تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825991484




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغاز مذاکرات روز چهارم با نشست عراقچی و اشمید/ تدوین توافقنامه از سرگرفته شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


سیاسی > سیاست خارجی گزارش ششمین دور مذاکرات ایران و 1+5/
آغاز مذاکرات روز چهارم با نشست عراقچی و اشمید/ تدوین توافقنامه از سرگرفته شد
در پی گفتگوهای 7.5 ساعته روز گذشته سید عباس عراقچی و هلگا اشمید، برای نگارش متن توافق رایزنی ها برای نگارش امروز نیز ادامه پیدا خواهد کرد.



به گزارش خبرنگار مهر، تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در این دور از مذاکرات را محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونین وزیر امور خارجه، حمید بعیدی نژاد، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه، امیری و رحیمیان از سازمان انرژی اتمی و گروهی از مشاوران فنی و هسته ای تشکیل می دهند. شنبه 93.14.4 آغاز نشست اشمید و عراقچی از صبح امروز رایزنی های هلگا اشمید، معاون کاترین اشتون و سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان به منظور نگارش متن توافق نهایی از ساعت 8:30 صبح امروز به وقت وین (11 صبح به وقت تهران) از سر گرفته شده است. رایزنی های شب گذشته سید عباس عراقچی ، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان و هلگا اشمید ، معاون کاترین اشتون که روز گذشته به منظور از سرگیری نگارش متن توافق نهایی انجام شد ، 7 ساعت و نیم به طول انجامید . مذاکرات برای نگارش متن توافق نهایی قرار است در چهارمین روز مذاکرات با دیدارهای دو جانبه و چند جانبه و همچنین ادامه گقتگوهای عراقچی و اشمید ادامه پیدا کند. جمعه 93.4.13 16:40 دیدار عراقچی و برنز در وین ویلیام برنز معاون وزیر امور خارجه آمریکا با سیدعباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در هتل کوبورگ وین دیدار و گفتگو کرد. این سه سومین بار است که ایران و  آمریکا به صورت جداگانه در این دور از مذاکرات گفتگو می کنند. 12:10 رایزنی عراقچی و اشمید برای از سرگیری نگارش متن توافق در وین سومین روز مذاکرات هسته ای با رایزنی هلگا اشمید و سید عباس عراقچی برای از سرگیری نگارش متن توافق نهایی آغاز شد. پنجشنبه 93.4.12 عراقچی: پذیرش هرمحدودیت در توافق هسته‌ای موقت خواهد بود/ رد ادعای رسانه‌ها درباره تعداد سانتریفیوژها به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعباس عراقچی در نشست خبری که عصر پنجشنبه برگزار شد گفت: ما از دیروز که وارد وین شدیم تا امروز غروب جلسات متعددی را هم بصورت دوجانبه، سه جانبه و هم چهارجانبه و هم بصورت دسته جمعی در سطوح مختلف برگزار کردیم.

سید عباس عراقچی، عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با حضور در جمع خبرنگاران ایرانی در محل نمایندگی دائم ایران در وین افزود: فعلا می توانم بگویم که گفتگوها و مذاکراتی که در حال انجام است در حد ارزیابی مجدد از مواضع همدیگر هست و یک مروری بر انچه که تا الان داشته و تاکنون مذاکره کرده ایم و تلاش برای فهم مواضع هر کدام .

وی افزود: امیدوار هستیم که از فردا صبح مجدد به کار نگارش که در سطح معاون خانم اشتون و بنده برگزار خواهد شد برگردیم .

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره اختلافات بر سرمتن نگارش گفت: پرانتزها همه سرجای خودش هست، ما متنی را الان آماده کرده ایم در جلسه گذشته که  تقربیا تمام مفادش مورد اختلاف بوده است هنوز کار بسیاری دارد که بهم نزدیک شویم.

وی افزود: از فردا دوباره اینکار را شروع خواهیم کرد. عراقچی افزود: ما به جلساتی که هم روی مفاهیم بصورت کلی بحث شود و هم جلسات نگارش که دقیقا مواضع را بتوانیم روی کاغذ پیاده بکنیم نیاز داریم .

وی گفت : دیروز و امروز را به این جلسات مفهومی و کلی پرداختیم و فردا ان شاء الله کار نگارش را مجددا شروع خواهیم کرد. احتمالا ممکن است بعد از یک یا دوجلسه نگارش، دوباره  به جلسات بحث کلی برگردیم.

عراقچی اضافه کرد: تمام تلاش ما این است از این فرصتی که تا 20جولای باقی مانده است کمال استفاده را انجام دهیم و بتوانیم هم به لحاظ کلی روی بحث هایی که اختلاف داریم به یک تفاهم برسیم و بعد این تفاهم را روی کاغذ بیاوریم، عبارات و ادبیات مناسب را پیدا  و روی ان توافق کنیم و در نهایتا به یک متنی که مورد توافق باشد برسیم و توافق نهایی را تشکیل بدهد.

وی در بخش دیگر از سخنانش درپاسخ به این سوال که شما گفته بودید اگر ایران محدویت هایی را بپذیرد این موقتی خواهد بود، گفت: آنچه که من گفتم حرف جدیدی نیست، حالا اینکه چگونه از آن برداشت شده است بحث دیگری است.

عراقچی افزود: این حرف جدیدی نیست ، این توافق ژنو است، در آنجا توافق صورت گرفته که ما در توافق نهایی مجموع اقداماتی که ایران انجام خواهد داد تا ابراز اطمینان شود نسبت به ماهیت صلح امیز برنامه خودش.

وی اضافه کرد : این مجموعه اقداماتی که برای اعتمادسازی انجام می دهیم حتما شامل یک سری محدویت هایی خواهد بود که می پذیریم در برنامه خودمان.

عراقچی گفت : همانطور که توافق ژنو اشاره کرده است اصل غنی سازی ایران ادامه پیدا خواهد کرد ولی با یک سری محدودیت های مورد توافق دو جانبه و برای یک دوره زمانی مشخص. این کاملا قطعی است که اگر هر محدودیتی را در هر قسمتی از برنامه های خودمان به منظور اعتماد سازی قبول کنیم این یک محدودیت موقتی و دارای دوره زمانی خواهد بود و هیچ چیزی برای ابد پذیرفته نخواهد شد.

وی درباره پذیرش کاهش تعداد سانتریفوژها گفت: درباره تعداد سانتریفیوژها نباید به گمانه زنی های رسانه ای توجه کرد. عراقچی با تاکید براینکه محتوای مذاکرات فقط پشت میزمذاکرات تعیین می شود، گفت: تمام اعداد و ارقامی که درخصوص سانتریفیوژها اعلام می شود ساخته و پرداخته ذهن برخی از رسانه های خارجی و افرادی است که با نیات خاص این کار را انجام می دهند.

وی با تاکید براینکه هدف آنها، آلوده کردن فضای مذاکرات هسته ای و ایجاد اضطراب و تنش است، گفت که نباید به آن توجه شود.

عراقچی بحث های مطرح شده مبنی بر پذیرش محدودیت های از جمله بحث کاهش تعداد سانتریفیوژهای فعال را گمانه زنی برخی رسانه های معلوم الحال خواند که کاری جز برهم زدن فضای مثبت مذاکرات ندارند.

رویترز در خبری به نقل از منابع غربی اعلام کرده بود که ایران در این دور از مذاکرات سطح پیشنهادهای خود را در باره تعداد سانتریفوژها کاهش داده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: هنوز زود است که ما قضاوت کنیم که آیا می شود به یک توافقی در پایان این دوره رسید یا نه. البته امیدواری وجود دارد، خوش بینی نسبت به نیات طرف مقابل وجود ندارد و این خودش یکی از موانع مذاکرات است که ما در یک فضای به اصطلاح همراه با اعتماد مذاکره نمی کنیم، برای همین اینکار را سخت تر می کند و ما هنوز در موقعیتی نیستیم که بتوانیم قضاوت کنیم که رسیدن به توافق مقدور است یا نه.

عراقچی افزود: شاید در روزهای اینده که یک مقدار جلوتر برویم مشخص شود، الان هنوز نمی توانیم قضاوتی داشته باشیم ولی بهرحال امیدوار هستیم که اینکار صورت بگیرد.

وی درباره این سوال که جان کری در مقاله ای نوشته بود که اگر مذاکرات شکست بخورد، مسوولیتش بردوش ایران است، گفت: اگر مذاکرات موفق نباشد و شکست بخورد قضاوت را افکار عمومی جامعه بین الملل صورت خواهد داد و به ادعای افراد مختلف نیست و من اطمینان دارم که جامعه بین الملل قضاوت صحیح خواهد داشت.

عراقچی افزود: حتما بعد از مذاکرات مشخص خواهد شد که ایده ها، مواضع و پیشنهاداتی که طرفین داشتند اینها مسلما در اختیار افکار عمومی در داخل و خارج از کشور قرار خواهد گرفت و ان موقع افکار عمومی بین المللی قضاوت خواهد کرد که واقعا چرا این فرصت از دست رفته است، اگر از دست برود البته، ما که امیدواریم از این فرصت استفاده شود .

وی اضافه کرد: شاید هنوز زمان آن فرا نرسیده است که ما در خصوص اینکه اگر مذاکرات شکست بخورد تقصیر چه کسی خواهد بود و تقصیر چه کسی نخواهد بود صحبت کنیم، ولی ما اطمینان داریم که جامعه بین الملل قضاوت درستی خواهد کرد اگر مذاکرات شکست بخورد که تقصیر با کدام طرف است.
رایزنی معاونین وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی در وین معاونین وزرای امور خارجه ایران و سه کشور اروپایی انگلیس ، فرانسه و آلمان در وین به رابزنی نشستند. همچنین قرار است معاونین وزرای خارجه ایران بعد از ظهر امروز با نماینده روسیه نیز دیدار دو جانبه ای داشته باشند. رایزنی ها در وین برای نگارش متن توافق نهایی میان ایران و 1+5 صورت می گیرد و دو طرف اعلام آمادگی کرده اند که تا 20 جولای زمان پابان مهلت توافق ژنو در وین برای نگارش متن حاضر باشند . تلاش رسانه های غربی برای فضاسازی و تاثیرگذاری بر نتیجه مذاکرات رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان با گروه5+1 در حالی که برای ادامه مذاکرات در وین به سر می برد، صبح امروز در صفحه فیسبوک خود نوشت: دور جدید مذاکرات از دیروز شروع شد و در دو هفته آینده به صورت فشرده ادامه خواهد داشت. با توجه به پیچیدگی و بهم پیوستگی موضوعات متعددی که برای رسیدن به تفاهم جامع باید مورد توافق قرار گیرند، واقعا دشوار است نتیجه مذاکرات را پیش‌بینی کرد و گمانه‌زنی‌های برخی رسانه‌ها به ویژه در غرب را نباید چندان جدی گرفت چون بیشتر از تحلیل و خبررسانی تلاش‌شان برای فضاسازی و تاثیرگذاری بر مذاکرات است. آن‌چه می‌توانم به شما اطمینان دهم این است که من و همکارانم تمام تلاش خود را برای رسیدن به راه حل منطقی و پایدار بکار خواهیم گرفت و در این مسیر دشوار بیش از همیشه به حمایت و به ویژه به دعای خیر شما در این ماه رحمت نیازمندیم.» دیدار دو جانبه ایران و آمریکا پس از نشست افتتاحیه ششمین دور از مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در وین صبح دومین روز حضور تیم مذاکره کننده کشورمان در وین یعنی پنج شنبه 12 تیر با حضور کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مقر سازمان ملل متحد در وین برگزار شد. پس از برگزاری نشست افتتاحیه ایران و آمریکا در وین دیدار و رایزنی های دو جانبه ای داشته و قرار است بعدازظهر امروز نشست چهار جانبه بین هیات های ایران، آلمان، انگلیس و فرانسه در هتل کبک وین برگزار شود. ظریف: در سه هفته آینده شاهد فرصتی تاریخ ساز خواهیم بود محمدجواد ظریف در مستندی که بمناسبت آغاز دور جدید و پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه پنج به اضافه یک تهیه شده است، اظهار کرد: سه هفته آینده فرصتی منحصر بفرد و مغتنم برای دستیابی به توافقی فراگیر بر سر برنامه انرژی اتمی ایران و پایان دادن به بحران بی نتیجه و غیر ضروری است که ما را از تعامل و رسیدگی بیشتر به چالش های مشترک از جمله رویداد های هولناک هفته های اخیر در عراق دور کرده است. ما می توانستیم مساله هسته‌ای را در سال دو هزار و پنج حل کنیم. اما طرف‌های این مساله در آن زمان به سخنان من که تاکید داشتم «ایرانی‌ها به فشار حساس هستند » باور نداشتند. دولت بوش با درخواست تعلیق و پایان دادن همه فعالیت‌های غنی‌سازی، دست‌یابی به توافق را غیرممکن ساخت. سپس آن‌ها بمدت هشت سال روی به تحریم و فشار آوردند. تحریم‌ها « فلج کننده » و حتی بمعنای عام « کشنده » بود. بیماران سرطانی ایران بعلت تهدید شدن بانک‌های بین‌المللی در سراسر جهان از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا و عدم انتقال معاملات مالی، قادر به تهیه و خرید داروهای مبارزه با سرطان با هزینه شخصی نبودند. اما تحریم‌ها؛ برنامه هسته‌ای ایران را زمین گیر (فلج) نکرد. قتل دانشمندان هسته‌ای، خرابکاری درتاسیسات هسته‌ای ما که می‌تواند خطرات و فجایع زیست محیطی بسیار جبران ناپذیری در پی داشته باشد و یا تهدیدهای مکرر نظامی نیز مانعی برای توقف فعالیت هسته‌ای ایران نشد. در حقیقت این اقدامات هیچ دستاوردی برای آن‌ها نداشت و نتیجه کاملا برعکس شد. تاکید و پافشاری بر عدم غنی‌سازی؛ نتیجه‌ای جز صد درصد شدن شمار سانتریفیوژهای ما یعنی افزایش آن‌ها از کمتر از دویست دستگاه به تقریبا بیست هزار دستگاه نداشت. اجتناب و خودداری از فروش سوخت برای راکتور هسته‌ای تحقیقاتی ما که ساخت آمریکا است، ما را وادار کرد خودمان سوخت را با افزایش میزان غنی‌سازی از سه و نیم درصد به بیست درصد، تهیه و تولید کنیم. محروم کردن بیماران سرطانی ما از رادیو ایزوتوپ های پزشکی ما را مجبور کرد راکتور آب سنگین را که درآن زمان در حد یک ایده بود به یک نیروگاه تمام عیار که بتواند خیلی زود بازدهی داشته باشد، تبدیل کنیم و تهدیدها در خصوص بمباران و نابودی تاسیسات هسته‌ای ما، چاره‌ای جز ساخت تاسیسات هسته‌ای فردو که توسط رشته کوه‌ها محافظت می‌شود، پیش روی ما نگذاشت. دولت‌های غربی فریاد برآوردند و از یاد بردند که خود باعث ایجاد چنین وضعی شده اند. همزمان با این‌که به تاریخ بیستم ماه ژوئیه نزدیک می‌شویم احساس من این است که بار دیگر هشدار دهم که دنبال کردن بازی مرغ ( مرغ یک پا دارد) با هدف از دست دادن توافق دقیقه آخری، دستاورد و نتیجه ای بهتر از نتایجی که در سال دو هزار و پنج بدست آمد، در پی نخواهد داشت. به آن‌هایی که همچنان بر این باورند«تحریم‌ها»، ایران را به پای میز مذاکره کشانده است، فقط می توانم بگویم:(راهکار) فشار را نه در هشت سال پیش که درحقیقت در سی و پنج سال پیش، آزموده‌اید. فشار باعث نشد که مردم ایران چه در گذشته و چه اینک و چه در آینده، تسلیم شوند. ما هنوز برای خروج از تنش زمان داریم. احترام متقابل را بیازماییم. قطعا نتیجه خواهد داد. تلاش می کنیم که به توافق برسیم. نه توافقی خوب و یا بد بلکه توافقی پایدار و با دوام و هرگونه توافقی؛ در نتیجه درک متقابل از یکدیگر است و ربطی به موضع طرف‌های مقابل ندارد. اراده و تمایل ما اتخاذ راهکارها و تدابیر قاطع برای تضمین دادن این‌که برنامه هسته‌ای ما همواره صلح‌آمیز خواهد بود، می‌باشد. هنوز زمان داریم که به این توهم که ایران در صدد تولید بمب اتمی است، پایان دهیم. ما با تاریخچه بیش از دویست و پنجاه سال عدم تجاوزگری به مذاکرات باز می گردیم تا با دلیل و مدرک حقانیت خود را ثابت کنیم. دولت من همچنان بر پایان دادن به این بحران غیر ضروری تا بیستم ماه ژوئیه، پایبند است. امیدوارم همتایان من نیز چنین تعهدی داشته باشند. نام من جواد ظریف است و این پیام ایران است . چهارشنبه 93/4/11 دیدار دوجانبه ظریف و اشتون برگزار شد کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان بعد از ظهر نخستین روز از آغاز مذاکرات در وین دیدار دوجانبه برگزار کردند. و پس از آن مذاکرات سه جانبه ظریف، اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و ویلیام برنز قائم مقام وزارت خارجه آمریکا در وین برگزار شد. همچنین قبل از انجام این دیدارهای دو و سه جانبه وزیر امور خارجه کشورمان با نمایندگان چین و روسیه در مذاکرات هسته ای دیدار سه جانبه ای برگزار کردند . ظریف: غنیمت شمردن فرصت‌ها و رها کردن خیالبافی ها روزنامه لوموند فرانسه مقاله محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان را در آستانه مذاکرات ایران و 1+5 با عنوان غنیمت شمردن فرصت‌ها و رها کردن خیالبافی ها منتشر کرد. متن کامل این مقاله به شرح زیر است: دور آینده مذاکرات هسته‌ای بین ایران و سه کشور عضو اتحادیه اروپا (فرانسه، انگلیس، و آلمان) و همچنین روسیه چین و آمریکا  و به عبارتی مذاکره با گروه  3+3  ، در تاریخ 2 جولای در وین آغاز خواهد شد. این آخرین  دور گفتگوهای طولانی، قبل از اولین مهلت زمانی در نظر گرفته شده یعنی 20 ماه جولای می باشد. این تاریخ در  بیست و چهارم ماه نوامبر 2013 مورد موافقت قرار گرفته بود.  ایران اراده سیاسی جهت دستیابی به یک راه حل جامع دراز مدت مورد توافق طرفین را دارد. لیکن، گفت‌وگوها تنها زمانی می‌تواند به نتیجه موفقیت آمیزی برسد که همه طرف‌ها به یافتن راه حل‌های قابل قبول طرفین که در راستای اهداف توافق شده مندرج در توافق موقت می‌باشد، متعهد باشند: تضمین اینکه برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز خواهد بود و لغو کلیه تحریم‌های شورای امنیت، همچنین تحریم‌های چندجانبه و ملی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران. در حالی  که دوراندیشی و تحلیل معقول می‌تواند موفقیت را تضمین کند، خیالبافی و سوء محاسبه می‌تواند موجب یک فرصت از دست رفته جدید شود. بعد از این که ما مسئوولیت گفتگوهایمان با شش قدرت جهانی را بر عهده گرفتیم، طرح اقدام مشترک ظرف  100 روز  به تایید رسید.  این توافق تاریخی که اولین توافق انجام گرفته در ده سال گذشته بود، بر دو محور اصلی مبتنی است. اولین محور این بود که غربی‌ها  حق ما در دفاع از حقوق ، حیثیت  و حرمت مان را به رسمیت بشناسند. محور  دوم  عزم ما در اثبات صلح آمیز بودن کامل برنامه هسته ای مان بود. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توانست پایبندی ما به قول های مان را مشاهده کند. ما در سال های اخیر بهترین همکاری ها را داشته ایم. ما  در راستای تحقق اولویت‌های امنیت ملی مان این راه را  ادامه خواهیم داد. این اولویت ها موجب می شود که ما منطبق با تعهدات مان به روشنی نشان بدهیم که در تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای نیستیم. ما هیچ چیزی برای پنهان کردن نداریم. برنامه و سیاست هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است و  به منظور پاسخگویی به نیاز های غیر نظامی ایران در زمینه بهداشت، انرژی و بخش های طراحی شده است. پس از اینکه تمامی تلاش های ایران برای دسترسی به بازار آزاد ( برای تامین نیاز خود ) با شکست مواجه شد، به ویژه ممنوعیت بهرمندی از سهام شرکت فرانسوی یورودیف، (ایران) ناگزیر شد زیرساخت های ملی خود را توسعه بدهد. با نادیده گرفتن این واقعیات و ارائه نادرست حقایق، گروه های  فشار در اروپا و ایالات متحده به طور بسیار مضحکی جنجال به راه انداخته‌اند که برنامه هسته ای ایران هدف ساخت سلاح های هسته‌ای را دنبال می کند و این که ما در مرحله ای قرار داریم که قادریم ظرف چند  ماه مقادیر کافی از مواد لازم برای ساخت یک بمب را تولید کنیم. آن ها خاطر نشان کردند که برای جلوگیری از دستیابی به سلاح های اتمی، برنامه هسته‌ای ما می بایست کاملا متوقف شود. عدم شناخت از  مراحل، زمان و خطرات ناشی از شتابزدگی ساخت یک بمب زمینه ساز ارائه چنین تصوری است. این تصور همچنین تعهدات و اولویت های ثابت شده ایران را نادیده می گیرد. یک بررسی علمی و محاسبات دقیق فنی به دور از جنجال که دو سال پیش در مجمع عمومی سازمان ملل متحدمطرح شد، به روشنی نشان می‌دهد که چنانچه ایران روزی تصمیم به ساخت بمب بگیرد چندین سال زمان لازم دارد، نه چند ماه. ما باید همه بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اخراج می کردیم. برنامه صلح‌آمیز که تحت نظارت بین‌المللی قرار دارد، برای تولید مواد لازم با هدف نظامی،  باید تغییر مسیر می داد. ایران هیچ یک از این مراحل را انجام نداده است. حتی زمانی که ما وقت داشتیم، به برای ساخت بمب تلاشی نکردیم. بین سال‌های 2005 تا 2013،  روابط ایران با غرب و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سطح پائینی بود، ما زمان کافی داشتیم، تعهدات بین المللی کمی بر عهده داشتیم، نظارت نسبتا کمتری بر ما بود و سانتریفیوژ کافی برای رفتن به سمت یک بمب را داشتیم. ما حتی هزینه تحریم های وسیع و ناعادلانه‌ای را پرداخت کردیم که حتی علیه آنهایی که به سمت گسترش سلاح‌های هسته‌ای حرکت کرده بودند مورد استفاده قرار نگرفته است. اما همانگونه که دو گزارش پی در پی جامعه سرویس های اطلاعاتی آمریکا در سال های 2007 و 2012 بر آن صحه گذاشته‌اند، ایران حتی گامی به این سمت برنداشته است. در حقیقت باورهای اخلاقی و مذهبی و همچنین محاسبات استراتژیکی عقلانی است که ایران را از دسترسی به سلاح های هسته ای دور نگاه داشته، نه تعداد سانتریفیوژها و یا واحد شکافت هسته‌ای (swu) .  برخی در غرب در اقدامی پرتناقض بدون در نظر گرفتن داده‌های علمی و سوابق تاریخی، ترجیح می دهند، به ارائه  افسانه ای خطرناک، مبنی بر اینکه ایران به منظور حفاظت از خویش نیازمند بمب است و این که تا دستیابی به یکی از آنها (بمب هسته ای) چند قدم بیشتر فاصله ندارد، مبادرت کنند. مذاکره با 3+3 برای ما فرصت منحصر به فردی است به منظور تقویت اعتماد در دراز مدت، عقد توافقات نظارتی و بررسی های کاملا اطمینان بخش، به منظور ایجاد تضمین بیشتر مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران برای همیشه کاملا صلح‌آمیز باقی خواهد ماند. برای از پیش رو برداشتن موانع تحقق این دستاورد تاریخی، ما می‌بایست به آینده نگاه کنیم. البته ما نمی‌توانیم و نباید درس‌هایی که از تاریخ گرفته ایم را نادیده بگیریم. درک دلایل از دست رفتن مجموعه‌ای از فرصت‌ها با خیالبافی مهم است. من در مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای از 2003 تا 2005 مستقیما درگیر بودم.  مذاکرات در آن زمان تحت نظارت رئیس جمهور کنونی ایران قرار داشت. بسیاری از خیالبافی‌ها و مواضع مخربی که امروز من شاهد آن هستم، به شکل شگفت آوری مرا به یاد خیالبافی هایی می اندازد که  آن روزها شاهدش بودم. در تاریخ 23 مارس 2005، من در پاریس یک بسته پیشنهادی را به مخاطبان اروپایی خودم ارائه کردم. آن بسته شامل تمهیداتی بود که توسط دانشمندان مستقل غیرایرانی و با هدف تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ما  تنطبم شده بود. پاسخی که ما دریافت کردیم، رد قاطع آن بود. با تحریک دولت بوش، مخاطبان اروپایی ما درخواست کردند که حداقل تا سال 2015 از غنی سازی خودداری کنیم. اصرار واشنگتن بر توقف غنی سازی در ایران دقیقا نتیجه عکس داشت. اما در بهم زدن گفت‌وگوها موفق بود.   اکنون که به سال 2015 نزدیک می شویم، نتیجه زیاده خواهی و گرفتاری‌های تحریم بسیار آشکار است. شمار سانتریفیوژ های ایران از دویست دستگاه در آن زمان،  اکنون به حدود بیست هزار دستگاه رسیده است. توان غنی سازی ما از سه ممیز پنج درصد به بیست درصد افزایش یافته است و راکتور آب سنگین اراک نیز یک سال تا راه‌اندازی فاصله دارد. اکثر ناظران غربی علنا در مورد فرصت‌های از دست رفته مربوط به پیشنهاد سال 2005 من اظهار تاسف کرده اند. در واقع، سوء محاسبه غرب در آن زمان تا حدود زیادی مسئول آن چیزی است که ما امروز با آن مواجه هستیم. امروز، رئیس جمهور روحانی و من دوباره به میز مذاکرات بازگشته‌ایم و رویکرد ما تفاوتی نکرده است. متاسفانه، هنوز خیالبافی در برخی از طرف‌های مقابل وجود دارد. ما آماده دادن تضمین هایی برای صلح آمیز بودن برنامه های هسته‌ای مان هستیم. اما از پیشرفت‌های فنی و دانشمندان خودمان نخواهیم گذشت و آن را ارزان نخواهیم فروخت. علاوه بر این  انتظار این که ما چنین کاری بکنیم، نه محتاطانه است و نه به نفع منع گسترش سلاح های اتمی. هیچ کس نمی‌تواند به عقب بازگردد. جانفشانی‌ها انجام شده است. توانمندی‌ها به شکل قابل ملاحظه ای تغییر کرده است. دانش و تخصص به دست آمده است. هیچ چیز نمی تواند با یک چوب جادویی این توانمندی ها را ناپدید کند. فشار ها و تحریم ها نیز ناکارآمد بوده اند. توافق موقت هسته ای می تواند ما را به راه حل جامع تبدیل کند، این مرحله سرنوشت ساز نزدیک می شود و من در چنین شرایطی از مخاطبان خود می‌خواهم با احترام به شان ما، به عزم ما در کاهش نگرانی های مربوط به توان هسته ای ،پاسخ بدهند.  من از آنها با اصرار می خواهم اجازه ندهند تا خیالبافی‌ها، روندی را که می تواند به بحرانی بی حاصل پایان بدهد و افق های تازه ای پدیدار کند، از مسیر منحرف نمایند. چنین رویکردی تنها به  حل جامع مسئله  هسته‌ای  ایران منجر نخواهد شد، بلکه زمینه را برای بهترین همکاری ها در جهت برقراری ثبات منطقه ای و تقویت صلح و امنیت بین المللی فراهم می آورد. ورود تیم مذاکره کننده ایران به وین محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در رأس تیم مذاکره کننده هسته ای بامداد روز چهارشنبه 11 تیر تهران را به مقصد وین ترک کرد و ساعتی بعد وارد این شهر شد. اولین دور مذاکرات روز چهارشنبه ساعت 15:30 به وقت وین (18 به وقت تهران) بین ظریف و اشتون برگزار شد. با توجه به ماه مبارک رمضان و زمان دیرهنگام افطار در وین در این دور از مذاکرات ناهار و شام کاری بین ظریف و اشتون برگزار نخواهد شد. ششمین دور مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 در وین در شرایطی آغاز شد که تا پایان توافق ژنو حدود دوهفته باقی مانده است و تیم هسته ای کشورمان آمادگی خود را اعلام کرده است که تا پایان تیر ماه برای به سرانجام رساندن مذاکرات آمادگی حضور در وین را دارد. سیدعباس عراقچی در آستانه این دور از مذاکرات گفت:  این بار سقفی برای مدت مذاکرات تعیین نشده، مگر تا 20 ژوئیه (29 تیر) که آخرین مهلت تعیین شده دوره 6 ماهه برنامه اقدام مشترک است. ما و همه طرف‌ها در 1+5 ، آقای ظریف و خانم اشتون از 11 تا 29 تیر در وین از فرصت موجود استفاده می‌کنیم تا به توافق نهایی برسیم. عراقچی افزود: طبق روال، جلسات رسمی در ساختمان سازمان ملل متحد در وین و جلسات غیررسمی در هتل برگزار می‌شود. وی ادامه داد:  پیش‌بینی خاصی برای برگزاری جلسات دو و چندجانبه با هیئت‌های مذاکره ‌کننده نشده اما طبیعت مذاکرات به نحوی است که چون ما با 6 کشور طرفیم ، طبعاً هر جا احساس نیاز کنیم که لازم است با هیئتی جداگانه صحبت کنیم یا با دو هیئت،‌ نشست سه‌جانبه داشته باشیم این کار را انجام خواهیم داد. معاون وزیر امور خارجه، نخستین اصل مد نظر برای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای را حفظ عزت و استقلال همه‌جانبه کشورمان به‌ ویژه در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، علمی وفنی دانست. عراقچی افزود: با تأکید بر این اصول تلاش خواهیم کرد به راه حلی عادلانه و منطقی برسیم و با تثبیت حقوق مردم ایران به عنوان اولویتی اساسی، این مذاکرات را با اقتدار، سربلدی، افتخار و پیروزی پشت سر بگذاریم. وی همچنین با قدردانی از حمایت مردم از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای گفت: مردم با صبوری مذاکرات را پیگیری می‌کنند و با محبت به ما روحیه می‌دهند و هر جا با آنان مواجه می‌شویم با قوت از ما می‌خواهند با حفظ عزت، استقلال و اقتدار کشور در پی حل مسئله هسته‌ای باشیم. عراقچی افزود: همه طالب این هستند که با حفظ این اصول، اگر راه حلی پیدا شود، این مشکل غیرضروری که ایجاد شده است حل و فصل و تنش‌ها کم شود و ما حتماً با همین منش حرکت خواهیم کرد. بر اساس این گزارش در پی توافق ایران و 1+5 در ژنو دو طرف بر اساس برنامه اقدام مشترک توافق کردند که در مدت 6 ماه اجرای توافق ژنو مذاکرات نهایی را آغاز و نگارش متن توافق نهایی که بر اساس آن کلیه تحریم ها بر علیه ایران برداشته می شود ، به پایان برسانند . ایران و 1+5 از مذاکرات وین در تاریخ 26 خرداد ماه نگارش متن توافق نهایی را آغاز کردند. نگارش متن قرار است در این دور از مذاکرات که دور پایانی تا پیش از پایان 6 ماه است ، مورد مذاکره قرار گرفته و پایان یابد . البته در صورتی که طرفین نتوانستند در مدت تعیین شده به توافق نهایی دست یابند بر اساس برنامه اقدام مشترک امکان تمدید توافق به مدت 6 ماه وجود دارد . تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان را در این دور از مذاکرات نیز محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی ، معاونین وزیر امور خارجه، حمید بعیدی نژاد، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه ، امیری و رحیمیان از سازمان انرژی اتمی و گروهی از مشاوران فنی و هسته ای تشکیل می دهند.


۱۳۹۳/۴/۱۴ - ۱۰:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن