واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: داعش جرات نزدیک شدن به ایران را ندارد
وقوع چنین چیزی در ایران مردود است مگر اینکه مسئولان داعش تصمیم گرفته باشند همگی به هلاکت برسند.
آفتاب: با افزایش تحرکات گروهک تروریستی داعش، در داخل ایران نیز شایعاتی درباره احتمال نزدیکی این گروهک به مرزهای کشورمان شنیده شد که از همان نخست مضحک به نظر رسید. نقشهای هم از سوی این گروهک تروریستی متوهم منتشر شده بود که دایره نفوذ داعش را از هند تا اروپا و شمال آفریقا نشان میداد. همین شایعات بود که احمدیمقدم را به پاسخگویی واداشت تا بگوید: «در مرزها هیچ نگرانی از نظر تروریسم وجود ندارد» وی با تکذیب شایعه حضور داعش در مشهد تصریح کرد: ایران اسلامی تکیهگاهی برای جلوگیری از فروریختن سایر کشورهایی که مورد حمله و تجاوز قرار گرفته بودند بدل شده است.
در همین زمینه آرمان در گفتوگو با عباسعلی منصوریآرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تحلیل او را از حوادثی که این روزها در کشور عراق رخ میدهد، جویا شد:
گروهک تروریستی داعش، چقدر ایران را تهدید میکند؟
اگر منظورتان از داعش آن چیزی است که امروز در عراق مشاهده میکنیم که با عملیات نظامی دست به اقداماتی در این کشور میزنند، وقوع چنین چیزی در ایران مردود است مگر اینکه مسئولان داعش تصمیم گرفته باشند همگی به هلاکت برسند. سیستمهای مرزی ما کاملا قدرتمند است و نیروهای داعش که از توان رزمی ایران باخبر هستند جرات نزدیک شدن به 100کیلومتری ایران را ندارند. اما اینکه در استانهای همجوار ایران در عراق عملیاتی انجام دهند یا افرادی بهصورت گروهی دست به رفتارهایی بزنند، بحث دیگری است.
گروهک داعش از نظر نظامی چه ماهیتی دارد؟
بهطور کلی در دنیا سه نوع عملیات و درگیری وجود دارد. این مساله در همه دانشگاههای نظامی دنیا هم تدریس میشود. یکی عملیات ارتش علیه ارتش است که در زمان مخاصمه دو کشور رخ میدهد و بسیاری از جنگهای کلاسیک دنیا نیز از این الگو پیروی کردهاند و و دولتها در دو سوی این جنگها قرار دارند. دوم عملیات چریکی است که معمولا یک گروه چریکی زیر 100نفره به یک منطقه حمله میکنند و بعد از واردکردن آسیب، بلافاصله منطقه را ترک میکنند. گروههای چریکی معمولا گروههای مسلح منطقهای هستند. دسته سوم جنگهای نامنظم است که بعد از آسیب به منطقه ممکن است که تا یک ماه هم در منطقه باقی بمانند. در جنگهای نامنظم برای تامین اسلحه و غذا و دارو و مسائلی از این دست نیاز به ارتباط با خارج است و معمولا با طراحی و پشتیبانی گروههای خارجی انجام میشود. داعش نیز در این دستهبندیها استثنا نیست و در دسته سوم یعنی گروه جنگهای غیرمنظم قرار میگیرد.
یعنی شما از نظر نظامی حمله به ایران را مردود میدانید؟
بله چون کشورهای خارجی که امروز به اشکال مختلف به حمایت از داعش مشغولند این کار را نخواهند کرد. زیرا در صورت وقوع چنین اتفاقی ایران تاوان این کار را از کشورهای پشتیبان نیز خواهد گرفت. هر گونه تحریکات داعش علیه ایران بهمعنای اعلام عملیات نظامی علیه کشور پشتیبان خواهد بود و هیچکدام از کشورهای همسایه این جرات را ندارند و این توانایی را در خود نمیبینند که در برابر ایران سرکشی کنند.
بنابراین شایعاتی که در برخی از شهرهای ایران درباره نفوذ گروهک داعش منتشر شده را تکذیب میکنید.
بله. در هر کشور ممکن است فردی عملیات انفرادی انجام دهد که نیروهای انتظامی و امنیتی و اطلاعاتی نیز مانع رفتار این افراد خواهند شد اما بهعنوان عملیات نظامی خاطرجمع باشید که اتفاقی نمیافتد و هیچ کشوری حاضر نیست که در این عملیات خود را وارد کنند چون هیچ کشوری در منطقه توان ایستاگی در برابر ایران را نخواهد داشت.
یعنی مرزهای کشورمان در این مدت برای مقابله با داعش تقویت شدهاند؟
آن بخشی از نیری انتظامی و ارتش و سپاه که بنا به مسئولیت و ماموریت، وظیفه حفظ مرزهای غربی کشور را برعهده دارند، وظایف همیشگی خود را انجام میدهند ولی با دقت بیشتر و قدرتمند از مرزهای ایران پشتیبانی خواهند کرد.
فکر میکنید سرنوشت گروه داعش به کجا ختم شود؟
داعش، همانطور که پیش از این هم گفته شد، خودش نیست. بلکه حمایتهای مجموعهای از کشورهای پشتیبان است که با بههم ریختن اوضاع در عراق به دنبال امتیاز گرفتن در دولت آینده عراق هستند و بهنظر میرسد با استقرار دولت عراق این بحث گروهک تروریستی داعش هم تمام شود. امروز این کشورها از طریق گروههای مثل داعش به رهبران عراق فشار میآورند تا سهم بیشتری از قدرت را در کشور عراق به خود اختصاص دهند.
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]