واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۳ (۱۵:۱۴ب.ظ)
با وجود تحريم ها؛ ايران رتبه خوبي در تشخيص و درمان بيماري ها با کمک راديو داروها در دنيا دارد عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: يکي از دستاوردهاي بزرگ پزشکي هسته اي کشور، توليد راديو داروهاي مختلف در داخل کشور است به طريقي که ما به عنوان يک رشته وابسته به دارو توانستيم بخش عمده اي از اين راديوداروها را در داخل توليد کنيم و علي رغم تحريم ها، آينده پزشکي هسته اي مان رو به پيشرفت است
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر عليرضا زاکاني عضو کميسيون آموزش و تحقيقات گفت: در بخش پزشکي هسته اي با مواد راديواکتيو هم تشخيص بيماري ها و هم درمان برخي از بيماري ها ميسر شده است.
اين عضو کميسيون آموزش و تحقيقات گفت: تقريبا بيش از نيم قرن است که اين تخصص در ايران پايه گذاري شده و امروز در سطح جهان ايران از يک رتبه بسيار خوبي در حوزه تحقيق و پژوهش و ارائه خدمات و آموزش برخوردار است.
وي ادامه داد: ايران توانسته در برخي کنگره هاي اروپا، در حوزه تحقيق و پژوهش رتبه يک را به خود اختصاص بدهد و در ميان کشورهاي پرتلاش پزشکي هسته اي توانسته جايگاه خود را پيدا کند و اکنون آزمايش هاي برون تني را به عنوان سومين مولفه در پزشکي هسته اي دنبال مي کنيم.
زاکاني گفت: يکي از دستاوردهاي بزرگ پزشکي هسته اي، توليد راديو داروهاي مختلف در داخل کشور است به طريقي که ما به عنوان يک رشته وابسته به دارو توانستيم بخش عمده اي از اين راديوداروها را در داخل کشور توليد کنيم.
اين عضو کميسيون آموزش و تحقيقات گفت: حتي در سال 87 که به واسطه تحريم ناجوانمردانه بلوک غربي، از دادن موليبلن تحريم شديم موفق به توليد اين دارو در داخل کشور به دست دانشمندان جوان خودمان شديم.
وي ادامه داد: با اين موفقيت، عملا تحريم را ناکارآمد کرديم و محصول اين مسير اين شد که غربي ها اکنون راضي شده اند عنصر مادر يعني «تکنوزيوم» را در اختيار ما قرار دهند.
زاکاني گفت: با توجه به صلاحديد خودمان به مقدار نياز اين عنصر را وارد کرده و تا جايي که بتوانيم در داخل به توليد آن ادامه مي دهيم. اين عضو کميسيون آموزش و تحقيقات با اشاره به نوپا بودن اين رشته در ايران گفت: پزشکي هسته اي توانسته جاي خود را در کشور باز کند و ما را در رتبه بالايي در مقابل ساير کشورها قرار دهد.
وي با صلح آميز عنوان کردن برنامه هسته اي ايران گفت: پزشکي هسته اي نزديک ترين حوزه به ارائه خدمات صلح آميز به جامعه بشري است و عنصر انساني بيشترين بهره را از آن خواهد برد اگرچه که پيشرفت هاي هسته اي کشور تنها منحصر به اين بخش نمي شود بلکه در حوزه صنعت، هوا و فضا و انرژي از انرژي هسته اي استفاده مي کنيم.
زاکاني اشاره اي نيز به بهانه جويي غرب کرد و با بيان اينکه آنها مي دانند همه فعاليت هاي ما صلح آميز است اما علاقه اي به قبول حقيقت ندارند، گفت: با وجود همه اين مشکلات، آينده پزشکي هسته اي کشور رو به پيشرفت است به خصوص که اکنون در حوزه هاي مختلف، متخصصين اين حوزه زيربناهايي را ايجاد کرده اند که براي جهش پزشکي هسته اي موثر خواهد بود. خاصه که حدود دو سالي است دستگاه هايي که مي توان بررسي مولکولي را با گستره و مهارت بسيار مطلوبي دنبال کرد وارد کشور شده است و با توسعه آن، پزشکي هسته اي چهره بسيار پيشرفته تري را به خود خواهد گرفت که به زودي در همه نقاط کشور از اين فناوري استفاده خواهيم کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]