تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838116728
شبح یقه سفیدها و مجرمان پرنفوذ اقتصاد مملکت!
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شبح یقه سفیدها و مجرمان پرنفوذ اقتصاد مملکت! تهران - ایرنا - همه کارشناسان بر معیوب بودن اقتصاد ایران اذعان دارند. اخیراً هم دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به عنوان مسئول مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرد که فساد اقتصادی سیستمی شده است.
در ادامه سر مقاله روزنامه ابتکار به قلم «محمد علی وکیلی» می خوانید: چنین اقتصادی نسبتی با سفره مردم ندارد. اقتصادی که بستر زایش طبقاتی است و برغم درآمد های ملی، سهم اکثریت در آن لحاظ نمی شود هر روز خبر کشف دانه درشتی (که طی زمان کوتاهی توانسته است فاصله نداری تا دارایی میلیاردی را به صورت غیر قانونی و به شکل مفسده آمیز بپماید) تیتر رسانه ها می شود.
فساد به مرور زمان در لایه های زیرین اقتصاد لانه کرده و راههای مبارزه را سخت نموده است. در اقتصادی که افراد یکشبه ره صد ساله می پیمایند حتماً فساد فراگیر شده است. برای اثبات سیستمی شدن فساد نیاز به استدلال و دلیل فرضی و انتزاعی نیست.
حجم پرونده ها، فرآیند دسترسی افراد به منابع و روش های حاکم در مناسبات مالی، همه و همه از دلایل این معضل می باشند.
چندی پیش از زبان رئیس سازمان مالیاتی شنیدیم که بخش مهمی از معوقات مالیاتی متعلق به کسانی است که از روی ناآگاهی کارت بازرگانی دریافت کرده اند و این کارت را در مقابل اجرتی ناچیز در اختیار سود جویان قرار داده اند و سودجویان پس از انجام امور بازرگانی به راحتی از مالیات عملکرد فرار می کنند و مالیات به صاحبان کارت تعلق گرفته و صاحبان کارت هم آه در بساط ندارند.
در روشی دیگر، عده ای فرصت طلب از نادانی و فقر مردم سوء استفاده کرده و شرکت هایی تجاری را به نام آنان ثبت کرده و به نامشان تسهیلات می گیرند و داد و ستد انجام می دهند و دیون مالیاتی و گمرکی به نام اعضای شرکت و صاحبان کارت های بازرگانی ثبت می شود؛ ولی سودجویان خود مصون می مانند و قانون هم صاحب بیچاره کارت و شرکت را می شناسد.
سیستم حاکم بر گمرکات و نظام مالیاتی، راه فرار مالیاتی را برای دانه درشت ها باز گذاشته است و تمام سخت گیری ها و تنگناها برای دانه ریزهای ندار می باشد.
از سوی دیگر سالهاست که صدای مردم و ناله و شکوه آنان از فراگیری رشوه در سیستم گوش فلک را کر کرده و آنچه البته به جایی نمی رسد فریاد است. فراگیر شدن بیماری رشوه در سیستم اداری به حدی است که امور جزئی و قانونی نیز از این قاعده مستثنی نیست و کمتر مراجعه کننده ای ست، که در حین مراجعه به این نهادها، با پدیده رشوه گیری روبرو نشود.
جالب این که چنین پدیده شومی در اکثر موارد به یک رویه علنی تبدیل شده است.
همین هفته گذشته با خبر شدیم که عده ای دلال با اطلاع از سیاست جدید وزارت صنعت و معدن در خصوص قیمت گذاری جدید محصولات پتروشمی، اقدام به انبار محصولات کردند و در کسری از زمان توانستند با سیاست جدید به سودهای سرشار و باور نکردنی برسند.
این تنها نمونه ای کوچک است والا دهها و صدها نمونه اینچنینی در نتیجه رانت اطلاعات در حوزه های مختلف مانند تغییر کاربری های شهرداریها، سیاست های گمرکی، واردات و صادرات و زمین های مناطق مهیای تجاری شدن و... رخ می دهد.
در نظام اداری و تصمیم گیری کسانی هستند که در بیرون با استفاده از رانتِ اطلاعات، شغل پُر آب و نانی برای خود تهیه کرده اند و از این طریق طبقه ثروتمندِ جدیدی را شکل داده اند.
