واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
چرا کودکان همه چیز را در دهان می گذارند؟ کودکان نوپا و نوزادان هر چیزی را وارد دهان خود می کنند. اینگونه آنها جهان پیرامون خود را کشف می کنند. خوشبختانه، 80 تا 90 درصد چیزهایی که کودکان می بلعند، بدون هیچ مشکلی از طریق دستگاه گوارش آنها دفع می شود.
دکتر مارک دل بکارو، دستیار بخش کودکان یک بیمارستان و مرکز درمانی در سیاتل می گوید : حیرت انگیز است که حتی اشیای نوک تیز مانند میخ،بدون هیچ خطری از معده و سایر قسمت های دستگاه گوارش کودکان که با مخاط پوشیده شده و به طرز باور نکردنی انعطاف پذیر است، عبور می کند. اما دو چیز دیگر است که باید نگران آن باشید: باطری و سکه.بعضی از باطری ها آنقدر کوچک هستند که به آسانی از گلوی نوزاد عبور می کنند،اما در مری یا قسمت دیگری از دستگاه گوارش گیر می کنند و در طول چندین ساعت می توانند حفره ای در بافت آن ایجاد کنند.اگر کودک شما یک باطری را بلعید، فوری او را به بیمارستان برسانید. سکه ها، بعد از سال 1982، از فلز روی که بسیار مخرب است،ساخته می شوند و اگر یکی از آنها در مری گیر کند، مخاط آن دچار سوزش شده و آسیب می بیند. متخصصین اطفال می گویند: اگر کودک شما سکه یا هر جسم فلزی دیگری را بلعید، باید فوری او را به اورژانس یا نزد متخصص اطفال ببرید. تنها عکس برداری با اشعه ایکس می تواند مشخص کند آیا سکه در مری گیر کرده یا به سمت معده در حرکت است. اگر در مری گیر کرده باشد، باید فوری خارج شود.اگر کودکتان قبل از اینکه بتوانید مانع او شوید، یک جسم خارجی را بلعید، منتظر نمانید و تماشا نکنید. فوری با پزشک تماس بگیرید. این احتمال وجود دارد که جسم مورد نظر در مدت 24 تا 48 ساعت آینده از بدن او دفع شود.پزشک به شما می گوید که مدفوع کودک را هر بار که به دستشویی می رود، بررسی کنید. اگر جسم خارجی عبور نکرده باشد، کودک شما دچار تهوع یا دل درد خواهد شد. باز هم فوری با پزشک تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید. هرگز به زور به کودک غذا یا نوشیدنی ندهید، انگشت خود را در حلق او فرو نکنید و کورکورانه، انگشت خود را در دهان او نچرخانید، ممکن است این کار شما موجب پایین تر رفتن جسم خارجی شود.اورژانسی!مطمئن نیستید که کودک شما چیز خطرناکی را بلعیده یا نه؟ اگر هر کدام از این نشانه ها را مشاهده کردید، فوری دست به کار شوید:
اگر کودک به سختی نفس می کشد، آب زیادی از دهان وی خارج می شود، ساکت شده یا حالت تهوع یا دل درد شدید دارد، فوری با اورژانس تماس بگیرید.
تب، سرفه و افزایش بیش از حد ترشحات حلق و بینی می تواند نشانه عفئنت تنفسی ناشی از بلعیدن یک جسم خارجی باشد. با پزشک تماس بگیرید.
خطرهای خانگی!این اشیا می توانند بیشتر از آنچه تصور می کنید، مشکل ساز شوند: وسایل هنری: مدادهای رنگ روشن، مهره های پلاستیکی و تسبیح و سایر ابزاری که به خصوص برای کودکان پیش دبستانی جذابیت فراوانی دارند. خوشبختانه بیشتر این اشیا غیر سمی و آنقدر کوچک هستند که از سیستم گوارش عبور می کنند.
باطری: زمانیکه باطریهای از کار افتاده را دور می اندازید،مطمئن شوید که آنها را در محفظه ای قرار داده اید که کودک شما نمی تواند آنها را بیرون بیاورد.
وسایل تزئینی سال نو: وسایل تزئینی سال نو نیز می توانند خطر بزرگی باشند. یک کودک چهار ساله یک زنگ کوچک را بلعیده بود و پزشک حتی به عکسبرداری نیز نیازی نداشت، زیرا با بالا و پایین پریدن کودک، صدای زنگ شنیده می شد!
سکه: در سال 2003، تقریبا 30هزار کودک به دلیل آسیب های ناشی از بلعیدن سکه به اورژانس مراجعه کردند. کیف پول یا سکه های باقیمانده پول خود را در جایی دور از دسترس کودکان نگه دارید.
جواهرات: نوزادان و کودکان نوپا به جواهرات علاقه نشان می دهند و ممکن است در عرض چند ثانیه، شیفته گوشواره یا گردنبند شما شوند، با کشیدن آن را درآورده و قورت بدهند!
پولک های رنگی فلزی: پولک های براق و رنگی کوچک که به وسایل جشن یا کارت های تولد وصل هستند، برای کودکان شیرین به نظر می رسند. ریزش آب دهان و سکوت کودک می تواند علامت این باشد که جسم براقی در مری او گیر کرده است.
بادام زمینی: به کودکان زیر 5 سال خوراکیهایی مانند بادام زمینی ندهید، زیرا ممکن است به راحتی راه هوایی کودک را مسدود کند.
سایر خوراکی های خطرناک: ذرت بو داده، شیرینی های سفت ، لقمه های بزرگ غذا، انگور ، هات داگ و هویج خام را به قطعه های بزرگ تر از اندازه ای که بتواند آن را گاز بزند، تقسیم کنید.
سنجاق: نوزادان به آسانی می توانند سوزن یا سنجاق را ببلعند. اگر برای نوزادان از پوشک استفاده می کنید، مطمئن شوید که سنجاق آن کاملا قفل است.میگنا
شنبه 14 تیر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]