واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۳ (۲۰:۲۱ب.ظ)
معاون وزير جهاد کشاورزي پيش بيني کرد: رشد 12 درصدي توليد گندم کشور در سال زراعي 93 عباس کشاورز مصرف خوراکي گندم کشور در سال را حدود 11 ميليون تن اعلام کرد و افزود: ميزان واردات سال 91 حدود 7 ميليون تن و نياز وارداتي سال 92 نيز همين حدود بوده که البته کامل انجام نشده است.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون امور زراعت وزير جهاد کشاورزي گفت: براي رسيدن به خودکفايي در توليد گندم در چهار سال آينده برنامه ريزي منسجمي کرده ايم و انتظار مي رود در پايان دولت يازدهم تنها 5 تا 10 درصد نياز به واردات داشته باشيم.
معاون امور زراعت وزير جهاد کشاورزي پيش بيني کرد امسال حدود 10ميليون تن گندم در کشور توليد شود که در اين صورت ميزان توليد حدود 10 تا 12 درصد بيش از سال 92 رشد خواهد داشت.
وي به وضعيت کشت سيب زميني در کشور و علت افزايش قيمت آن در سال گذشته اشاره کرد و گفت: افزايش قيمت سيب زميني در سال گذشته به دليل کاهش سطح کشت و توليد آن بود.
وي بيان کرد: امسال سطح زير کشت سيب زميني در کشور افزايش يافته و نتيجه آن افزايش توليد بهاره اين محصول و کاهش تدريجي قيمت بوده است و اين روند در باره محصول پاييزه نيز تکرار خواهد شد.
کشاورز با بيان اينکه سيب زميني دومين ماده غذايي پرمصرف در ايران است ، اضافه کرد: براي پايداري اين محصول در کشور تلاش مي کنيم و سه نهاد مدني کانون توليد کنندگان سيب زميني، کانون توليد کنندگان بذر سيب زميني و انجمن سيب زميني ايران در اين زمينه در حال فعاليت مي باشند و اميد مي رود که نتيجه اين فعاليت ها توليد محصول مکفي و با کيفيت در کشور باشد.
وي به صادرات سيب زميني اشاره کرد و گفت: دولت محدوديتي در اين زمينه در نظر نگرفته و صادر کنندگان مي توانند به صدور اين محصول اقدام کنند.
معاون وزير جهاد کشاورزي به رکود صنايع تبديلي سيب زميني در کشور در سال هاي گذشته اشاره کرد و گفت: فعالين اين بخش در گذشته خسارت هاي زيادي ديده اند اما با اقدام هاي انجام شده از چند ماه پيش رونقي در اين بخش در حال اتفاق است.
کشاورز همچنين با اشاره به وضعيت توليد دانه هاي روغني در کشور، افزود: توليد اين دانه ها بويژه توليد پايدار کلزا در اولويت فعاليت هاست و در اين راستا پاييز امسال اراضي زراعي زير کشت اين محصول با دو برابر افزايش به 265 هزار هکتار خواهد رسيد.
وي همچنين گفت: سطح زير کشت چغندر قند نيز امسال در کشور هشت درصد افزايش خواهد يافت تا شاهد افزايش 10 درصدي توليد شکر در کشور باشيم.
اين مقام وزارت جهاد کشاورزي يکي از چالش هاي بخش کشاورزي در کشور را بحران آب ذکر کرد و گفت: بهره وري آب در بخش کشاورزي ايران بسيار پايين است و بايد تلاش کرد که اين بهره وري افزايش يابد.
وي اضافه کرد: دولت تدبير و اميد در يک سال گذشته اقدام هاي اساسي در زمينه آب انجام داده و وزارت نيرو با همکاري وزارت جهاد کشاورزي پروژه هاي مهمي را در مناطق مختلف کشور به اجرا در آورده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]