واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۲۸ب.ظ)
عضو کيمسيون فرهنگي مجلس: خراسان مهد بسياري از فعاليتهاي فرهنگي و قرآني است عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: خراسان رضوي مهد بسياري از فعاليتهاي فرهنگي و قرآني است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي، حجت الاسلام والمسلمين پژمانفر در جلسه شوراي اداره اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي افزود: مشهد در بسياري از فعاليتها جلوتر از تهران است اگر همين اعتباراتي که براي برخي از فعاليتهاي فرهنگي و قرآني در تهران هزينه مي شود نيمي از آن در مشهد هزينه شود، فعاليتهاي فاخرتر و بهتري را شاهد خواهيم بود.
وي با اشاره به تمرکز زدايي فعاليتها بيان داشت: تمرکز فعاليتها نبايد در تهران باشد برخي از فعاليتها خاستگاهشان در يک شهر و استان است مثلا خراسان در عرصه فرهنگ و قران پيشتاز است و بايد اين فعاليتها به خراسان منتقل شود .
نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي گفت: خراسان در حوزه هنر نيز ظرفيتهاي زيادي دارد اگر با جديت وارد شويم و همه پيگيري کنيم برخي از جشنواره هاي هنري که در تهران برگزار مي شود را مي توانيم به مشهد منتقل کنيم در گردهمايي هنرمندان که برگزار مي شود حضور هنرمندان مشهد ظرفيتهاي اين شهر را به خوبي نشان مي دهد.
وي با تاکيدبر اهميت پژوهش در فعاليتهاي فرهنگي و هنري اظهار داشت: همين طرحهاي پژوهشي که انجام مي شود مي تواند بسياري از مشکلات پيش رو را بردارد نبايد از پژوهش غفلت شود پاسخ خيلي از مسائل را در کارهاي پژوهشي پيدا خواهيم کرد.
حجت الاسلام و المسلمين پژمانفر با اشاره به همگرايي دستگاههاي فرهنگي بيان داشت: فضا را نبايد بر عرصه فرهنگ تنگ کنيم بلکه فضا را بايد گشايش دهيم، امروزه با توجه به ماموريتهايي که در عرصه فرهنگ به عهده ماست عقب افتاده ايم و بايد کمک کنيم دايره وسيع تر شود.
وي با اشاره به تدوين برنامه ششم گفت: بايد از همين ابتدا پيگيري شود که سهم فرهنگ در قانون برنامه ششم درست ديده شود اگر نتوانيم در برنامه ششم سهم فرهنگ را درست ببينيم هيچ قانون بالادستي که از اين بخش حمايت کند وجود ندارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد اهتمام جدي داشته باشد که در قانون برنامه ششم سهم فرهنگ درست ديده شود.
عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که در حوزه اعتبارات سهم بخش فرهنگ محدود است افزود: در بسياري از کشورها سهم فرهنگ از اعتبارات بالاي 7 درصد است اما در کشور ما که کشوري فرهنگي است سهم فرهنگ از بودجه زير 3 درصد است، که بخش قابل توجهي از اين اعتبارات به هزينه هاي پرسنلي و نگهداشت اختصاص دارد و چيزي براي فعاليتها باقي نمي ماند.
وي اظهار داشت: به حوزه فرهنگ يک بي توجهي شده است متاسفانه در مجلس هم اين نگاه وجود دارد و در بحث تخصيص بودجه هم نيز اين نگاه وجود دارد تعداد افرادي که در کميسيون فرهنگي عضو هستند 12 نفرند اما برخي کميسيون هاي ديگر 27،26 و 25 عضو دارند. خيلي از نماينده ها تمايل حضور در کميسيون فرهنگي را ندارند.
پژمانفر افزود: جنس مسائل فرهنگي با عدد و رقم بيان نمي شود و نمي شود به صورت کمي گزارش داد که چه فعاليتهايي در حوزه انجام شده است و چشم اندازي هم نمي توان براي آن تعريف کرد بخش هاي صنعت، کشاورزي، علم و دانش برنامه هاي جامع و قوانين بالادستي دارند اما حوزه فرهنگ جايش خالي است و در همه دولتها بي توجهي به اين بخش ديده مي شود.
وي با بيان اين که رخنه هاي فرهنگي نگراني هاي جدي به وجود آورده است بيان داشت: در حالي که دشمن بيشترين سرمايه گذاري را در بخش فرهنگ دارد و از ابزار هاي هنري سينما ، تئاتر و ... براي تهاجم فرهنگي استفاده مي کند اما ما به اين حوزه ها نگاه دست چندمي داريم در حاليکه اين ابزارها مي تواند حرفهاي ما را به دنيا بزند و جلوي تهاجم فرهنگي و ناتوي فرهنگي را بگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]