واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ تير ۱۳۹۳ (۲۱:۳۲ب.ظ)
نقد شونده ترين سهام بورسي اعلام شدند سهام شناور آزاد شرکتهاي پذيرفتهشده در بورس اوراق بهادار در روز 31 خرداد ماه 93 اعلام شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس و اوراق بهادار، در راستاي ابلاغيه ضوابط نحوه محاسبه سهام شناور آزاد ناشران پذيرفته شده در بورس ها و بازار خارج بورس مصوب شوراي عالي بورس و اوراق بهادار مورخ 11 مرداد 89، درصد سهام شناور آزاد شرکت ها در تاريخ 31 خرداد 93 را اعلام کرد.
در اين جدول 15 شرکت داراي درصد سهام شناور آزاد بالاي 50 درصد، 21 شرکت داراي درصد سهام شناور بين 40 تا 50 درصد، 45 شرکت سهام شناور بين 30 تا 40 درصد و 60 شرکت سهام شناور بين 20 تا 30 درصد دارند.
اين در حالي است که سهام شناور 92 شرکت بين 10 تا 20 درصد قرار دارد.
بر اين اساس، سرمايه گذاري صنعت بيمه با 77 درصد سهام شناور آزاد در آخرين روز خرداد ماه 93، به عنوان نقد شونده ترين سهام در ميان شرکت هاي بورسي انتخاب شد. سهام شناور با احتساب ضريب شناوري اين شرکت نيز 76.59 درصد است.
همچنين، قند شيرين خراسان، با 67 درصد سهام شناور و 67.38 درصد سهام شناور با احتساب ضريب شناوري در رتبه دوم قرار دارد.
بر ين اساس، رتبه سوم جدول نقدشونده ترين سهام شرکت هاي بورسي به سرمايه گذاري توسعه آذربايجان اختصاص دارد. سهام شناور اين شرکت در پايان خرداد ماه 67 درصد و سهام شناور با احتساب ضريب شناوري 66.9 درصد بود.
همچنين، عمران و توسعه فارس هم با 66 درصد سهام شناور آزاد و 68.95 درصد سهام شناور با احتساب ضريب شناوري در رده چهارم قرار دارد. فراورده هاي نسوز آذر با 64 درصد سهام شناور آزاد در رده پنجم و قند ثابت خراسان با 62 درصد سهام شناور در رتبه ششم قرار دارد.
رتبه هاي هفتم و هشتم جدول نقد شونده ها هم به ترتيب به شرکت هاي بانک پاسارگاد و صنايع سرماآفرين ايران اختصاص دارد. درصد سهام شناور اين دو شرکت به ترتيب 59 و 55 درصد است.
سرمايه گذاري نيرو هم در اين جدول در رديف نهم قرار گرفته است. اين شرکت با 55 درصد سهام شناور آزاد در بورس اوراق بهادار حضور دارد.
در اين حال، جايگاه دهم نيز با 55 درصد سهام شناور آزاد به صنايع آذرآب اختصاص دارد.
در مقابل درصد سهام شناور با احتساب ضريب شناوري 14 شرکت صفر درصد است. فنرسازي خاور، مهندسي فيروزا، گلوکوزان، صنايع شيميايي رنگين، معدني دماوند، سيمان دشتستان، گروه صنعتي ملي، مجتمع فولاد خراسان، فولاد کاويان، پشمبافي توس، سيمان فارس، ايران گچ، نساجي بروجرد و پتروشيمي اصفهان اين چهارده شرکت را تشکيل مي دهند.
يادآور مي شود سهام شناور اعلام شده با احتساب ضريب شناوري (عبارت است از حاصل تقسيم تعداد روزهايي از دوره مالي ناشر که طي آن معاملات سهم در بازار عادي بيش از 0001/0 تعداد سهام ناشر است بر نصف روزهاي معاملاتي آن دوره و حداکثر معادل يک است) محاسبه شده است. شروع دوره مالي براي تمامي شرکت ها، به جزء عرضه شده طي دوره که متناسب با روز عرضه تا آخر دوره محاسبه شده است- از تاريخ اول تيرماه 92 تا 31 خرداد 93 در نظر گرفته شده است.
به علاوه، شرکتهايي که بخشي از سهام آنها در اختيار شرکتهاي سرمايهگذاري استاني است، در صورتي که مجموع درصد سهام شرکتهاي مذکور بالاي 5 درصد شده باشد به عنوان سهام مديريتي محاسبه شده است.
در عين حال، نحوه محاسبه سهام داران مديريتي و غيرمديريتي در سهام شناور به اين صورت بوده است که اگر هر سهام داري يکي از شرايط زير را داشته باشد؛ سهام دار مديريتي است. نخست اينکه اشخاص حقيقي که به واسطۀ سهامداري خود، اقوام نسبي از طبقه اول و دوم و يا اشخاص حقوقي تحت کنترل خود، مجموعاً مساوي يا بيشتر از 5 درصد سهام ناشر را داشته باشد. همچنين اشخاص حقوقي که به واسطه سهام داري خود، اشخاص حقوقي تحت کنترل يا اشخاص حقوقي با کنترل کننده مشترک مجموعاً مساوي يا بيشتر از 5 درصد سهام ناشر را داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]