البته دسترسی به رانت های اطلاعاتی که در بخش های مختلف قابل مشاهده است خاص متولیان و مدیران میانی و کارشناسان مربوطه نیست؛ بلکه یقه سفیدها نیز در پشت این مفاسد غوغا به پا کرده اند.
به اعتقاد جرم شناس آمریکایی آقای ادوین سانزلند شغل و موقعیت اجتماعی عده ای مجرم، یقه سفید، ایجاب می کند که مانند طبقه ممتاز بهترین و گرانبهاترین لباس را بپوشند تا مردم به آنان بد گمان نشوند، و البته در پشت این نقابِ آراسته، به چپاول و غارت بیت المال می پردازند.
در تمام پرونده های دزدانِ کیسه ملت و پرونده های دانه درشت ها، ردپای یقه سفیدهایی از جناح های مختلف وجود دارد. اگر حجم پرونده های دزدانِ کیسه ملت،به ویژه در دولت های نهم و دهم، محاسبه شود آنگاه می توان ادعا کرد که آن هشت سال یقه سفیدها بیشترین مانور را دادند و سیستم بیشترین زمینه فساد پذیری را پیدا کرد.
متاسفانه یقه سفید ها در مسیر مبارزه با مفاسد همواره نقش ترمز را ایفا کرده اند. هر گاه نظام تصمیم گرفته با مفاسد اقتصادی مبارزه کند، با مانعی به نام مجرمان یقه سفید روبرو شده و این طیف با رفتاری نرم و فریبنده مسیر مبارزه را منحرف کرده اند و در مواردی حتی افکار عمومی را نیز به بیراهه برده اند.
در مواردی برخی از این مجرمان یقه سفید با حضور در عرصه هایی عمومی و عامه پسند مانندِ ورزش، چنان چهره ای از خود ارائه می دهند که گویی به جای خیانت، خدمت کرده اند و مردم به آنها مدیونند.
ساعتی پیش گزارشی در خصوص میزان ثروت و نحوه سوء استفاده و چگونگی درآمدهای میلیاردی یکی از همین دانه درشت ها و یقه سفیدها می خواندم؛ که به علت رعایت موازین قانونی نمی توانم نامش را ببرم.
ولی خواندن این گزارش و حجم دارایی های برآمده از رانت ها باعث سرگیجه خواننده می شود.
این یقه سفید محترم می گوید 400 هکتار زمین در عسلویه به قیمت 700 میلیون تومان خریدم و اکنون حدود هزار میلیارد تومان ارزش پیدا کرده است. یا با افتخار می گوید 17 سال پیش 530 هکتار زمین در لواسان به قیمت دو میلیارد خریدم و حالا قیمتش متری 10 میلیون تومان است؛ و دهها مورد دیگر که از حوصله این مقاله خارج است.
آیا بدون بهره مندی از رانتِ اطلاعاتی، می توان به چنین سودهای کلان و سرسام آوری رسید؟
واقعیت این است که در سیستمِ موجود راههای مبارزه ناکارآمد است و سرعت گسترشِ فساد بر سرعت مبارزه با فساد می چربد.
وضعیت به گونه ای است که دانه درشت ها زودتر از دانه ریزها از سوراخ های غربال می گذرند و از چنگال عدالت می گریزند.
مهم ترین اقدام در شرایط کنونی شفاف سازی و گردشِ سالم و کاملِ اطلاعات است. گردش ناقص اطلاعات باعث سوء استفاده می شود.
گام دوم، مبارزه بی امان با مجرمان یقه سفید است. متاسفانه فضای سیاسی ایران یقه سفید پرور است. این ویژگی هم در متن حاکمیت اصولگرایان رخ می دهد و هم در حاشیه جریان اصلاح طلب قابل مشاهده است.
دولت و دستگاه قضائی بایست با تمام جدیت با این پدیده مبارزه کنند. تا زمانیکه ضعف های سیستمی جبران نشود، چتربازانِ سوء استفاده گر در پشت سر مقامات، نقش آفرین خواهند بود و اقتصاد زیر سایه شبح یقه سفیدان و مجرمان طلایی خمیده خواهد شد و با این وضع کمیتِ مبارزه لنگ است.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
شبح يقه سفيدها و مجرمان پر نفوذ اقتصاد مملکت!
۲۱ تير ۱۳۹۳ ۹ ۱۵ق ظ ابتکار شبح يقه سفيدها و مجرمان پر نفوذ اقتصاد مملکت به گزارش خبرگزاري موج روزنامه ابتکار چنين نوشت همه کارشناسان بر معيوب بودن اقتصاد ايران اذعان دارند اخيراً هم دکتر جهانگيري معاون اول رئيس جمهور به عنوان مسئول مبارزه با مفاسد اقتصادي اعلام کرد که فسادروزمرگی جایگاهی در اقتصاد ایرانی ندارد
ضرورت ایجاد مشاغل پایدار روزمرگی جایگاهی در اقتصاد ایرانی ندارد یک استاد دانشگاه گفت اقتصاد روزمرگی نوعی از اقتصاد است که در آن آیندهنگری در اقتصاد به صفر میرسد غلامرضا طاهری استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه روزمرگی جایی در اقتصادمیزگرد اشتغال و اقتصاد مقاومتی
میزگرد اشتغال و اقتصاد مقاومتیمیزگرد اشتغال و اقتصاد مقاومتی با حضور غلامرضا توکلی اصغر آهنی ها و محمد اکبرنیا در خبرگزاری فارس برگزار شد عکس امید وهاب زاده1393 04 10 - 11 53 دریافت کل گزارش تصویریاحیای سازمان مدیریت نوید بخش بازگشت نظم به اقتصاد است
سهشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ نماینده مردم شهرکرد بن و سامان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعطیلی پروژههای عمرانی در سطح کشور رفع این مشکل را مستلزم تدبیر دولت عنوان کرد و گفت با انحلال سازمان مدیریت بسیاری از پروژههای اقتصادی تحت تاثیر جریانهای سیاسی قرار گرفت و نظام برنمعادن سکویی برای جهش اقتصادی کشور
معادن سکویی برای جهش اقتصادی کشور تبریز - ایرنا - ایران به عنوان یکی از غنی ترین کشورهای جهان در بخش معادن رتبه بندی می شود و استفاده از این مزیت در شرایط تحریم های اقتصادی و کاهش فروش نفت می تواند به عنوان اهرمی برای توسعه و سکویی برای جهش اقتصادی کشور تلقی شود به گزارش ایرناتورم پايين اقتصاد ايتاليا را تهديد مي کند
۱۰ تير ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۳ق ظ تورم پايين اقتصاد ايتاليا را تهديد مي کند گزارشات منتشر شده در روز دوشنبه از به صفر درصد رسيدن تورم در ايتاليا خبر مي دهند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از آنسا گزارشات منتشر شده از نرخ تورم در ايتاليا از رسيدن تورم به صفر درصد در اينمدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم مطرح کرد تلاش مسئولین برای پیشبرد وضعیت اقتصادی قم
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم مطرح کردتلاش مسئولین برای پیشبرد وضعیت اقتصادی قممدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با اشاره به اقدامات تاثیرگذار کارگروه تحول اقتصادی در استان قم گفت مسئولین و مدیران استانی برای پیشبرد وضعیت اقتصادی از هیچ تلاش و اقدامیالجزیره: ایران بعد از تحریمها، چین قرن 21 خواهد شد/ ورود قریب الوقوع ایران به 20 اقتصاد برتر دنیا
الجزیره ایران بعد از تحریمها چین قرن 21 خواهد شد ورود قریب الوقوع ایران به 20 اقتصاد برتر دنیا شبکه الجزیره در گزارشی با توجه به پتانسیل های موجود در ایران از تبدیل ایران به یک قدرت جهانی و بین المللی بعد از گذر از دوران تحریم ها و تبدیل ایران به چین قرن 21 خبر داد به گزارشکشف مجسمههای عتیقه 3500 ساله در ملارد
سهشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ فرمانده انتظامی شهرستان ملارد غرب استان تهران از کشف مجسمههای مفرغی عتیقه 3500 ساله مربوط به هزاره اول قبل از میلاد از یک قاچاقچی عتیقه خبر داد به گزارش سرویس حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سرهنگ برزو همتی گفت ماموران پلیس اطلاعات با دریافدیده شدن شبح سرباز جنگ جهانی اول در گورستان +عکس
دیده شدن شبح سرباز جنگ جهانی اول در گورستان عکس در پی انتشار اخبار و شایعات مختلف درباره افرادی که مدعی دیدن اشباح و ارواح شدهاند به تازگی یک نوجوان فرانسوی هم با انتشار تصاویری مدعی شده شبح یک سرباز اسکاتلندی را در گورستان جنگی نویل در فرانسه دیده و از آن عکس گرفته است این نیک اقتصاددان مشهور: عربستان باید تحریم شود
یک اقتصاددان مشهور عربستان باید تحریم شود نسیم نیکولاس طالب اعتقاد دارد که عربستان به خاطر حمایت از گروه های تندرو باید با تحریم های اقتصادی مواجه شود به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین قدرت گرفتن گروه تروریسی داعش در خاورمیانه به دغدغه بسیاری از کارشناسان تبدیل شده و در یحضور مردم عاملی موثر در شکوفایی اقتصادی است
معاون استاندار آذربایجان غربی حضور مردم عاملی موثر در شکوفایی اقتصادی است ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت حضور مردم عاملی موثر و تسریع بخش در شکوفایی اقتصادی و رفع معضلات اجتماعی است هادی بهادری روز سه شنبه در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی آذرباستاندار کرمان: کارشناسان نظرات اقتصادی درباره موقوفات کرمان ارائه دهند
استاندار کرمان کارشناسان نظرات اقتصادی درباره موقوفات کرمان ارائه دهنداستاندار کرمان گفت کارشناسان نظرات اقتصادی خود درباره موقوفات زیر تولیت استاندار کرمان را ارائه دهند تا بهرهبرداری مطلوبی از این موقوفات صورت گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان علیرضا رزمحسینی پیش از ظهرنایب رئیس کمیسیون اقتصادی در گفتوگو با فارس تشریح کرد عوامل تاثیرگذار بر روند منفی بورس/ از تثبیت قیمتها تا
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی در گفتوگو با فارس تشریح کردعوامل تاثیرگذار بر روند منفی بورس از تثبیت قیمتها تا افزایش سود بانکی و سیاستهای دوگانهنایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به تحلیل عوامل تاثیرگذار بر منفی شدن روند شاخص بورس پرداخت و نبود چشمانداز بلندمدت قوانین اطمینانبخشوزارت اقتصاد ژاپن خبر داد: افزایش ۳ برابری واردات نفت ژاپن از ایران در می ۲۰۱۴
وزارت اقتصاد ژاپن خبر داد افزایش ۳ برابری واردات نفت ژاپن از ایران در می ۲۰۱۴ واردات نفت ژاپن از ایران در می ۲۰۱۴ با افزایش بیش از ۳ برابری نسبت به ماه قبل از آن به ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسید به گزارش نامه نیوز به نقل از تسنیم وزارت اقتصاد و تجارت ژاپن در جدیدترین گزارش خود ازاساتید اروپایی در راه ارتقای علمی مدیران اقتصادی
اقتصادی اقتصاد کلان اساتید اروپایی در راه ارتقای علمی مدیران اقتصادی یک دانشگاه اروپایی با ایران تعاملی را آغاز کرده است تا قدمی در راستای همکاری علمی و آموزشی کشورمان با مراکز معتبر آموزشی دنیا برداشته شود به گزارش خبرگزاری مهر در حالی که تعامل جمهوری اسلامی ایران با جهان فپیوست صنعت و دانشگاه با توجه به اقتصاد مقاومتی در پروژه های پژوهشی باید لحاظ شود
استانها جنوب اصفهان کاظمیان پیوست صنعت و دانشگاه با توجه به اقتصاد مقاومتی در پروژه های پژوهشی باید لحاظ شود اصفهان - خبرگزاری مهر رئیس مرکز علمی کاربردی گروه انتخاب گفت توجه به دو شاخص اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی در انجام پروژه های پژوهشی از اهمیت بسیار زیادی برخور-
گوناگون
پربازدیدترینها