تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837197603




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تندرو های آسیایی و تلاش برای گرته برداری از خلافت دهشت در خاورمیانه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تندرو های آسیایی و تلاش برای گرته برداری از خلافت دهشت در خاورمیانه تهران- ایرنا- همزمان با اوج گیری تکاپوی گروه دهشت افکن (تروریستی) داعش در عراق و سوریه، برخی منابع منطقه ای از پویاتر شدن شماری از گروه های تندرو همسو در جنوب شرق آسیا خبر داده اند.


یکی از خبر هایی که در روزهای گذشته مورد توجه رسانه ها و افکار عمومی قرار گرفت، اعلان تشکیل «خلافت اسلامی» از سوی شورشیان گروه «دولت اسلامی عراق و شام- داعش» بود.
اقدام رهبران داعش برای اعلان خلافت خودخوانده اسلامی و درخواست بیعت از مسلمانان جهان، از دید شماری از کارشناسان تلاشی در جهت تسلیم و همراه ساختن گروه های رقیب در منطقه و به باور برخی دیگر، عملیاتی تبلیغاتی و روانی در جبهه درگیری های نظامی عراق و سوریه به شمار می رود.
هر چند، بسیاری چنین اقدامی را با دیده ریشخند آمیخته با نگرانی نگریسته اند، اما این اعلان سبب شد تا چند هزار کیلومتر آنسوتر از کانون بحران کنونی خاورمیانه، شماری از تندرو های مذهبی با امیدواری بیشتری به امکان گرته برداری از خلافت اسلامی بنگرند.
در این پیوند، روز سه شنبه دهم تیرماه، خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقل از روزنامه «نیو استریت تایمز» مالزی از پویاتر شدن گروه های تندرو مذهبی در جنوب شرقی آسیا خبر داد.
این روزنامه با تاکید بر افزایش فعالیت گروه هایی تندرو در مالزی که اندیشه های «سلفی- جهادی» (در واقع سلفی- تکفیری) در سر دارند، هدف اصلی رهبران گروه های یاد شده را ایجاد حکومتی اسلامی در کشورهای جنوب شرقی آسیا دانست.
نیو استریت تایمز در این باره نوشته است: «جماعت اسلامی»، «مجاهدین مالزی» و دیگر گروه های شبه نظامی تندرو قصد دارند خلافتی اسلامی با عنوان «دولت اسلامی نوسانترا» در قلمرویی متشکل از کشورهای مالزی، اندونزی، سنگاپور، تایلند و فیلیپین تشکیل دهند.
روزنامه مالزیایی ضمن اشاره به پیوندهای این گروه ها با شبکه تروریستی «القاعده»، سرنگونی دولت های مردمسالار کشورهای جنوب شرقی آسیا را از جمله مهمترین دستورهای کار شبه نظامیان تندرو منطقه برشمرده است.
افزون بر گزارش هشدار آمیز این روزنامه، تحولات گذشته و جاری جنوب شرقی آسیا، نشانه هایی از چالش های فزاینده گروه های تندرو مذهبی را پدیدار می سازد.
** تندروهای مذهبی در جنوب شرقی آسیا
جنوب شرقی آسیا، منطقه ای است که پر جمعیت ترین کشور اسلامی یعنی اندونزی را در خود جای داده است.
در همسایگی این کشور 250 میلیون نفری، مالزی با جمعیتی نزدیک به 30 میلیون نفر قرار گرفته است.
پیرامون مالزی، اندونزی، برونئی و مالدیو به عنوان کشورهایی با اکثریت مسلمان، فیلیپین، تایلند، سنگاپور، کامبوج، میانمار و ... کشورهایی دارای اقلیت هایی اسلامی به شمار می روند.
جمعیت بالای مسلمانان این کشورها سبب شده تا گرایش های گوناگونی در کشورهای منطقه رشد و نمو یابد.
