واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام مهر گزارش می دهد؛
وجود 11 درصد ذخایر گاز کشور در ایلام/ لزوم اجرای فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام
ایلام – خبرگزاری مهر: هم اکنون بیش از 11 درصد ذخایر گاز کشور در استان ایلام قرار دارد و سرمایه گذاری در این بخش برای استفاده از این نعمت خدادادی برای ارتقای استان با استفاده و احداث فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام ضروری است.
به گزارش خبرنگار مهر، ایلام دارای 11 درصد ذخایر گاز و چهار درصد ذخایر نفت کشور است و به همین منظور سرمایه گذاری در این استان از توجیه بالای اقتصادی برخوردار است. منبع اصلی پالایشگاه گاز ایلام، گاز استخراج شده در تنگه بیجار به عنوان یکی از مهمترین ذخایر گازی کشور است که ظرفیت این را دارد که فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام را نیز وارد خط مدار کند. این طرح که سال گذشته مورد توجه مسئولان کشوری و استانی قرار گرفته، در حال حاضر در حال بررسی و مکاتبه قرار دارد و قرار بود امسال وارد فاز اجرایی شود که در حال حاضر نشده است. رایزنی برای اجرای فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام احمد شوهانی نماینده مردم ایلام در مجلس به خبرنگار مهر گفت: استان ایلان دارای ظرفیتهای بزرگ نفت و گاز است به طوری که هم اکنون بخش مهمی از ذخایر گاز کشور در این استان قرار دارد. وی افزود: استان ایلام در زمینه های نفت و گاز از ثروتمندترین استانهای کشور بوده به شکلی که در زمینه نفت سومین و در زمینه گاز دومین استان برخوردار کشور به حساب می آید ولی از ظرفیتهای بسیار مطلوب نفت و گاز استان ایلام برای توسعه این استان به درستی استفاده نشده است. وی بیان داشت: تنگه بیجار یکی از مهمترین منابع گازی کشور است که تامین کننده پالایشگاه گاز ایلام نیز هست و توانایی اجرای فاز دوم پالایشگاه گاز استان را نیز دارد. شوهانی اظهار داشت: پالایشگاه گاز ایلام در دو فاز طراحی شده که در فاز نخست آن از هفت میلیون متر مکعب گاز ترشی که روزانه وارد آن می شود، 6.8 میلیون متر مکعب آن شیرینسازی و برای تامین گاز استانهای کرمانشاه و ایلام به خطوط انتقال تزریق میشود و و در فاز دوم ظرفیت این پالایشگاه به 10 میلیون مترمکعب گاز ترش افزایش خواهد یافت.
این نماینده بیان داشت: تولید کنونی پالایشگاه گاز ایلام روزانه ٦,٨ میلیون متر مکعب است که در صورت تأمین اعتبار، عملیات اجرایی توسعه فاز دوم پالایشگاه آغاز می شود. وی تصریح کرد: هم اکنون پیگیرهای لازم برای ایجاد فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام و همچنین صادرات گاز از ایلام به کشور قرار عراق انجام شده و امیدواریم در آینده ای نزدیک این مهم محقق شود. شوهانی ادامه داد: مرحله دوم پالایشگاه گاز ایلام نیاز استان است و رایزنی هابی در دولت قبل برای اجرایی شدن فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام انجام دادیم که این کار محقق نشد و با وزیر جدید هم رایزنی هایی صورت گرفته است و پیگیر تامین بودجه فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام هستیم که این بودجه محقق شود و فاز دوم به بهره برداری برسد.
وی یادآور شد: باید از ظرفیتهای گازی و نفتی استان ایلام برای توسعه و اشتغال در منطقه گام بردارد و سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی در این قضیه بسیار مهم و حیاتی است. وي افزود: استان های ایلام، کرمانشاه، کردستان و تا اندازه ای همدان از گاز توليد شده در پالايشگاه ايلام استفاده مي كنند و توسعه فعالیتهای پالایشگاه گاز ایلام یکی از سیاستهایی است که از سوی مسئولان استان به طور جدی دنبال میشود و بهره برداری کامل از این طرح روند توسعه استان را سرعت خواهد بخشید. وی تصریح کرد: تولیدات پالایشگاه گاز ایلام عمدتا متان با 5.6 میلیون مترمکعب، اتان، گاز مابع، میعانات گازی و گوگرد به مقدار 350 تن بوده و مهمترین اهداف این پالایشگاه تقویت خط لوله گاز غرب کشور، تامین خوراکهای پتروشیمی ایلام، محرومیت زدایی از منطقه و...بوده است. کمبود اعتبار مهمترین مشکل اجرایی شدن فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام وی بیان داشت: کمبود اعتبار و توسعه تنگه بیجار از مهمترین عامل در اجرایی نشدن مرحه دوم پالایشگاه گاز ایلام است که برای اجرایی شدن فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام به 200 میلیون دلار اعتبار نیاز خواهد بود.
وی تصریح کرد: بخشی از منابع گازی و نفتی استان ایلام با عراق مشترک است اما کشور همسایه بیشتر از ایران از این فرصت استفاده و بهره برداری کرده است، در همین زمینه اگر دولت چاره ای بیاندیشد با احداث پالایشگاه ها و مجتمع های صنعتی می توانیم هم بیکاری را ریشه کن کنیم و هم از منابع ملی به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود: استان ایلام دارای قابلیتهای مختلفی در حوزه نفت و گاز است که میتوان با عنایت به این دو ظرفیت در راستای توسعه همهجانبه ایلام گام برداشت و باید در راستای سرمایهگذاری با استفاده این ظرفیتها گام های موثری در استان برداشته شود.
شوهانی بیان داشت: استان ایلام تنها استانی است که خطوط راه آهن و آزادراه در آن وجود ندارد، از آنجایی که حوزه راه، زیرساختی محسوب می شود تا زمانی که مشکلات مربوط به آن حل نشود پیشرفت در سایر مسائل امکان ندارد.
این استان با دارا بودن ذخایر ۱۴ تریلیون مترمکعبی گاز، استعدادها، ظرفیت ها و قابلیت های بی نظیری دارد به طوری که همه باید با توجه به برخورداری استان از نیروهای متخصص بومی و کارآمد منطقه برای تولید و برداشت بیشتر از ظرفیت نفت و گاز استان تلاش کنند.
استان ایلام دارای بیش از 17 میلیارد شبکه ذخایر نفتی است و با توجه به این میزان ذخایر نفتی باید مقدمات ساخت پالایشگاه در این استان هر چه زودتر فراهم شود تا تولیدات نفتی در همین استان پالایش و عرضه شود.
۱۳۹۳/۴/۲۱ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]