واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob یک عضو هیات نظارت: شمار نمایندگان خراسان شمالی در مجلس کم است بجنورد - ایرنا - سرپرست هیات نظارت و بازرسی انتخابات استان خراسان شمالی گفت: شمار نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی کم است و با گستردگی حوزه انتخابیه و آمار جمعیتی همخوان نیست.
به گزارش ایرنا ˈعلی اکبر وحیدیˈ روز سه شنبه در آستانه سالروز تشکیل شورای نگهبان اظهار کرد: افزایش تعداد نمایندگان مردم استان در مجلس موجب می شود تا نمایندگان بتوانند بهتر از حقوق مردم این منطقه محروم دفاع کنند.
وی اضافه کرد: براساس اصل 64 قانون اساسی، باید هر 10 سال 20 نماینده به شمار نمایندگان مجلس افزوده شود که این قانون تاکنون مورد غفلت قرار گرفته است.
وحیدی افزود: در سال 78 برای نخستین بار این قانون در سطح کشور اجرایی شد و تعداد نمایندگان مجلس از 270 نفر به 290 نفر رسید و برخی استان های مشمول از افزایش تعداد نماینده برخوردار شدند.
وی افزود: این اصل از قانون اساسی پس از سال 78 همچنان مغفول مانده و استان خراسان شمالی به عنوان یکی از استان های محروم کشور از اجرایی نشدن آن متضرر می شود.
سرپرست هیات نظارت و بازرسی انتخابات استان خراسان شمالی گفت: اکنون سه حوزه انتخابیه این استان، شامل پنج شهرستان دو کرسی نمایندگی دارند و در مجموع کل این استان با 900 هزار نفر جمعیت، چهار نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.
وحیدی افزود: این در حالی است که یک شهرستان در استان خوزستان که جمعیتش حدود 400 هزار نفر است، به تنهایی سه نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.
وی خواهان اجرایی شدن اصل 64 قانون اساسی و افزایش تعداد نمایندگان در مجلس شورای اسلامی شد.
به گفته وی با اجرا شدن این قانون استان خراسان شمالی نیز مشمول افزایش تعداد نمایندگان خواهد شد و حداقل یک نماینده به شمار نمایندگان مردم این استان در مجلس افزوده می شود.
وحیدی جدا شدن حوزه انتخابیه شهرستان فاروج به عنوان حوزه انتخابیه فرعی شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی و پیوستن آن به استان خراسان شمالی را از دیگر مطالبات مردم این منطقه عنوان کرد.
وحیدی اظهار کرد: در صورت جدا نشدن فاروج از حوزه انتخابیه قوچان در استان خراسان رضوی، در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که با پنجمین دوره خبرگان رهبری همزمان شده، فاروج برای انتخابات خبرگان حوزه اصلی و برای مجلس شورای اسلامی حوزه فرعی خواهد بود.
سرپرست هیات نظارت و بازرسی انتخابات خراسان شمالی گفت: برای جلوگیری از ایجاد شائبه طرفداری از نامزدهای گروه و یا جناح خاص، اعضای نظارت و بازرسی باید عضو هیچ یک از گروه ها و جناح های سیاسی نباشند.
وحیدی گفت: اعضای هیات نظارت و بازرسی انتخابات از بین افراد معتمد و فاقد گرایش سیاسی و دسته بندی جناحی انتخاب می شوند و به صورت دایم نیز با ما همکاری دارند.
وی افزود: اگرچه این افراد حقوق بگیر دفاتر محسوب نمی شوند، ولی در طول سال دوره های آموزشی لازم برای آنان با هدف بازآموزی مسایل انتخاباتی برگزار می شود.
وی گفت: اعضای هیات نظارت و بازرسی افرادی را که در معرض نامزدی انتخابات قرار دارند را رصد کرده و گزارش های خود را در این خصوص به دفاتر مرکزی ارایه می دهند. ک/2
2712/626
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]