست تصنعی که بر پایه یک چارچوب غیرمنطقی بنا شده بدهیم و به توافق جامع دست پیدا کنیم محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز سهشنبهتلفنی اوباما با نتانیاهو : توافقی که صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را تضمین نکند، نمیپذیریم/برای تسهیل آ
تلفنی اوباما با نتانیاهو توافقی که صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را تضمین نکند نمیپذیریم برای تسهیل آتشبس در غزه آمادهایم رئیسجمهور آمریکا پنج شنبه شب در تماس تلفنی با نخستوزیر رژیمصهیونیستی با وی در مورد مذاکرات هستهای ایران و اوضاع غزه گفتوگو کرد به گزارش نامهالعربیه:ایران مایل است تا زمان مذاکرات هستهای تمدید شود
العربیه ایران مایل است تا زمان مذاکرات هستهای تمدید شود شبکه العربیه مدعی شده است که ایران خواستار تمدید مذاکرات هستهای است به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران شبکه العربیه لحظاتی پیش در خبری فوری گزارش داد ایران مایل است تا زمان دست یافتن به یک توافق درباره پروندهاوباما خواستار تمدید مذاکرات هستهای با ایران شد /مذاکره با ایران به زمانی فراتر از ضرب الاجل 20 جولای) نیاز د
اوباما خواستار تمدید مذاکرات هستهای با ایران شد مذاکره با ایران به زمانی فراتر از ضرب الاجل 20 جولای نیاز دارد رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی درباره سیاست خارجی این کشور گفت مذاکره با ایران به زمانی فراتر از ضرب الاجل 20 جولای 29 تیر نیاز دارد به گزارش نامه نیوز به نقل از رنیویورکتایمز: تمدید مهلت مذاکرات هستهای نتیجه «خلاقیت» ایران و 1+5 بود /لس آنجلس تایمز: : اسرائیل
نیویورکتایمز تمدید مهلت مذاکرات هستهای نتیجه خلاقیت ایران و 1 5 بود لس آنجلس تایمز اسرائیل از تمدید مهلت مذاکرات ایران و ۱ ۵ حمایت کرده است یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت که تمدید مهلت مذاکرات ایران و 1 5 نتیجه خلاقیت طرفین مذاکره درباره شیوههایی بود که تضمین میدهد ب-
گوناگون
پربازدیدترینها