یکی از این گرایش ها، سلفی گری است که در دهه های گذشته با پشتیبانی برخی دولت های فرامنطقه ای رشد چشمگیری داشته و با تندتر (رادیکال) شدن مواضع و اندیشه های رهبران و پیروان آن، به سمت کنشگری نظامی و تهدیدزایی امنیتی پیش رفته است.
انفجار تروریستی در شهر گردشگری بالی اندونزی که در مهرماه 1381 به دست یکی از وابستگان به القاعده رخ داد و ده ها کشته و زخمی برجای گذاشت، نمونه ای از این دست تهدیدهای امنیتی است که در سلفی گری تکفیری ریشه دارد.
همچنین، کنشگری گروه های تندرو منطقه در دهه های گذشته متاثر از تحولات مناطقی چون خاورمیانه، فراز و فرودهایی داشته است.
یکی از نقاط عطف پویش جریان های تندرو مذهبی در جنوب شرقی آسیا، بازه زمانی ای بود که از تجاوز اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان (1979 میلادی- 1358 خورشیدی) آغاز شد.
در سال های دهه 1980 میلادی و در کشاکش جنگ های مجاهدان افغان با نظامیان شوروی، کشورهایی چون آمریکا، عربستان سعودی و پاکستان با حمایت از شکل گیری گروه های تندرو علیه متجاوزان، زمینه ساز نضج گیری اسلام گرایی افراطی و به طور مشخص پایه ریزی القاعده شدند.
به این ترتیب، افغانستان به مهمترین کانون توجه جریان های سلفی کشورهای جنوب شرقی آسیا تبدیل شد و بسیاری از وابستگان گروه های اسلامگرای تندرو به افغانستان سرازیر شدند.
در این میان، شماری نیز به تحصیل در مدارس علوم دینی سلفی های پاکستان و افغانستان پرداختند تا با مواضع و اندیشه هایی افراطی تر به کشورهای خود بازگردند.
در ادامه، گروه های اسلامگرای تندرویی مانند «جماعت اسلامی» اندونزی که پیش از جنگ افغانستان (1973 میلادی- 1352 خورشیدی) شکل گرفته بودند، شروع به گسترش شاخه های خود در کشورهای منطقه چون مالزی کردند.
در کنار گسترش شاخه های جماعت اسلامی، گروه های تندرویی چون گروه «ابوسیاف» نیز شکل گرفت.
این گروه که شاخه ای تندرو و جدا شده از «جنبش آزادیبخش اسلامی مورو» فیلیپین به شمار می رود، در دهه 90 میلادی پایه ریزی شد و تاکنون عملیات دهشت افکنانه پرشماری را در منطقه صورت داده است.
ابوسیاف کارنامه ای انباشته از گروگانگیری، اقدام های تبهکارانه چون قاچاق اسلحه و مواد مخدر و کشتار غیر نظامیان برجای گذاشته است.
این گروه حتی پیمان صلح سال گذشته جبهه مورو با دولت مرکزی فیلیپین را بر نتافته و به اقدام های دهشت افکنانه خود ادامه می دهد.
در پیوند با تازه ترین کنشگری های نظامی ابوسیاف، خبرگزاری جمهوری اسلامی بیست و نهم خردادماه به نقل از روزنامه «سان استار» فیلیپین از کشته شدن هفت نظامی فیلیپینی خبر داد.
افزون بر جنوب فیلیپین و ایالت هایی در مالزی و اندونزی، کشورهای چون تایلند، سنگاپور و کامبوج نیز صحنه خودنمایی گروه های تندروی اسلامگرا بوده است.
در سال های گذشته، گروه های شبه نظامی مالایی تبار در جنوب تایلند، فعالیت های خود برای ایجاد حکومت اسلامی مستقل را به شکل چشمگیری افزایش داده اند که این مساله به درگیری های خشونت آمیز در این منطقه انجامیده است.
و اما بروز درگیری های نظامی در سوریه و سپس در عراق، نقطه عطف دیگری در فعالیت گروه های یاد شده به شمار می رود، تا جایی که برخی منابع از گسیل صدها شهروند کشورهای جنوب شرقی آسیا به جبهه درگیری های خاورمیانه خبر می دهند.
به گزارش چهارم تیرماه خبرگزاری جمهوری اسلامی، نماینده دایم سوریه در سازمان ملل متحد از کشته شدن شماری از شهروندان مالزی وابسته به داعش در درگیری های هفته های گذشته خبر داده است.
اعلان خبر کشته شدن 15 تن از مالزیایی های عضو داعش سبب شد تا وزارت امور خارجه مالزی اعلام کند، این کشور از اقدام های دهشت افکنانه نفرت دارد و از فعالیت های تروریستی و افراطی هیچ گروهی از جمله اتباع خود چشم پوشی نمی کند.
با وجود مواضعی اینچنینی، افراطی گری مذهبی در کشورهای جنوب شرقی آسیا در حال نضج گرفتن است.
در این پیوند، روزنامه «جاکارتا پست» اندونزی بیست و پنجم خردادماه از رژه آشکار اعضای «جماعت انصار توحید» (از گروه های تندروی مذهبی) با پرچم داعش در خیابان های شهر «سولو» این کشور خبر داد.
** بایسته های برخورد شدیدتر با افراط گرایان مذهبی در منطقه
کارشناسان در تحلیل چرایی رشد و افزایش تکاپوی گروه های دهشت افکن و شبه نظامیان تندرو بر این باورند که به حاشیه رانده شدن مذهبی های افراطی در کشورهایی چون مالزی و اندونزی دلیل اصلی تکاپوی روز افزون آنان بوده است.
تندروهای مذهبی که در دهه های گذشته با پیشرفت سیاست های نوسازی و نهادینه شدن مردمسالاری و آزادی های سیاسی و مدنی، جایگاه اجتماعی خود را رو به زوال می بینند، یکی از مهمترین اهداف خود را زدودن مظاهر مدرنیسم از جوامع اسلامی مالزی و اندونزی قلمداد می کنند.
تلاش برای ایجاد یک حکومت اسلامی با قوانین شرعی، دیگر انگاره ای است که بر ذهن رهبران و پیروان این گروه ها نقش بسته است.
البته این قوانین بر پایه تفسیرهای سلفی از اسلام، چهره ای جز خشونت و واپسگرایی به نمایش نگذاشته و زمینه ساز تجاوز گروه های یاد شده به حقوق و آزادی های اولیه بسیاری از مسلمانان منطقه شده است.
در برخی از کشورها همچون تایلند و فیلیپین نیز تلاش چندین ساله برای کسب حقوق مسلمانانی که در اقلیت مذهبی قرار گرفته اند، زمینه را برای پویایی تندروها فراهم کرده و در بسیاری موارد سبب انحراف جهت این تلاش ها شده است.
و اما ورای ریشه یابی موضوع رشد جریان های تندرو در جنوب شرقی آسیا، همکاری های منطقه ای برای رویارویی با اسلامگرایان افراطی در شرایط کنونی اهمیت بسیاری دارد.
هر چند کانون کنونی تنش زایی و چالش آفرینی گروه های اسلامگرای تندرو جبهه درگیری های عراق و سوریه است، اما ایده ای چون تشکیل خلافت اسلامی در جنوب شرقی آسیا به طور کامل نقشه راه افراطی های منطقه را به نمایش می گذارد.
با توجه به آنچه گفته شد، رویارویی موثر با خشونت گرایی و افراط در قامت یکی از مهمترین مسوولیت های بین المللی، از خاورمیانه گرفته تا شرق آسیا نمود یافته و روز به روز ضرورت آن آشکارتر می شود.
از سید محمد کاظمی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**9279**1358

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن