واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۳ (۷:۱۳ق.ظ)
ابتکار: صورتحسابي با هزينه مردم غزه
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه ابتکار چنين نوشت:
اين روزها جهانيان، به هزينه مردم ساکن نوار غزه، به حفره هايي وحشتناک در ساختار نظام بين المللي پي برده اند؛ حفره هايي که براي کشف آنها بايد هزينه هاي گزافي صرف مي شد تا تنها به اندکي از آن پي مي بردند. اما در مقابله اي که يک طرف آن موشک و هواپيماو ژنرال و سرباز است و در طرف ديگر بيمارستان و مدرسه و زن و کودک، مي توان به برخي واقعيات پنهان در زيرِ شعارهاي دهن پرکن پي برد.
1- صلح طلبي ژستي شيک و جهان پسند است که هم مي توان با آن راي خريد، هم وجهه اي براي خود دست و پا کرد و البته دشمنان و مخالفان را نيز جنگ طلب و آتش افروز معرفي کرد. کيست که در نبرد نا برابر ماشين جنگي صهيونيست ها با زنان و کودکان فلسطيني، براي قضاوت ترديدي داشته باشد؟ اما گفته هاي سياستمداران غربي حامي اسرائيل و رسانه هاي نزديک به آنان، چنان تصوير برابري از اوضاع ارائه مي کندکه قضاوت را کمي دشوار کرده. وقتي در کنارِ ويراني بيمارستان ها و منازل مسکوني ساحل غزه، تصاويري از موشک پراني گروه هاي مقاومت به سمت اسرائيل نيز با همان شدت و اندازه پخش مي شود (و در اين ميان سيماي جمهوري اسلامي ايران نيز در اين دام غلطيده است) گويي نبردي برابر، ميانِ دو دولت در حال رخ دادن است.
اين در حالي است که در جنگ چند روزه، بيش از 100 نفر از مردم غزه کشته شده بيش از 1000نفر زخمي شده و خانه هاي بسياري نيز با خاک يکسان شده است.
2- حقوق بشر نيز در اين ميان عِرض خود مي برد و زحمت مردم مي دارد. در حالي که يکي از انگيزه هاي غرب در مناسبات خود، اعم از مذاکره با ايران و يا جنگ در افغانستان و پاکستان و عراق، دفاع از حقوق بشر خوانده مي شود، اما سازمان هاي مدافع حقوق بشر در برابر تصوير وحشتناک کشتار کودکان و زنان نوار غزه به سازماني خاموش بدل مي شوند که گويي کارمندانشان براي مدتي به مرخصي تفريحي رفته اند.
3- انتشار تصاويري از مردم اسرائيل در حال تماشاي موشک باران مناطق مسکوني نوار غزه و شادي آنها از ديدن شعله هاي انفجار، در پي القاي اين موضوع است که جنگ ميان دو ملت است که هر کدام در پي احقاق حق خود براي امنيت و آسايش هستند و لابد القاي اين موضوع که موشک ها و هواپيماهاي اسرائيلي براي دفاع از اين مردم به سرزمين غزه حمله مي کنند. اين اتفاق رسانه اي در حقيقت براي برابر نشان دادن اين نبرد يک طرفه است و گرنه کيست که نداند ميان تصوير جنازه هاي کودکاني که از زير آوارِ خانه هايي در غزه بيرون آورده مي شوند و تصوير شيک و تميز زنان و مردان آراسته اي که در خيابان اورشليم و تل آويو در حال دويدن اند تا خود را به پناهگاه هاي بتني برسانند، تفاوت بسيار وجود دارد؟
نگاه دقيق به زواياي رويارويي هاي گاه به گاهِ ماشينِ جنگي اسرائيل با مردم غزه مي تواند يافته هاي بسياري در اختيار افکار عمومي جهان بگذارد، بدون آن که براي کسب اين نتايج نيازي به صرف هزينه اي باشد، چرا که صورت حساب آن را اين روزها، و البته از سالها پيش، مردمِ نوار ساحلي غزه پرداخته اند؛ خانه هاي ويران شده، قبرستان هاي آباد شده وکودکان يتيم و بي سر پناه و...
نويسنده: فضل الله ياري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]