تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831198082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارت هاي اعتباري؛ اعتبار در مقابل نقدينگي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۰ تير ۱۳۹۳ (۲۳:۴۵ب.ظ)
کارت هاي اعتباري؛ اعتبار در مقابل نقدينگي گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، کمتر از دو هفته پيش جديدترين آمار موسسه فدرال سن لويي اعلام شد که بر اساس آن، دولت، اقتصاد و شهروندان آمريکايي در مجموع حدود 60 تريليون دلار بدهي دارند، که بخش اعظم آن متعلق به بخش خصوصي است.
مجموع بدهي هاي ايالات متحده در سه ماهه نخست سال 2014، به مجموع 59.4 تريليون دلار رسيد که بر اساس آمار، اين ميزان بدهي نسبت به سه ماهه پاياني سال 2013، نزديک به 500 ميليارد دلار افزايش يافته است.
به دنبال ارائه اين آمار، ايندپندنت در اين مورد نوشت: "در طول پنجاه سال گذشته، بدهي و قرض از يک گزينه لوکس براي مردم آمريکا، تبديل به يک نوع اعتياد براي اغلب مردم و پس از آن تبديل به يک بيماري همه گير شده است. اين ويروسي است که تمام ابعاد و جوانب اقتصاد آمريکا را دربر گرفته، از يک مصرف کننده ساده که براي خريد يک آبنبات 75 سنتي از کارت اعتباري استفاده مي کند تا دولت که براي تامين برق، وام هاي 17 تريليون دلاري مي گيرد."
اين آمارها از يک سو بيانگر مشکلات اقتصادي ايالات متحده است، اما از سوي ديگر در مطلبي که ايندپندنت به دنبال اين آمارها منتشر کرده، مي توان بر يکي از ريشه هاي اين مشکل تامل بيشتر کرد.
کارت هاي اعتباري يکي از مهم ترين علل بدهي هاي مردم آمريکا محسوب مي شود؛ کارت هايي که رفته رفته تبديل به يکي از مصاديق بارز فرهنگ مصرفي در ميان مردم آمريکا شد.
نخستين کارت اعتباري به شکل نوين آن در سال 1958 در دسترس جامعه قرار گرفت. ساختار کارکرد کارت هاي اعتباري متشکل از سه طرف قرارداد مي باشد؛ بانک يا موسسه اقتصادي صادرکننده کارت، متقاضي و صاحب کارت و در نهايت فروشنده طرف قرارداد بانک يا موسسه.
آنچه مشخص است کارکرد کارت هاي نقدي (Debit Card که در ايران مورد استفاده قرار مي گيرد) و کارت هاي اعتباري (Credit Card) تفاوت بسيار دارد. در سيستم کارت هاي اعتباري بر اساس قراردادي که ميان بانک يا موسسه و متقاضي کارت منعقد مي شود، صاحب کارت اعتباري با در اختيار داشتن کارت و بدون واريز نقدينگي به حساب خود، مي تواند در خريد از فروشندگان طرف قرارداد بانک، بواسطه اعتبار کارت خود پرداخت کند.
از سوي ديگر در ابتداي هر ماه صورت پرداخت هاي صاحب کارت اعتباري از سوي موسسه يا بانک در اختيار وي قرار مي گيرد که بر اساس آن وي ملزم است در يک تاريخ مقرر، درصد از پيش تعيين شده اي از اعتبار هزينه شده خود را به موسسه يا بانک پرداخت کند، در غير اين صورت بر اساس ضوابط قرارداد با وي برخورد مي شود.
اما سوال آن است که فرآيند کارکرد کارت هاي اعتباري چه صرفه اقتصادي براي بانک يا موسسه به همراه دارد؟
بانک ها يا موسسات اقتصادي صادرکننده کارت هاي اعتباري، اغلب نقدينگي تامين کننده اعتبار صاحبان کارت ها را وام مي گيرند و در يک فرآيند اعتباري همان نقدينگي را به صاحبان کارت ها قرض مي دهند. اتفاقي که در اين ميان رخ مي دهد آنکه بانک ها و موسسات نقدينگي را با درصد پايين تري وام مي گيرند و با درصد بالاتري به صاحبان کارت ها قرض (يا همان اعتبار) مي دهند. اين تنها يکي از راه هاي سوددهي کارت هاي اعتباري براي بانک ها و موسسات است.
کارت هاي اعتباري دانشجويان در آمريکا
يکي از مسائلي که قانونگذاران، مقامات دانشگاه ها و والدين دانشجويان آمريکايي را نگران کرده است، افزايش چشمگير استفاده از کارت هاي اعتباري در ميان دانشجويان پس از دهه 90 ميلادي است، که متعاقب آن بدهي هاي دانشجويان نيز افزايش تصاعدي داشته است.
شرکت هاي صادرکننده کارت هاي اعتباري دانشجويان آمريکايي را هدف مقاصد اقتصادي خود قرار دادند، چرا که درصد بالايي از اين دانشجويان درگير بدهي هاي شهريه دانشگاه و وام هاي آن هستند که از نظر آنها بهترين راه پرداخت آن استفاده از کارت اعتباري است. علاوه بر اين قشر جوان و نوجوان از برنامه ريزي و توانمندي کمتري در تدوين يک برنامه اقتصادي منسجم براي زندگي خود برخوردار هستند، که اين امر سبب استفاده از اعتبار بيشتري مي شود.
در جديدترين آمار ارائه شده در مورد ميزان استفاده دانشجويان آمريکا از کارت هاي اعتباري و بدهي اعتباري آنان، ارقام زير به دست آمده است:
- 84 درصد از دانشجويان قبل از فارغ التحصيلي صاحب کارت اعتباري هستند.
- هر دانشجو به طور ميانگين 4.6 کارت اعتباري دارد.
- 50 درصد از دانشجويان بيش از يک کارت اعتباري دارند.
- 2 درصد از دانشجويان هيچ کارت اعتباري ندارند.
- 39 درصد از دانشجويان پيش از ورود به دانشگاه کارت اعتباري دارند.
- ميانگين بدهي اعتباري هر دانشجو هنگام فارغ التحصيلي: 4100 دلار.
افزايش استفاده از کارت هاي اعتباري در آمريکا
از سوي ديگر از زمان پيدايش کارت هاي اعتباري به شکل فعلي آن، ميزان استفاده از آن تقريبا همواره رو به افزايش بوده است. اين فرآيند در نگاه نخست امري پسنديده به نظر مي رسد چرا که موجب حذف مراحل بوروکراتيک داد و ستدهاي خرد و کلان اقتصادي مي شود، اما از سوي ديگر نبايد ضربات آن به اقتصاد بويژه مصاديق آن در زندگي روزمره را فراموش کرد. چنانچه آماري از ميزان بدهي هاي دانشجويان آمريکايي ارائه شد، اين آمار بدهي در ميان افراد جامعه به مراتب بالاتر است، که در نهايت موجب افزايش مجموع بدهي هاي جامعه آمريکا مي شود (که در ابتداي گزارش بدان اشاره شد). اما بر اساس آمار ارائه شده از ميزان بدهي هاي اعتباري مردم آمريکا در قبال کارت هاي اعتباري در گذر سال ها چنين آمده است:
1967: 1.4 ميليارد دلار
1977: 39 ميليارد دلار
1987: 169 ميليارد دلار
2002: 769 ميليارد دلار
2003: 791 ميليارد دلار
2004: 823 ميليارد دلار
2005: 849 ميليارد دلار
2006: 902 ميليارد دلار
2007: 972 ميليارد دلار
2008: 1.005 تريليون دلار
2009: 917 ميليارد دلار
2010: 840 ميليارد دلار
2011: 842.5 ميليارد دلار
2012: 845.8 ميليارد دلار
2013: 850 ميليارد دلار
تا ماه فوريه 2014 (بهمن 1392): 854.2 ميليارد دلار
با نگاهي به اين آمارها بايد اضافه کرد که علاوه بر افزايش ميزان بدهي هاي ايالات متحده، روند رو به افزايش استفاده از کارت هاي اعتباري، نقش بسزايي در کاهش ساير شاخص هاي اقتصادي آمريکا در کمتر از يک ماهه اخير داشته است.
صندوق بين المللي پول در گزارش جديد خود، پيش بيني خود از پيشرفت 2.8 درصدي اقتصاد آمريکا که پيش از اين در ماه آوريل (فروردين) ارائه شده بود، را به 2 درصد کاهش داد.
توان رشد اقتصادي آمريکا در حال حاضر حدود 2 درصد گزارش شده است که با توجه به سرعت پايين افزايش سن جمعيت و توليدات، اين ميزان پايين تر از ميانگين تاريخي اين کشور قرار دارد.
از سوي ديگر اقتصاد ايالات متحده در سه ماهه نخست امسال، بيش از حد پيش بيني شده دچار رکود شده و بر شهروندان آمريکايي فشار آورده است. وزارت اقتصاد آمريکا اعلام کرد که توليد ناخالص داخلي آمريکا در سه ماهه نخست سال جاري 2.9 درصد کاهش داشته که ميزان اين کاهش 1 درصد پيش بيني شده بود. همچنين ميزان کاهش اين شاخص در پيش بيني هاي کارشناسان بلومبرگ 1.8 درصد پيش بيني شده بود.
از سوي ديگر ميزان صادرات ايالات متحده در اين برهه زماني 8.9 درصد کاهش يافته که بيشترين ميزان کاهش پيش بيني شده براي آن در اين زمان 6 درصد در نظر گرفته شده بود.
اعتبار در مقابل نقدينگي
در توضيح رابطه کاهش اين شاخص هاي اقتصادي و استفاده از کارت هاي اعتباري بايد به اين نکته اشاره کرد که در اثر همه گير شدن استفاده از کارت هاي اعتباري، سرمايه يا همان نقدينگي و پول، تغيير ماهيت داده و تبديل به مفهومي انتزاعي شده است. مقصود آنکه پول ديگر در سطح جامعه و در دست اقشار مختلف به گردش در نمي آيد بلکه به مفهومي در خدمت اقتصاد سرمايه داري تغيير ماهيت داده است. نتيجه اين تغيير ماهيت آن است که در اين مرحله از سرمايه داري، پول ديگر موجب توليد نمي شود بلکه تنها و تنها موجب انباشت سرمايه در انحصار يک طبقه خاص مي گردد.
بدين ترتيب در اين مرحله از سرمايه داري، "تجارت پول" مهم ترين و پرسودترين نوع تجارت خواهد بود، که در نتيجه آن شاخص هايي مانند توليد ناخالص داخلي، ميزان صادرات، رشد اقتصادي و ... رو به کاهش مي گذارند.

منبع آمارها: Federal Reserve














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن