واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
همدان قطب هاکی کشور، 43 سال در انتظار ساخت ورزشگاه اختصاصی همدان- ایرنا- ورزش هاکی همدان به عنوان یکی از قطب های اصلی هاکی کشور با ویترینی مملو از جام ها و مدال های رنگارنگ، 43 سال در انتظار ساخت ورزشگاه اختصاصی بوده و با وجود تلاش های اداره کل ورزش و جوانان استان این طرح ملی همچنان بلاتکلیف مانده است.
به گزارش ایرنا هاکی همدان با قدمتی 43 ساله برای نخستین بار توسط زنده یاد ˈصفرعلی صارمی شهابˈ در این شهر راه اندازی شد و در همان سال این استان یکی از ترویج دهندگان رشته هاکی لقب گرفت.
طبیعت بکر دامنه های الوند و مملو از چمن زار همدان در سال 1350 سبب شد تا بسیاری از علاقه مندان در این رشته جذاب فعالیت کنند و سال ها بعد نفراتی همچون شهید ˈخادم همدانیˈ، مرحوم ˈمصطفی صفی زادهˈ، ˈمحمود غیرتیانˈ، ˈمحمد جواد جعفریˈ، ˈمحمود کوثری فردˈ و ˈمهدی شاطریˈ در راستای رشد و اعتلای ورزش هاکی تلاش کردند.
استارت قهرمانی ها و کسب مدال های رنگارنگ هاکی بازان همدانی از دهه 60 زده شد اما اوج موفقیت های هاکی استان همدان به دهه های 70 و 80 برمی گردد که هاکی بازان این استان در لیگ های کشور مقام های قهرمانی را درو کردند و بیشترین سهمیه تیم ملی را در اختیار خود قرار دادند.
حمید کمیتی، آرش طاهری، مجید خلجی، رضا فتاحی، بهروز گردان، حسام ایوبی و علی گلگون، طیبه نوری، بهاره نوری، فاطمه رجبیان، عاطفه رحیم بخش، زینب احمدی، الهام رحیم بخش، فهیمه قدیمی، سمیرا یادگاری، پروین صفایی، سمانه قاسمی و حدیثه قره خانی دوره طلایی هاکی همدان را در رقابت های کشوری سپری کردند و هم اکنون بسیاری از آنان در سمت های داوری، مربیگری و حتی در تیم ملی هاکی کشور فعالیت دارند.
در دو سال اخیر نیز ورزش هاکی همدان هرچند در بخش پسران نتوانسته موفقیت های گذشته را داشته باشد اما با وجود محدودیت در امکانات نظیر زمین چمن توانسته در بخش مینی هاکی، هاکی سالنی و بانوان همواره جزو برترین های کشور باشد.
از آنجا که امروزه هاکی روی چمن از جایگاه به مراتب بالاتری نسبت به هاکی سالنی برخوردار است و همدانی ها با وجود تمرین در چمن مصنوعی نشان داده اند که قابلیت های بالایی در هاکی چمنی دارند اما همچنان به دلیل نداشتن ورزشگاه اختصاصی با مشکلات عدیده ای برای رشد و پیشرفت در این ورزش مواجه هستند.
اوایل سال 1380 بود که فدراسیون به خاطر پیشرفت های چشمگیر هاکی همدان موافقت خود را برای اعطای چمن مصنوعی به این استان اعلام کرد اما ارسال چمن به همدان با بلاتکلیفی برای شناسایی زمین مناسب و در نهایت نصب این چمن همراه شد تا اینکه چمن مصنوعی تا به امروز شرایط نصب را پیدا نکند.
زمین های مختلفی برای ایجاد مجموعه ورزشی هاکی و نصب چمن مصنوعی اهدایی فدراسیون شناسایی شد اما در نهایت تصمیم بر ساخت این مجموعه در شهرک شهید بهشتی همدان گرفته شد که این تصمیمات هم تا به امروز عملی نشده است.
متاسفانه به رغم حمایت های اداره کل ورزش و جوانان، پیمانکاران تعیین شده برای ساخت مجموعه هاکی خلف وعده کرده و نتوانستند در ساخت ورزشگاه اقدامات لازم را انجام دهند که در نهایت به تغییرات متعدد در انتخاب پیمانکار و بلاتکلیفی در روند ساخت مجموعه مواجه شد.
رییس هیات هاکی همدان در این باره گفت: متاسفانه تغییرات متعدد در پیمانکار مجموعه به دلیل عمل نکردن به تعهدات باعث شد تا هاکی همدان موفق به برخورداری از مجموعه ورزشی اختصاصی نباشد.
سیدˈمحمدجواد جعفریˈ افزود: این طرح هم اکنون جزو پروژه های ملی محسوب می شود که شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور مسوولیت آن را برعهده دارد.
وی بیان داشت: هشت سال است که با وجود تعیین زمین برای احداث مجموعه ورزشی هاکی در شهرک بهشتی هنوز هیچ اقدامی از سوی مجریان این طرح ملی نشده است.
جعفری اضافه کرد: مهمترین مساله در احداث این مجموعه فراهم کردن زیرساخت های فنی است که انتظار داریم شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور با تعیین پیمانکار متعهد و کارآمد بتواند این آرزوی چندین ساله هاکی بازان همدانی را محقق سازد.
وی یادآور شد: مشکل اصلی ما در ساخت این مجموعه داشتن چمن نیست و فراهم شدن زیرساخت ها مهمتر است چرا که در صورت نیاز به چمن هم می توانیم با توجه به قیمت های مناسبی که در بازار است، اقدام به خرید کنیم.
هم اکنون بیش از 300 هاکی باز به صورت حرفه ای در استان همدان فعالیت دارند.
همدان از سوی فدراسیون هاکی کشور به عنوان یکی از قطب های اصلی هاکی محسوب می شود و همه ساله علاوه بر حضور در سکوهای قهرمانی شاهد حضور چندین همدانی در اردوهای تیم ملی هستیم.
گزارش از: میثم ناصرنژاد
7520/576
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]