تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك حديث بفهمى بهتر است از آن كه هزار حديث [نفهميده] نقل كنى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816361538




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفر به آلاشت، بهشتی سبز و سرد+عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


از گرمای شهر به خنکی کوهستان پناه ببرید سفر به آلاشت، بهشتی سبز و سرد+عکس
تهران این روز‌ها، روزهای گرم تابستان، تبدیل به شهری سرشار از آلودگی دمایی، صوتی و هوایی شده، بهار و بارش‌های رگباری بهاری هم تمام شد و دیگر چیزی نیست که امیدی هرچند کوچک برای گذران خنک‌تر ثانیه‌ها، در این درندشت به بار بیاورد. گردش‌های یکی و دوروزه تابستانی، انتخاب‌ها را به سمت ارتفاعات خنک ۱۹۰۰ متری سوق می‌دهد، ارتفاعاتی ساکت، سبز، سرد با بوی علفزار و صدای زنگوله بزغاله‌ها.
جام جم سرا: شلوغی‌های نارنجستان و رامسر و محمودآباد دیگر دست کمی از تهران ندارند، ترافیک و چهره‌های آشنای شهر، یادآور پایتخت در مقیاس کوچک‌تر است. کوهستان، در این میان، شاید پناهگاه مطمئن‌تری باشد برای آدم‌هایی که فرار حتی یکی دو روزه را بر قرار در گرما و شلوغی شهر ترجیح می‌دهند، شهری کوچک در ارتفاع چندهزار متری از دریا می‌تواند سکوتی که مدت‌هاست دنبالش بوده‌ایم را به جانمان برگرداند. «آلاشت»، ته جاده‌ای پر پیچ است، رد شده از میان جنگل. شهری کوچک با جمعیتی زیر هزار نفر که آن هم بر اساس آمارگیری سال ۸۵ انجام شده و احتمال دارد در سال‌های اخیر با موج مهاجرت، به کمتر از این‌ها هم رسیده باشد، آنقدر که می‌توان گفت آلاشت، شهر پیرمرد‌ها و پیرزن‌هایی است که غروب به غروب روی سکوهای کنار خیابان یا در قهوه‌خانه‌های قدیمیشان می‌نشینند و تازه‌وارد‌ها و مسافر‌ها را دید می‌زنند تا آمار از دستشان در نرود.

تک و توک جوانانی در شهر به چشم می‌آیند، یکی در تنها رستوران شهر، در تنهایی‌هایش موزیک گوش می‌دهد و تنها غذای رستورانش جوجه و کوبیده است. پسرکی تنها که هرازگاهی یکی دو جوان دیگر هم به کافه رستورانش سری می‌زنند تا قلیانی چاق کنند و بکشند و خاطرات را زیر و رو کنند. اما شهر، در اوج ناامیدی، در بلند‌ترین ارتفاعات جاده‌ای فرعی که از جاده سوادکوه جدا می‌شود، قرار گرفته، جاده فیروزکوه را که به سمت سوادکوه بروید، بعد از گذر از پل معروف ورسک، چند کیلومتر جلو‌تر، جاده‌ای فرعی را فلش زده‌اند که آلاشت، ۳۵ کیلومتر.

نشان به این نشان که از معدن زغال‌سنگی هم رد می‌شوید و ریل راه‌آهن. جاده در اطراف معدن، سیاه شده است، البته از سیاه شروع می‌شود تا خاکستری و کم‌کم به خاکی‌های جاده می‌رسد.

.

.

.

.

می‌گویند آلاشت به معنی آشیانه عقاب است، شاید هم به دلیل وجود عقاب‌های فراوان در کوه‌های بلند این منطقه است که چنین نامی را بر آن نهاده‌اند. به راستی هم که وقتی به بالا‌ترین نقطه کوه می‌رسیم، به معنی کلمه، انگار که به آشیانه عقاب رسیده‌ایم، خنکی دشتی که در بالا‌ترین نقطه زمین قرار گرفته، سکوت شبش، اهالی کم حرفش، همه باعث می‌شود که انتخاب کنیم آلاشت را که بشود بهشتمان در روزهای جهنمی روی زمین.
به گزارش جام جم سرا، تابلویی در ابتدای تنها خیابان آلاشت، جایی که شهر شروع می‌شود، زده‌اند کنار جاده، به زبان محلی خوشامد می‌گوید: «خله خش بمونی.» وارد شهر می‌شویم و جمله آلاشتی‌ها معنی می‌شود برایمان، کوهستان می‌شود انتخاب‌های بعدی سفر‌هایمان. زادگاه رضاخان می‌رپنج اما اسم آلاشت از دیرباز روی زبان‌ها بوده، بخشی از آن هم به خاطر زادگاه رضا شاه بودنش است، خانه‌ای بزرگ و اعیانی در بالادست شهر است که رضاشاه در آن خانه پا به دنیا گذاشته، خانه‌ای دو طبقه با نمای چوب و ستون‌هایی چوبی. خانه‌های قدیمی شهر، همه خشت و چوب است، مثل خانه عموی رضاشاه که‌‌ همان خانه معروف است. خانه را در سال‌های اول انقلاب می‌خواستند خراب کنند، اما خانه برپا ماند و شد موزه، موزه مردم‌شناسی با ابزار و ادوات به جا مانده از آن روز‌ها، روز‌ها و سال‌های نیمه قرن گذشته. کوچه ورودی به خانه- موزه سنگفرش شده، خانه‌های قدیمی اطراف، مرمت شده‌اند وبازسازی. زنان میانسال و حتی پا به سن گذاشته شهر هم ورودی موزه بساط کرده‌اند، از شال‌های دستباف و جوراب‌های پشمی گرفته تا گیاهان دارویی و دمنوش‌هایی که با دست خود چیده‌اند و در بسته‌های کوچک آماده برای فروش گذاشته‌اند. گل گاوزبان می‌فروشند و تره کوهی و شوید. کف پوش و شال‌های دستباف هم در بساطشان پیدا می‌شود. یکی از تفریحات زنان آلاشتی، شاید همین باشد، چیدن و جمع کردن گیاهان دارویی. موزه در سال ۱۳۴۸ در فهرست آثار ملی قرار گرفت. (کوتاه شده از: اعتماد)


پنج شنبه 26 تیر 1393 09:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن