واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نواز شریف محاصره در حلقه چالش های نوظهور اسلام آباد – ایرنا – دولت «محمد نواز شریف» نخست وزیر پاکستان درشرایطی که این روزها سخت گرفتار تعقیب نظامی و حمله به شبه نظامیان در وزیرستان شمالی است، همزمان با این ماموریت سخت، با چند چالش جدی و نوظهور ایجاد شده از سوی رهبران احزاب مخالف روبرو است.
ازجمله رهبران و شخصیت های سیاسی پاکستان که در صف اول جبهه انتقاد از نواز شریف قرار گرفته اند، باید به «عمران خانˈ رییس کریکت باز حزب تحریک انصاف و «طاهر القدریˈ از شخصیتهای سرشناس مذهبی پاکستان و رییس حزب تحریک عوامی اشاره کرد.
عمران خان در راستای اعتراضات خود به سیاستها و عملکرد دولت نواز شریف، اعلام کرد که روز 14 آوت (23 مرداد) یک راهپیمایی عظیم علیه دولت به راه خواهد انداخت و طاهر القدری نیز تهدید کرده است که با ایجاد آنچه وی از آن به عنوان «انقلابˈ نام برده است، دولت کنونی را ساقط خواهد کرد.
عمران خان، حزب مسلم لیگ شاخه نواز را که حزب حاکم در پاکستان است، متهم به تقلب در انتخابات پارلمانی سال گذشته می داند. دولت این اتهامات را تکذیب می کند و اصرار دارد که حزب مسلم لیک شاخ نواز هیچ نقشی در برگزاری انتخابات سال گذشته نداشته و ستاد انتخابات و دستگاه قضایی کشور مسوول برگزاری انتخابات بوده اند.
طاهر القدری که ریاست حزب مخالف تحریک عوامی را برعهده دارد، مدعی شده که دولت کنونی نتوانسته خواسته های مردم را برآورده کند و اعلام کرد که بزودی یک جنبش ضد دولتی به راه خواهد انداخت.
طاهر القدری که ملیت کانادایی دارد، ماه گذشته به پاکستان بازگشت تا رهبری یک جنبش ضد دولتی را به دست گیرد. وی همچنین رییس یک گروه مذهبی به نام منهاج القران است و ازجمله شخصیتهای جنجالی پاکستان محسوب می شود که سابقه سازماندهی تظاهرات ضددولتی در گذشته را نیز دارد.
عمران خان و طاهر القدری در شرایطی نواز شریف را تحت فشارهای روزافزون قرار داده اند که دولت وی بخش عمده ای از نیروهای امنیتی این کشور را برای انجام عملیات نظامی شبنه نظامیان داخلی و خارجی در وزیرستان شمالی به خدمت گرفته است و در چنین شرایطی که دولت تمام توجه و توان خود را معطوف به مبارزه علیه تروریست ها و شبه نظامی کرده است ، احزاب مخالف، مجالی برای ایجاد مشکلات و مانع تراشی در برابر دولت خواهند یافت.
طاهر القدری این روزها در تلاش برای ایجاد یک ائتلاف ضددولتی است و برای همین منظور هفته گذشته با روسای برخی احزاب پاکستان جلسه ای برگزار کرد اما تا کنون در جذب فعالان و گروههای سیاسی و جهت دادن آنها علیه دولت چندان موفق نبوده است.
با وجود تلاشهای طاهر القدری، روسای احزاب و گروههای مهم و شاخص سیاسی و مذهبی پاکستان خود را از طرح وی برای ایجاد ائتلاف ضددولت کنار کشیده اند و حتی معتقدند که طرحی که وی در سر می پروراند، یک حرکت غیردمکراتیک است.
به هرروی، اگر چه به نظر می رسد طاهر القدری و عمران خان نخواهند توانست در تحقق هدف خود که همان سرنگون کردن دولت کنونی پاکستان است، موفق شوند، اما ممکن است در ماههای آینده مشکلات و چالشهایی را برای دولت نواز شریف ایجاد کنند.
کشته شدن 10 نفر از هواداران طاهر القدری در جریان درگیریهای اخیر در شهر لاهور، بهانه ای برای تشدید انتقادها علیه دولت شده است.
در چنین شرایط که منتقدان سیاسی نواز شریف شمشیر را از رو بسته اند، دولت مجبور است خود را برای مقابله با هرگونه تحرکات ضددولتی احتمالی آماده کند و در صورتی که اقدامات دولت برای مقابله با تحرکات جناحهای سیاسی رقیب به خشونت و استفاده از نیروهای نظامی کشیده شود، چنین حالتی دولت پاکستان را در شرایط سخت قرار خواهد داد به ویژه در زمانی که دولت سرگرم مبارزه با گروه های تروریستی و شبه نظامی است.
همچنین درصورتی که دولت نواز شریف نتواند در ماههای آتی گامهای سازنده ای برای کاستن از مشکلات جدی پیش روی مردم این کشور ازجمله بحران انرژی، افزایش قیمتها، افراطی گری، ضعف اجرای قانون و تروریسم بردارد، میزان محبوبیت وی نزدم مردم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
علاوه بر این، دولت پاکستان ناچار است عملیات گسترده نظامی را که از حدود 20 روز پیش در وزیرستان شمالی برای نابودی شبه نظامیان و تروریست ها آغاز کرده است، در آینده نزدیک این عملیات را کامل کرده و به آن خاتمه دهد چرا که در صورت طولانی شدن این عملیات نظامی، موضوع صدها هزار نفر از ساکنان مناطق قبیله ای وزیرستان شمالی که خانه هایشان را رها کرده و آواره شده اند، به یک چالش جدی جدید برای دولت نواز شریف تبدیل خواهد شد.
علاوه بر مسایل مطرح شده که همگی به نوعی مسایل نوظهور داخلی پاکستان به شمار می رود، نواز شریف به در آینده با چالشی فرا مرزی به نام «افغانستان بعد از دوران حضور ناتوˈ مواجه خواهد شد.
زمانی که نیروهای ناتو خاک افغانستان را ترک کنند، دولت پاکستان چاره ای جز ایفای نقش موثر برای حفظ و تقویت صلح در افغانستان نخواهد داشت. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اسلام آباد از نفوذ بالا روی طالبان افغانستان برخوردار است و می تواند طالبان را برای پیوستن به روند صلح در داخل افغانستان تشویق و از تشدید درگیریها در داخل افغانستان بعد از خروج نیروهای ناتو جلوگیری کند.
آساق**ط.ا**1723**1577
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]