محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828740753
عصر ایران: آقای رییس جمهور،راهبرد خودروسازی را تغییر دهید
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عصر ایران: آقای رییس جمهور،راهبرد خودروسازی را تغییر دهید تهران - ایرنا - در پی افزایش قیمت خودرو ، سخنگوی دولت گفته است: هیأت وزیران و رئیس جمهور مراتب تکدر خود را نسبت به افزایش قیمت خودرو اعلام کردند و امیدواریم بررسی مجدد نسبت به قیمت خودرو صورت گیرد، این قیمت برای دولت پذیرفتنی نیست.
در ادامه یادداشت سایت عصر ایران آمده است:این تمام آن چیزی است که دولت درباره خودرو اعلام کرده و البته در عمل ، اتفاق خاصی هم نیفتاده است.
واقعیت اما این است که تکدر خاطر رئیس جمهور و هیأت وزیران چیزی را عوض نمی کند. مهم تر این که مشکل اصلی خودرو در ایران ، نه قیمت آن که کیفیتش است و این که هنوز خودروهای از رده خارج شده قرن گذشته در ایران تولید می شوند!
با این اوصاف آنچه مسلم به نظر می رسد این است که در مسأله خودرو ، اساساً با یک صورت مسأله انحرافی مواجه هستیم که عبارت از قیمت خودروست و گویی تمام مشکلات این بخش، در این خلاصه شده که مثلاً قیمت پراید یا پژو 405 چند باشد؟ و حال آن که اساس تولید این خودروها و نظایر آنها و کیفیت شان زیر سؤال است.
در این میان، نکته کلیدی و مهمی وجود دارد که نباید از آن غفلت کرد: اگر از منظر محاسبات اقتصادی به ماجرای خودرو در ایران بنگریم، اتفاقاً انتقاد خاصی به خودروسازان وارد نیست زیرا هر بنگاه اقتصادی به کمترین هزینه و بالاترین سود می اندیشد.
بنابراین، هر کسی که در رأس بنگاه های مهم خودروسازی بنشیند، بر اساس اصل پاسخگویی در برابر سهامداران، به وضعیت کنونی ادامه می دهد زیرا وقتی خودروهای از رده خارج، هنوز خواهان دارند و در شرایطی که واردات خودروهای خارجی با مانع تعرفه ها مواجه است و در وضعیت غیر رقابتی بازار ایران، چه نیازی به ریسک های هزینه زا وجود دارد؟
بنابراین آنچه خودروساز ایرانی انجام می دهد، منطبق با منطق بازار و اصل سود زایی بنگاه های اقتصادی است.
متهم اصلی در این ماجرا ، دولت و مجلس است که متأسفانه بعضاً به خودروسازی به عنوان چاه نفت و رانت می نگرند!
فقط کافی است نگاهی بیندازید به دهها هزار نفری که در سال های گذشته با سفارش نماینده ها در خودروسازی ها و صنایع وابسته استخدام شدند - در حالی که اساساً نیازی به آنها نبود- یا به یاد آورید برخی پروژه های خودروسازی که در شهرهای مختلف ایران بدون توجیه اقتصادی راه اندازی شدند تا فلان هدف سیاسی محقق شود و البته مسائلی دیگر که بدان وارد نمی شویم.
دولت اگر می خواهد در بحث خودرو کاری از سر تدبیر و امید برای ملت انجام دهد، نیازی به تکدر خاطر نیست. حتی فشار بر خودروسازها و بررسی مجدد قیمت ها برای کاستن مثلاً 5 درصدی از قیمت ها هم درد مردم را دوا نمی کند.
این کارها ، بیشتر یادآور اقدامان پوپولیستی محمود احمدی نژاد است که بعد از 8 سال ریاست جمهوری تازه می پرسید مگر پراید کیلویی چند است؟ و مردم هم برایش به به و چه چه می کردند و البته قیمت خودرو همچنان بالا می رفت بی آن که مقیاس سنجش آن ، کیلو باشد!
چاره کار در تغییر سیاست خودروسازی کشور است. نگاهی به وضعیت کنونی خودروسازی در ایران بیندازید؛ عمدتاً چه خودروهایی تولید می شوند؟
- خودروهای قدیمی کره جنوبی و فرانسوی که تکنولوژی آنها قدیمی و بعضاً متعلق به سال های پایانی قرن گذشته هستند،مانند پراید و 405 ، تندر و ... ( هر چند با اندک تغییراتی ، اسم هایشان را هم عوض کنند).
- خودروهای برند داخلی که تکنولوژی روز را ندارند و وقتی به بازار می آیند سال های طولانی بدون تغییر و روزآمدی همچنان تولید می شوند؛مانند سمند و تیبا.
- خودروهای چینی که از نظر کیفیت حرفی برای گفتن ندارند.
کاملاً معلوم است که با تولید یا مونتاژ این محصولات ، آن هم در یک مقیاس کوچک کشوری ، نه خودروساز هستیم و نه خودروساز خواهیم شد. اصرار بر خودروساز بودن یا خودروساز شدن هم با چنین وضعیتی، یا جهالت است یا تجاهل.
با این حال ، نباید از یاد برد که در طول نیم قرن گذشته ، با صرف هزینه های گزاف، برخی زیر ساخت های صنعت خودروسازی در ایران فراهم شده است و علاوه بر خطوط تولید، هم نیروی انسانی قابلی در این عرصه تربیت شده ( از مدیریت تا نیروی کار) و هم دانش فنی نسبتاً مناسبی در کشور شکل گرفته است ( که به دلایل مختلف این توانمندی ها به خروجی مناسبی نرسیده اند).
با توجه به آنچه گفته شد، راه حل خروج از وضعیت کنونی در صنعت خودرو، نه تکدر خاطر است، نه بستن کارخانه خودروسازی داخلی و واردات محض و نه ادامه وضعیت اسفناک کنونی. راه حل نهایی ، رفتن به سمت خودروسازهای معتبر جهانی و شراکت با آنها برای تولید خودروهای روز در خطوط خودروسازی داخلی است.
اگر ایران خودرو و سایپا به جای تولید مکرر یک یا چند محصولات قدیمی خودروسازان خارجی، با همان خودروسازها یا دیگر برندهای معتبر، شراکت کنند و خط تولیدشان را به تولید همزمان محصولات روز آنان اختصاص دهند، هم دانش فنی به ایران منتقل می شود ، هم مردم ایران خودروهای با کیفیت سوار می شوند و هم ایران تبدیل به تولیدکننده و صادر کننده منطقه ای خودروسازان بزرگ دنیا می شود.
بدین گونه که فلان شرکت خودروسازی معتبر، بازار خاورمیانه و آسیای میانه ای خود را از طریق محصولات تولید شده در ایران پوشش می دهد و سودش نیز بین آن شرکت و ایران تقسیم می شود. این الگویی است که درکشورهایی مانند هند و چین با موفقیت انجام شده و جواب داده است.
این وضعیت باعث می شود از بابت واردات خودرو نیز نگرانی کمتری به وجود آید و علاوه بر تولیدات مشترک در ایران، خودروهای دیگر نیز بتوانند با تعرفه منصفانه وارد کشور شوند و فضای رقابت واقعی شکل بگیرد.
همچنین به دلیل انتقال تکنولوژی به کشور ، اگر سیاست تولید برندهای داخلی همچنان پابرجا باشد، می توان در این زمینه هم موفق تر وضعیت کنونی عمل کرد.
با این راهبرد، نه تنها کارخانه های داخلی تعطیل نمی شوند، بلکه به دلیل آن که بازاری فراتر از ایران می یابند، پر رونق تر، پر اشتغال تر، پر سود تر و بروز تر هم می شوند.
البته واضح است که محقق شدن این وضعیت، نیازمند بهبود نسبی وضعیت بین المللی ایران است ولی در عین حال ، به هیچ عنوان سخت هم نیست زیرا از یک سو زیر ساخت های مناسبی در ایران برای تبدیل به شریک خودروسازان جهانی برای بازار منطقه ای وجود دارد و از سوی دیگر ، در بازار رقابتی خودرو در جهان، خیلی از خودروسازها تمایل جدی به این همکاری پرسود و برد - برد با ایران دارند.
این ، راه حل نهایی خودروسازی در ایران است و الا باید همچنان سال ها و سال ها با اوضاع اسفناک کنونی سر کرد و دل به قدیمی های اروپا و کره بست یا به فرسوده های صفرکیلومتر چینی خوش بود!
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
پارس خودرو، سایپا، ایران خودرو/ جدول عصر
پارس خودرو سایپا ایران خودرو جدول عصر به این مطلب امتیاز دهید ایران خودرو نام خودرو قیمت بازار تومان قیمت کارخانه تومان وانت باردو یورو 4 13 100 000 12 781 000 وانت باردو یورو 4 دوگانه سوز 16 200 000 14 720 000 سمند SE یورو 4 26 100 000 --- سمند LX یورو 4 28 600گمرک ایران خبر داد اولویتهای فهرست گروه کالایی 10 تغییر کرد
گمرک ایران خبر داداولویتهای فهرست گروه کالایی 10 تغییر کردمدیر کل مرکز واردات وامور مناطق آزاد و ویژه گمرک از تغییر اولویتهای فهرست گروه کالایی 10 خبرداد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران فرود عسگری مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه در بخشناسایپا/ ایران خودرو/ پارس خودرو/ جدول عصر
سایپا ایران خودرو پارس خودرو جدول عصر به این مطلب امتیاز دهید ایران خودرو نام خودرو قیمت بازار تومان قیمت کارخانه تومان وانت باردو یورو 4 13 100 000 12 781 000 وانت باردو یورو 4 دوگانه سوز 16 200 000 14 720 000 سمند SE یورو 4 26 100 000 --- سمند LX یورو 4 28 700رییس جمهوری قانون موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین ایران و بوروندی را ابلاغ کرد
رییس جمهوری قانون موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین ایران و بوروندی را ابلاغ کرد تهران- ایرنا- حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری قانون موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بوروندی را ابلاغ کرد بهکرزی:مراسم تحلیف رییس جمهور آینده در 11 مرداد برگزار می شود و این تاریخ غیر قابل تغییر است
کرزی مراسم تحلیف رییس جمهور آینده در 11 مرداد برگزار می شود و این تاریخ غیر قابل تغییر است کابل – ایرنا – حامد کرزی رییس جمهور افغانستان امروز در نشست هفتگی شورای وزیران این کشور بار دیگر بر واگذاری قدرت به رئیس جمهور آینده این کشور در ١١ مرداد تاکید کرد و گفت این تاریخ غیر قادر جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع بررسی شد تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بن
در جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع بررسی شدتغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایرانمسئله تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران در جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع بررسی شد به گزارش گروه دانشگرییس سازمان سرمایهگذاری خارجی تغییر کرد
شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۱ وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی محمد خزاعی را به عنوان معاون وزیر و رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران جایگزین بهروز علیشیری کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا امروز شنبه 21 تیرماه 93 علی طیبنیا با صدور حکمی محمدبررسی تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران
بررسی تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران تهران-ایرنا-تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران در کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به بحث و بررسی گذاشته شد به گزارش ایرنا از دبیرخانه شورای عالی انآخرین وضعیت گودهای بابک زنجانی در تهران گود ایران زمین در حال کوبش/ گود خدامی ترک های خیابان ولیعصر را عمیق تر
آخرین وضعیت گودهای بابک زنجانی در تهرانگود ایران زمین در حال کوبش گود خدامی ترک های خیابان ولیعصر را عمیق تر کردرئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران درباره آخرین وضعیت گودهای بابک زنجانی گفت مراحل کوبش گود ایران زمین در حال انجام است اما درباره گود خدامی با عمیادامه رایزنیهای مذاکرهکنندگان ایرانی با اشمید عصر امروز به وقت وین
مذاکرات هستهای وین 6 ادامه رایزنیهای مذاکرهکنندگان ایرانی با اشمید عصر امروز به وقت وین رایزنیها در وین درباره نگارش متن توافقنامه جامع هستهای با حضور معاونان وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر امروز مجددا آغاز میشود به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاعشقتان را این گونه به آقایان نشان دهید
عشقتان را این گونه به آقایان نشان دهید همیشه عمل کردن بهتر از حرف زدن است قبلاً هم شنیده اید که می گویند آقایان با دیدن و خانم ها با شنیدن است که تحت تاثیر قرار می گیرند به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران آقایان مریخی هستند و خانم ها ونوسی بنابراین زن و شوهر به انحای مخاولین سفیر ایران در عراق پس از صدام: به جای اتهام زنی به مالکی باید به عراق کمک کرد/ موضع آمریکا در قبال دولت
اولین سفیر ایران در عراق پس از صدام به جای اتهام زنی به مالکی باید به عراق کمک کرد موضع آمریکا در قبال دولت جدید عراق بعد از حمله داعش تغییر کرد اولین سفیر ایران در عراق پس از سقوط حکومت بعث تاکید دارد احزاب سیاسی عراق باید از نتایج انتخابات تمکین کنند خدیجه غبیشاوی آینده سیسفیر ایران در آلمان تغییر کرد
سفیر ایران در آلمان تغییر کرد علی ماجدی معاون کنونی بازرگانی و امور بین الملل وزارت نفت به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در آلمان منصوب شد آفتاب به گزارش ایرنا علی ماجدی متولد 1325 دارای مدرک فوق لیسانس اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی است و از سال 1360 تا کنون در سمت های مخرییس جمهوری به کنکوری های زاهدان و ایرانشهر سهمیه داد
رییس جمهوری به کنکوری های زاهدان و ایرانشهر سهمیه داد تهران- ایرنا- براساس دستور رییس جمهوری به دواطلبان آزمون سراسری رشته های پزشکی در مناطق تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی شهرستان های زاهدان و ایرانشهر سهمیه اختصاص یافت به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از پایگاه اطلااوباما:کف مطالبات ما از ایران تغییری نکرده
اوباما کف مطالبات ما از ایران تغییری نکرده رئیس جمهور آمریکا با نگارش یک یادداشت اختصاصی در روزنامه صهیونیستی هاآرتص بار دیگر بر تعهد کشورش به اسرائیل در مذاکرات هستهای با ایران تأکید کرد اسرائیل در مذاکرات هستهای با ایران تأکید کرد تسنیم باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با نتاکید رییس جمهور افغانستان و معاون وزارت خارجه ایران بر لزوم گسترش روابط دو کشور
تاکید رییس جمهور افغانستان و معاون وزارت خارجه ایران بر لزوم گسترش روابط دو کشور کابل – ایرنا - رییس جمهوری افغانستان و معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیداری بر لزوم گسترش همه جانبه روابط دو کشور در همه عرصه ها تاکید کردند به گزارش ایرنا حامد کرتغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران
دانش و فناوری تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران در جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع بررسی شد به گزارش خبرگزاری مهر جلسه 132 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرا-
گوناگون
پربازدیدترینها