تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837543202




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه‌های اخلاقی و تربیتی برای استفاده موثر از زمان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



حجت‌الاسلام پناهیان مطرح کرد؛
توصیه‌های اخلاقی و تربیتی برای استفاده موثر از زمان خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که باید از خدا خواست که درک سرعت زمان را برای ما و به ویژه جوانان میسر گرداند، اظهار داشت: افراد میانسال اکنون می‌دانند که دوران کودکی، نوجوانی و جوانی فرصت چندانی نیست و همواره افسوس می‌‌‌‌خورند که چرا از این زمان بیشتر بهره نبرده‌اند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در ادامه سلسله مباحث مربوط به زمان‌شناسی و ارزش‌گذاری برای فرصت‌های عمر که دوشنبه 16 تیرماه در مسجد امام حسین(ع) تهران برگزار شد، با برشمردن مسائل مهم موردنیاز برای زندگی انسان در رابطه با زمان اظهار داشت: نحوه برخورد انسان با زمان، چگونگی بهر‌ه‌برداری از آن، چگونه در مورد زمان دچار خیال‌بافی نشویم و این‌که اسیر و گرفتار زمان نشده و چگونه در برخورد با زمان، انعطاف‌پذیر باشیم، از مسائل عمده و لازم برای حیات انسانی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به روایتی از امیرمومنان(ع) درباره سرعت زمان گفت: حضرت می‌فرمایند، «چقدر سریع هستند ساعت‌ها، چقدر به سرعت عبور می‌کنند روزهای یک ماه، چقدر ماه‌ها در یک سال سریع عبور می‌کنند و چقدر سال‌ها در یک عمر به سرعت عبور می‌کنند!»
ضرورت فهم سرعت گذار زمان
حجت‌الاسلام پناهیان در تفسیر این روایت تشریح کرد: این حدیث به ما می‌فهماند که چگونه باید سرعت زمان را باور کنیم. هرگز نباید ساعت را با عمر و سال مقایسه کرد. روزها را در سال و ماه‌ها را در سال مقایسه نکنید. نگویید 365 روز وقت داریم، در واقع اگر ساعت را در نظر بگیرید، دورازده ساعت بیشتر فرصت ندارید.
وی افزود: افراد میانسال اکنون می‌دانند که دوران کودکی، نوجوانی و جوانی فرصت و زمان چندانی نیست و همواره افسوس می‌‌‌‌خورند که چرا از این زمان بیشتر بهره نبرده‌اند.
این واعظ برجسته با بیان این‌که منظور این نیست که انسان در زندگی به اصطلاح خوش نگذراند، تصریح کرد: وجود برنامه در زندگی، لذت آن را افزون می‌کند. اگر خواب با زمان‌بندی باشد، شیرین‌تر خواهد بود و کسانی که برای خوردن زمان دارند، لذت بیشتری می‌برند. کسی که با زمان‌بندی زندگی کند، رابطه‌اش با دیگران بهتر می‌شود. حتی رفیق‌بازی و با دوستان بودن هم اگر زمان‌بندی شود، بهتر است.
تأثیر زمان بندی بر جسم و روح انسان
وی با اشاره به تأثیر برنامه‌ریزی برای جسم و روح انسان گفت: از نظر فیزیولوژی، با زمان‌بندی شدن زمان بدن به آرامش می‌رسد. نظم داشتن و کنترل زمان برای جسم و روح و معنویت انسان بسیار مهم و مفید است.
حجت‌الاسلام پناهیان در بیان نوع تأثیر زمان‌بندی در زندگی از نظر معنوی خاطرنشان کرد: اگر تلاش کنیم که زمان را مراقبت کرده و آن را به آسانی از دست ندهیم، در واقع تقوا را پیشه کرده‌ایم. باید مراقبت کنیم که اهل جهنم نشویم؛ مثلاً مقید باشیم که به موقه سر کار برویم، دروغ نگوییم، پدر و مادرمان را ناراضی نکنیم. این مراقبت و تقوا انسان را از غرور و کذب و هرزگی و چیزهای دیگر حفظ خواهد کرد. همه این‌ها در نتیجه رعایت مقررات و زمان‌بندی به دست می‌آید.
وی با اذعان به این‌که حصول این شرایط به تمرین و ممارست بسیار نیاز دارد، ابراز داشت: باید از خدا خواست که درک سرعت زمان را برای ما و به ویژه جوانان میسر گرداند. البته قبل از مرگ، زیرا هنگام مردن متوجه خواهیم شد که همه عمر به ظاهر طولانی انسان، تنها در حد یک چشم به هم زدن بوده است.
تقسیم ساعات روزانه به امور مختلف
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روایات مختلفی که درباره تقسیم‌بندی زمان وجود دارد، گفت: در یک روایت، رسول گرامی اسلام(ص) فرمود، «سزاوار است که انسان عاقل روز خود را به چهار بخش تقسیم کند؛ ساعتی را به مناجات با خدا، زمانی را برای محاسبه نفس، وقتی را برای نشستن با عالمان و زمانی را هم برای لذت بردن از دنیا (خوردن، خوابیدن و کار).»
وی تصریح کرد: مناجات با خدا برکات را در زندگی جاری می‌کند. ساعت عبادت و بندگی خدا را کنار گذاشته و بگویید این ساعت اصلاً مال من نیست. با نفس خود مبارزه کنید. محاسبه نفس را داشته باشید تا بفهمید چقدر خوبید و چقدر بد. مثلاً وقتی در یک جلسه معنوی، سخنان خوبی گفته می‌شود، آرزو می‌کنید که ای کاش قبلاً بعضی کارها را انجام می‌دادید؛ این می‌شود همان توبه. وقتی پیش عالم دینی می‌روید و او دعا می‌کند، برای روحتان اثر معنوی دارد.
حجت‌الاسلام پناهیان ادامه داد: سخنان خوب و معنوی بر روی بدن تأثیر دارد. وقتی ذکر بسم‌الله را در ابتدای غذا بر زبان می‌آوریم، بر روی غذا تغییر ایجاد می‌شود؛ درست مثل مولکول‌های آب که ثابت شده است با گفتن کلام معنوی، شکل این مولکول‌ها تغییر می‌کند. ذکر بسم‌الله اثر دارد، حرف خوب اثر دارد، نماز اثر دارد. علت این‌ه ما تغییر چندانی نمی‌نیم، این است که کارهای‌مان برای خودمان است نه برای خدا.
وی با بیان این‌که خداوند از منظم بودن بنده‌اش خوشحال می‌شود، اظهار داشت: واقعاً چقدر نادانند افرادی که تصور می‌کنند خداوند می‌‌خواهد ما را با دینداری اذیت کند! هر وقت نتوانستید لذت ببرید، به مسجد بروید.
این کارشناس مذهبی در حدیث دیگری از امام رضا(ع) یادآور شد: امام(ع) در این حدیث، زمان انسان را به چهار قسمت تقسیم می‌کنند، مناجات، معاش، معاشرت با دوستان، اگر شما را به عیوب‌تان آگاه می‌کنند و زمانی هم برای لذت. در روایت دیگری، به تقسیم‌بندی سه‌گانه زمان شامل مناجات، معاش و بهره‌مندی از لذت دنیوی اشاره شده است.
انتقاد از تغییر فرهنگی دینی در جامعه
حجت‌الاسلام پناهیان در پایان با انتقاد از برخی مشغولیت‌هایی که امروزه عموم جامعه و حتی قشر مذهبی با آن درگیر شده‌اند، گفت: متأسفانه امروز استفاده بی‌رویه از گوشی‌های موبایل و رایانه به حدی زیاد شده است که حتی در مسجد هم باید به مردم تخمه و جدول بدهند تا دست از این بازی‌ها بردارند! باید برای رسیدن به هدف والای انسانی که همان بندگی و عبودیت خداست، منظم شد و در این راه سختی‌ها را به جان خرید که اگر چنین شود، خداوند راه‌هایی را فراهم می‌کند که مشکلات به تدریج برطرف خواهد شد.
گفتنی است، سلسله مباحث پیرامون «زمان‌شناسی و ارزش‌گذاری برای فرصت‌های عمر» تا دهم ماه مبارک رمضان بعد از نماز ظهر و عصر با سخنرانی حجت‌الاسلام پناهیان در مسجد امام حسین(ع) تهران برقرار است./9591/پ202/س




۱۳۹۳/۴/۱۷






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن