واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ تير ۱۳۹۳ (۱۷:۴۷ب.ظ)
۱۲ توصيه رهبر معظم انقلاب براي استفاده بهتر از ليالي قدر به مناسبت فرارسيدن ليالي قدر ماه مبارک رمضان برخي توصيههاي حضرت آيتالله خامنهاي براي استفاده هرچه بهتر و کاملتر از اين فرصت گرانبها را منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از پايگاه اطلاعرساني KHAMENEI.IR، به مناسبت فرارسيدن ليالي قدر ماه مبارک رمضان برخي از توصيههاي حضرت آيتالله خامنهاي براي استفادهي هرچه بهتر و کاملتر از اين فرصت گرانبها را مرور ميکند:
* با آمادگي معنوي وارد شب قدر شويد
در ماه رمضان هم - در همه روزها و شب ها - دل هايتان را هرچه مي توانيد با ذکر الهي نوراني تر کنيد، تا براي ورود در ساحت مقدّس ليلةالقدر آماده شويد، که: «ليلةالقدر خير من الف شهر. تنزّل الملائکة والرّوح. فيها بإذن ربّهم من کل امر». شبي که فرشتگان، زمين را به آسمان متّصل مي کنند، دل ها را نورباران و محيط زندگي را با نور فضل و لطف الهي منوّر مي کنند. شب سِلم و سلامت معنوي - سلامٌ هي حتّي مطلع الفجر - شب سلامت دل ها و جان ها، شب شفاي بيماري هاي اخلاقي، بيماري هاي معنوي، بيماري هاي مادّي و بيماري هاي عمومي و اجتماعي که امروز متأسفانه دامان بسياري از ملت هاي جهان، از جمله ملت هاي مسلمان را گرفته است! سلامتي از همه اين ها، در شب قدر ممکن و ميسّر است؛ به شرطي که با آمادگي وارد شب قدر شويد.
1376/09/05
* ساعات ليلةالقدر را مغتنم بشماريد
قدر ليلةالقدر را بايد دانست، ساعات آن را بايد مغتنم شمرد و کاري کرد که انشاءاللَه قلم تقدير الهي در شب هاي قدر براي کشور عزيز و آحاد ملت ما تقديري آنچنان که شايسته مردم مؤمن و عزيز ماست، رقم بزند.
1382/08/23
* از رذائل مادي خود را دور کنيد
ما بايد اميدوار باشيم، دعا کنيم و بکوشيم از اين شب ها[ي ليالي قدر] براي عروج معنوي خود استفاده کنيم؛ چون نماز معراج و وسيلهي عروج مؤمن است. دعا هم معراج مؤمن است، شب قدر هم معراج مؤمن است. کاري کنيم عروج کنيم و از مزبله مادي که بسياري از انسان ها در سراسر دنيا اسير و دچار آن هستند، هرچه مي توانيم، خود را دور کنيم. دلبستگي ها، بدخلقي ها - خلقيات غيرانساني، ضدانساني - روحيات تجاوزگرانه، افزون خواهانه و فساد و فحشا و ظلم، مزبله هاي روح انساني است. اين شب ها بايد بتواند ما را هرچه بيشتر از اين ها دور و جدا کند.
1383/08/15
* بهترين اعمال در اين شب، دعاست
فرمود «ليلةالقدر خير من الف شهر»؛ شبي که به عنوان ليلةالقدر شناخته شده است و مردد است بين چند شب در ماه رمضان، از هزار ماه برتر و بالاتر است. در ساعتهاي کيميايي ليلةالقدر، بندهي مؤمن بايد حداکثر استفاده را بکند. بهترين اعمال در اين شب، دعاست... احياء هم براي دعا و توسل و ذکر است. نماز هم - که در شبهاي قدر يکي از مستحبات است - در واقع مظهر دعا و ذکر است. در روايت وارد شده است که دعا «مخّ العبادة»؛ مغز عبادت، يا به تعبير رايج ماها، روح عبادت، دعاست. دعا يعني چه؟؛ يعني با خداي متعال سخن گفتن؛ در واقع خدا را نزديک خود احساس کردن و حرف دل را با او در ميان گذاشتن. دعا يا درخواست است، يا تمجيد و تحميد است، يا اظهار محبت و ارادت است؛ همهي اين ها دعاست. دعا يکي از مهمترين کارهاي يک بندهي مؤمن و يک انسان طالب صَلاح و نجات و نجاح است. دعا در تطهير روح چنين نقشي دارد.
1384/07/29
* به معاني دعاها توجه کنيد
ادعيهي رسيدهي از معصومين (عليهمالسّلام) همه پرمغز، پرمضمون از لحاظ سوز و گداز عاشقانه و عارفانه است و غالباً در حد عالي، منتها جزو بهترين ها يا شايد بهترين ها، اين دعاهائي است که از اميرالمؤمنين (عليه الصّلاة و السّلام) رسيده است. همين دعاي کميل يا دعاي صباح يا دعاي مناجات شعبانيه، که من از امام (رضوان اللَّه عليه) يک وقتي پرسيدم که در بين اين دعاها شما بيشتر به کدام علاقه داريد، ايشان گفتند دعاي کميل و مناجات شعبانيه. هر دو از اميرالمؤمنين (عليه الصّلاة و السّلام) است. اين راز و نياز و سوز و گداز اميرالمؤمنين و هم مناجات هاي آن بزرگوار، حقيقتاً گدازنده است براي کسي که توجه داشته باشد.
و من خواهش ميکنم جوانان عزيز ما سعي کنند معاني اين کلمات و اين فقرات را در اين دعاها مورد توجه قرار بدهند. الفاظ دعا، الفاظ فصيح و زيبائي است، ليکن؛ معاني، معاني بلندي است.
1387/06/29
* با خدا حرف بزنيد
من خواهش مي کنم جوانان عزيز ما سعي کنند معاني اين کلمات و اين فقرات را در اين دعاها مورد توجه قرار بدهند. الفاظ دعا، الفاظ فصيح و زيبايي است، ليکن؛ معاني، معاني بلندي است. در اين شب ها با خدا بايد حرف زد، از خدا بايد خواست. اگر معاني اين دعاها را انسان بداند، بهترين کلمات و بهترين خواستهها در همين دعاها و شب هاي ماه رمضان و شب هاي احياء و دعاي ابيحمزه و دعاهاي شب هاي قدر است. اگر کسي معاني اين دعاها را نمي داند، با زبان خودتان دعا کنيد؛ خودتان با خدا حرف بزنيد. بين ما و خدا حجابي وجود ندارد؛ خداي متعال به ما نزديک است؛ حرف ما را مي شنود. بخواهيم با خدا حرف بزنيم؛ خواستههاي خودمان را از خداي متعال بخواهيم. اين انس با خداي متعال و ذکر خداي متعال و استغفار و دعا خيلي تأثيرات معجزآسايي بر روي دل انسان دارد؛ دل هاي مرده را زنده مي کند.
1387/06/29
* از خداي متعال عذرخواهي کنيد
شب قدر، فرصتي براي مغفرت و عذرخواهي است. از خداي متعال عذرخواهي کنيد. حال که خداي متعال به من و شما ميدان داده است که به سوي او برگرديم، طلب مغفرت کنيم و از او معذرت بخواهيم، اين کار را بکنيم، و الّا روزي خواهد آمد که خداي متعال به مجرمين بفرمايد: «لايؤذن لهم فيعتذرون». خداي نکرده در قيامت، به ما اجازه عذرخواهي نخواهند داد. به مجرمين اجازه نمي دهند که زبان به عذرخواهي باز کنند؛ آنجا جاي عذرخواهي نيست. اينجا که ميدان هست، اينجا که اجازه هست، اينجا که عذرخواهي براي شما درجه مي آفريند، گناهان را مي شويد و شما را پاک و نوراني مي کند، از خداي متعال عذرخواهي کنيد. اينجا که فرصت هست، خدا را متوجّه به خودتان و لطف خدا و نگاه محبّت الهي را متوجّه و شامل حال خودتان کنيد. «فاذکروني اذکرکم»؛ مرا به ياد آوريد، تا من شما را به ياد آورم.
1376/10/26
* دل هايتان را با مقام والاي امير مؤمنان آشنا کنيد
مناسبت شب قدر، يکي مناسبت دعا و تضرع و توجه به پروردگار است که ماه رمضان بخصوص شب هاي قدر، بهار توجه دل ها و ذکر و خشوع و تضرع است. ثانياً بهانه و مناسبتي است براي اينکه دل هايمان را با مقام والاي امير مؤمنان و سرور متقيان عالم قدري آشنا کنيم و درس بگيريم. هر چه که در فضائل ماه رمضان و وظايف بندگان صالح در اين ماه بر زبان جاري شود و بتوان گفت، اميرالمؤمنين (عليه الصّلاة و السّلام) نمونهي کامل آن و برجستهترين الگو براي آن خصوصيت است.
1387/06/29
* به وليّعصر، ارواحنافداه، توجّه کنيد
امشب را که شب قدر است، قدر بدانيد. دعا، تضرّع، توبه و انابه و توجّه به پروردگار،جزو وظايف همه ماست. مشکلات عمومي مسلمين، مشکلات کشور، مشکلات شخصيتان و مشکلات دوستان و برادرانتان را با خداي خودتان مطرح کنيد. از خداي متعال توجّه بخواهيد؛ از خداي متعال مغفرت بخواهيد؛ از خداي متعال انابه و حال و توجّه بخواهيد.
امشب را قدر بدانيد. شب بسيار مهمي است؛ شب بسيار عزيزي است. به وليّعصر، ارواحنافداه، توجّه کنيد؛ به در خانه خدا - مسجد - برويد و به برکت امام زمان از خداي متعال خواستههايتان را بگيريد.
1371/01/07
* در آيات خلقت و سرنوشت انسان تأمّل کنيد
از اوّل شب بيست وسوم، از هنگام غروب آفتاب، سلام الهي - «سلام هي حتّي مطلع الفجر» - شروع مي شود، تا وقتي که اذان صبح آغاز مي گردد. اين چند ساعتِ اين وسط، سلامِ الهي و امن الهي و خيمهي رحمت خداست که بر سراسر آفرينش زده شده است. آن شب، شب عجيبي است؛ بهتر از هزار ماه، نَه برابر آن؛ «خيرٌ من ألف شهر». هزار ماه زندگي انسان، چقدر مي تواند برکات به وجود آورد و جلب رحمت و خير کند! اين يک شب، بهتر از هزار ماه است. اين، خيلي اهميّت دارد. اين شب را قدر بدانيد و آن را به دعا و توجّه و تفکّر و تأمّل در آيات خلقت و تأمّل در سرنوشت انسان و آنچه که خداي متعال از انسان خواسته است و بياعتباري اين زندگي مادّي و اينکه همهي اين چيزهايي که مي بينيد، مقدّمهي آن عالمي است که لحظهي جان دادن، دروازهي آن عالم است، بگذرانيد.
1375/11/12
* براي مسائل کشور و مسلمين دعا کنيد
شب هاي قدر را حقيقتاً قدر بدانيد. قرآن صريحاً مي فرمايد: «خير من الف شهر»؛ يک شب بهتر از هزار ماه است! اين خيلي ارزش دارد. شبي است که ملائکه نازل مي شوند. شبي است که روح نازل مي شود. شبي است که خداي متعال آن را به عنوان سلام دانسته است. سلام، هم به معني درود و تحيّت الهي بر انسان هاست، هم به معناي سلامتي، صلح و آرامش، صفا ميان مردم، براي دل ها و جان ها و جسم ها و اجتماعات است. از لحاظ معنوي، چنين شبي است! شب هاي قدر را قدر بدانيد و براي مسائل کشور، مسائل خودتان، مسائل مسلمين و مسائل کشورهاي اسلامي دعا کنيد.
1376/10/26
* حاجات خود و مؤمنان را از خدا بخواهيد
نگاه کنيد به حاجات خودتان، حاجات مسلمانان، حاجات کشورتان، حاجات برادران مؤمنتان؛ به مريض ها، به مريضدارها، به جانبازان، به غم ديدهها، به دل هاي غمگين، به چشم هاي نگران، به نيازهاي فراوانِ انسان هايي که حول و حوش شما، زير سقف شما و در کشور شما هستند، در دنياي اسلام هستند، روي کره خاک هستند. همه اين حاجات را در اين شب هاي قدر، يکي يکي از خداي متعال بخواهيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]