تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834822737




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خلیفه خودخوانده تکفیری‌های عراق کیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خلیفه خودخوانده تکفیری‌های عراق کیست؟
یکی از مهمترین موضوعاتی که در بحث از تحولات اخیر عراق در عرصه بین المللی مورد توجه قرار گرفته، سر بر آوردن افرادی است که در چارچوب گروه های تکفیری، خود را امرای جهان اسلام خوانده و داعیه حکومت بر تمامی سرزمین های اسلامی را مطرح می کنند. ابوبکر البغدادی جدیدترین پدیده در این زمینه است که به تازگی نام خود را مطرح کرده است.
کد خبر: ۴۱۶۶۳۲
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۱ - 15 July 2014


یکی از مهمترین موضوعاتی که در بحث از تحولات اخیر عراق در عرصه بین المللی مورد توجه قرار گرفته، سر بر آوردن افرادی است که در چارچوب گروه های تکفیری، خود را امرای جهان اسلام خوانده و داعیه حکومت بر تمامی سرزمین های اسلامی را مطرح می کنند. ابوبکر البغدادی جدیدترین پدیده در این زمینه است که به تازگی نام خود را مطرح کرده است.


به گزارش «تابناک»، منابع افغان به تازگی اطلاعات جدیدی را درباره ابوبکر البغدادی، رهبر تکفیری های عراق منتشر کرده اند که به تازگی خود را «خلیفه ابراهیم» می خواند. بر اساس این اطلاعات، بغدادی چندین سال در افغانستان حضور داشته و در این کشور با گروه های افراط گرا و طالبان به همکاری پرداخته است. 


آن گونه که از شواهد برمی آید، بغدادی در اوایل دهه 1990 به همراه ابومصعب الزرقاوی، بنیانگذار القاعده عراق پس از سال 2003، به افغانستان رفته بود. هسته اصلی گروهی که این روزها با نام «داعش» و بعدتر با نام «دولت اسلامی» شناخته می شود، همان گروهی بود که در آن روزها در اطراف زرقاوی بودند.


زرقاوی که نام اصلی وی «احمد فاضل الخلیله» بود، فرد مجرمی بود که به واسطه خشونت و بی رحمی اش شناخته شده بود. وی که در سال 1966 متولد شده بود، سال های فراوانی را در کشور زادگاهش (اردن) در زندان گذراند و در همان زندان ها بود که در دهه 1980 به سوی ایده های افراط گرایانه گرایش یافت. زرقاوی پس از آزادی، در فاصله سال های 1989 تا 1992 به همراه مجاهدین افغان علیه دولت کمونیست افغانستان که مورد حمایت شوروی بود به مبارزه پرداخت. 


اردنی ها بار دیگر در سال 1994 زرقاوی را دستگیر کردند و این بار اتهام وی، توطئه چینی علیه معاهده صلح ملک حسین بود. دادگاهی کردن وی به اتهام فعالیت های ضد رژیم و خرابکارانه، سبب مشهور شدن وی شد. پس از پنج سال حبس، زرقاوی در جریان فرمان عفو عمومی ملک عبدالله، پادشاه جدید اردن، در فوریه 1999 از زندان آزاد شد. 


زرقاوی به افغانستان بازگشت و همانجا بود که همکاری با بغدادی را آغاز کرد. منابع افغان می گویند این دو تن، شرکایی نزدیک به شمار می رفتند. زرقاوی گروهی را با نام «جند الشام» تأسیس کرد و توانست حمایت قابل توجهی را از اسامه بن لادن، رهبر القاعده به دست آورد. محل فعالیت این گروه، کابل و هرات بود.


در آستانه هزاره جدید میلادی، گروه زرقاوی مجموعه ای از حملات تروریستی را علیه هتل های بزرگ و مراکز گردشگری مسیحیان در اردن طرح ریزی کردند. دستگاه اطلاعاتی اردن در دسامبر 1999 این توطئه را کشف کرد و زرقاوی به عنوان مغز متفکر این گروه، به طور غیابی محکوم شد. اینکه بغدادی چه نقشی در طرح ریزی حملات مذکور داشته نامشخص است؛ اما به نظر می رسد وی نیز در ماجرا درگیر بوده است.


بغدادی نیز همچون زرقاوی، در طول سال های حضور خود در افغانستان، ارتباط نزدیکی با طالبان داشت. این دو تن، در نفرت از ایرانی ها و شیعیان با طالبان اشتراک نظر داشتند. بغدادی به ویژه با وزیر آموزش دولت طالبان ارتباط نزدیکی برقرار کرده بود.


احتمالاً پس از حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001، بغدادی از کشور افغانستان به خارج فرار کرد. زرقاوی نیز در همان زمان به عراق رفت و شروع به ایجاد زیرساخت هایی کرد که قرار بود به القاعده عراق و سپس – پس از مرگ وی در سال 2006 – به داعش تبدیل شود. 


اطلاعات تازه به دست آمده، به دریافت درک بهتری از بغدادی (نام بغدادی نیز به صورت مستعار برای وی به کار می رود) کمک می کند. همکاری وی با زرقاوی از سال 1999 نشان می دهد که وی یکی از نخستین بازیگران در عرصه افراط گرایی در عراق و مبارزه با شیعیان بوده است. به عبارت دیگر، وی از زمان تأسیس القاعده عراق تاکنون در صحنه حضور داشته است.


این اطلاعات همچنین به توضیح دلایل تیره بودن رابطه وی با ایمن الظواهری، جانشین بن لادن در القاعده کمک می کند. ظواهری همواره منتقد زرقاوی و اطرافیانش بود و وی را دارای رویکردی بیش از حد فرقه گرایانه و بی رحمانه می دانست. ظواهری به بن لادن پیشنهاد کرده بود به زرقاوی اعتماد نکند.


ظواهری اوایل سال جاری میلادی بغدادی را بر سر یک ماجرای جنگ قدرت از القاعده اخراج کرد. ظواهری تمایل داشت که «جبهه النصره» به عنوان شعبه القاعده در سوریه فعالیت کند؛ در حالی که بغدادی می خواست این نقش در اختیار داعش باشد. در عمل، این داعش بود که جبهه النصره را به وجود آورده بود و به همین دلیل، بغدادی خواستار سهم بیشتری بود. این روزها هم که بغدادی خود را خلیفه خوانده و داعیه حکومت بر همه مسلمانان را مطرح می کند. 


این در حالی است که ملا عمر، رهبر طالبان افغانستان نیز به نوبه خود ادعای خلافت بر مسلمانان را دارد. این ادعای وی به دهه 1990 بازمی گردد و در آن زمان، بن لادن نیز در این زمینه از وی حمایت می کرد. احتمالاً بغدادی اکنون اعتقاد دارد که همه رقبای خود را پشت سر گذاشته است. به هر حال، تصمیم بغدادی برای خلیفه خواندن خود، به معنای به چالش کشیدن مستقیم ملا عمر است.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن