واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۴۶ق.ظ)
بورس، مهياي بازگشت به رونق در اواخر هفته گذشته از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشنامه اي صادر شد که به موجب آن قيمت پايه محصولات پتروشيمي که در بورس کالا عرضه مي شوند از ارز مبادله اي به ارز ازاد تغيير مي يابد. مي توان انتظار داشت که اين دست تصميمات زمينه برگشت بازار از دوران نزول و کاهش را فراهم کند.
به گزارش خبرگزاري موج، روح الله حسيني مقدم، مدير نظارت بر شرکت هاي شرکت بورس اوراق بهادار تهران، گفت: بازار سرمايه در سال 1392 به جايگاه قابل ملاحظه اي در اقتصاد ملي دست پيدا يافت، بطوري که اثرات تصميمات در حوزه متغيرهاي کلان اقتصاد به شدت بر نماگرهاي بورس نمود پيدا کرد. اين بازار که همزمان با گمانه زني ها در خصوص روي کار آمدن دولت تدبير و اميد واکنش مثبت نشان داد، توانست به ارزش بازار و ارزش معاملات مثال زدني دست پيدا کند.
وي در ادامه افزود: با توجه به اينکه رکورد تورمي عميق اقتصاد واقعي کشور را فرا گرفته بود، تصميم سازان دولتي اقدام به جراحي اقتصادي کردند که نتايج و هزينه هاي آن بر بازار سرمايه کم نبود؛ بطوريکه موجب کاهش اکثر نماگرهاي بازار سرمايه شد. شاخص اصلي بورس تهران بيش از 20 درصد کاهش داشت و برخي از سهام پرپتانسيل بازار کاهش بيش از 50 درصدي را تجربه کردند. به تعبير آنچه در نامه سهامداران حقيقي به رييس جمهور آمده بود، بيش از آزاد سازي پول هاي بلوکه شده پس از توافق از ارزش بازار و به عبارت دقيق تر ار ارزش ثروت سرمايه گذاران کاسته شد.
حسيني مقدم افزود: در اواخر هفته گذشته از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشنامه اي صادر شد که به موجب آن قيمت پايه محصولات پتروشيمي که در بورس کالا عرضه مي شوند از ارز مبادله اي به ارز ازاد تغيير مي يابد. ابلاغيه مذکور عليرغم وجود چند ملاحظه اساسي، حتما بر بازار سهام اثر مثبت خواهد داشت و بازار سهام از آن استقبال خواهد کرد. اتفاق خيلي خوبي است که انتظار مي رفت بسيار پيش از اين توسط مسوولان و تصميم سازان صورت گيرد. صنعت پتروشيمي بيش از 20 درصد بازار ما را تشکيل مي دهد و طبيعي است اين تصميم علاوه بر اين صنعت بر کل بازار اثر خواهد داشت و جوي را در کليت بازار ايجاد مي کند.
مدير نظارت بر شرکت هاي شرکت بورس اوراق بهادار ادامه داد: همواره دغدغه فعالان بورس هم اين بود که همه روابط شفاف باشد که اين اتفاق از اين منظر خوشايند است که اين تصميم گام مهمي در اين راه است. بايد توجه کنيم اين ابلاغيه بخشي از صنعت پتروشيمي را متاثر خواهد کرد و ممکن است بر سودآوري آنها اثر با اهميت بگذارد. البته من هنوز اثرات دقيق اين تصميم را بر تک تک شرکتهاي بورسي و فرابورسي بررسي نکرده ام. بخشي از صنعت پتروشيمي هنوز در خصوص فروش محصولات با دولت طرف هستند. بخشي نيز صادرات محور هستند که اين ابلاغيه اثري بر آنها ندارد. اما براي بخشي از اين صنعت که مجصولات را در داخل کشور مي فروشند، فروش در بورس کالا و با نرخ آزاد اثر مثبت خواهد داشت.
اين کارشناس بازار سرمايه گفت: البته بايد در نظر داشته باشيم در کل حضور همه صنايع بطور عام و اين بخش از صنعت پتروشيمي بطور خاص در بورس کالا يک اتفاق خوشايند است که موجب شفاف تر شدن فضاي کسب و کار خواهد شد. به نظر مي رسد سرمايه گذاران ضمن در نظر گرفتن اين ابلاغيه مهم، بايد تحليلي از آينده نرخ ارز هم داشته باشند که بتوانند تصميمات دقيقي اتحاذ کنند.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: در مجموع مي توان انتظار داشت که از اين دست تصميمات مي تواند زمينه برگشت بازار از دوران نزول و کاهش را فراهم کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]