واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو کمیسیون کشاورزی در گفتوگو با فارس عنوان کرد
ضایعات ۳۰درصدی کشاورزی/کاهش ضایعات محصولات کشاورزی باعث بینیازی از واردات میشود
عضو کمیسیون کشاورزی، گفت: اختصاص اعتبار برای نوسازی و مکانیزه کردن تجهیزات کشاورزی و برنامهریزی برای کاهش ضایعات ما را از واردات بخش زیادی از محصولات کشاورزی بینیاز میکند.
![خبرگزاری فارس: ضایعات ۳۰درصدی کشاورزی/کاهش ضایعات محصولات کشاورزی باعث بینیازی از واردات میشود خبرگزاری فارس: ضایعات ۳۰درصدی کشاورزی/کاهش ضایعات محصولات کشاورزی باعث بینیازی از واردات میشود](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1391/07/18/13910718000023_PhotoA.jpg)
علی ایرانپور عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد ضایعات بخش کشاورزی، گفت: استفاده از روشهای سنتی تولید و نگهداری محصول، از عوامل تأثیرگذار بر افزایش ضایعات کشاورزی در کشورمان است و انجام عملیات در بخشهای مختلف کشاورزی توسط نیروی انسانی نیز از این عوامل است. وی افزود: استفاده از ابزار آلات قدیمی و فرسوده در کشاورزی و عدم استفاده از ماشین آلات مکانیزه و مدرن، باعث افزایش مقدار هدر رفت محصولات تولیدی کشاورزی در حین کاشت، داشت و برداشت محصول میشود. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، بیان داشت: ضایعات محصولات کشاورزی در برخی از محصولات کشاورزی بسیار قابل توجه است، به طوری که حدود 30 درصد از محصولات در حین کاشت، داشت و برداشت هدر میرود. * مکانیزه کردن کشاورزی، ضایعات را کاهش میدهد ایرانپور با بیان اینکه عدم تخصیص اعتبارات کافی برای مکانیزاسیون و ماشین آلات کشاورزی از عوامل تأثیرگذار بر افزایش میزان ضایعات است، تصریح کرد: بکارگیری و مکانیزه کردن ابزار و ماشین آلات کشاورزی مثل کمباینها و تراکتورهای سنگین و نیمه سنگین در افزایش بهرهوری نقش مهمی دارند. وی با بیان اینکه کم کردن ضایعات محصولات کشاورزی بر کاهش واردات محصولات کشاورزی تأثیرگذار است، گفت: کشور سالانه به حدود 3 میلیون و 200 هزار تن برنج نیاز دارد که حدود یک میلیون و 800 هزار تن آن در داخل تولید میشود، در حالیکه حدود 30 درصد از برنج تولیدی کشور در حین داشت، کاشت و برداشت از بین میرود. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی بیان داشت: هدر رفتن محصولات کشاورزی فقط مختص به برنج نیست، بلکه بخشی زیادی از محصولات مهم و استراتژیک مثل گندم به دلیل نبود شرایط مناسب و استاندارد برای نگهداری آن از بین میرود، که فراهم آوردن شرایط کاهش ضایعات محصولات کشاورزی قطعا نیاز به واردات را کم میکند. ایرانپور تصریح کرد: سوء مدیریت و عدم برنامهریزی مناسب دلیل اصلی هدر رفتن و تلف شدن بخشی زیادی از محصولات تولیدی کشاورزی است. وی با بیان اینکه ایران جزء کشورهایی است که میزان ضایعات محصولات کشاورزی در آن بسیار بالاست، بیان داشت: ضایعات محصولات کشاورزی در کشورهای توسعه یافته در حدود 5 درصد است است و در ایران بین 25 تا 30 درصد است. * بهرهگیری از صنایع تبدیلی، ضایعات محصولات کشاورزی را کاهش میدهد عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی، اظهار داشت: عدم وجود صنایع تبدیلی کشاورزی به اندازه کافی در کشور از عوامل دیگر تأثیرگذار بر افزایش ضایعات محصولات کشاورزی است، زیرا بخشی از محصولات تولیدی که مصرف نمیشوند، در گوشه انبارها خراب میشوند، در حالی که با بهرگیری از صنایع تبدیلی میتوان آنها را به محصولاتی با ماندگاری بیشتر تبدیل کرد و از واردات آن به کشور بینیاز شویم. ایران پور گفت: عدم ارائه الگوی کشت از سوی وزارت جهاد کشاورزی باعث شده که کشاورزان بر اساس میل و سلیقه خود اقدام به کشت کنند و همین مسئله باعث افزایش کشت برخی از محصولات و در نتیجه هدر رفت آن میشود. انتهای پیام/ب
93/04/25 - 11:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]