واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افزایش تنش ها در جنوب تایلند/ نظامیان آماده مذاکره شدند کوالالامپور- ایرنا - افزایش برخی تنش ها در جنوب تایلند و دیدگاه کارشناسان در مورد برنامه ریزی افراط گرایان برای ایجاد ناآرامی در جنوب شرق آسیا دولتمردان نظامی تایلند را واداشت تا آماده مذاکره با گروه های جدایی طلب در جنوب این کشور شوند.
به گزارش ایرنا، برخی گروه های اسلامی در تایلند طی چند دهه گذشته به دلیل نفوذ بوداییان بر ساختار حاکمیتی این کشور و رسیدگی کمتر به مناطق جنوبی که اکثرا مسلمان نشین است به مبارزه با دولت مرکزی پرداختند.
ورود نخستین گروه مسلمانان به این سرزمین به قرن 12 میلادی و ورود تجار مسلمان عرب و هند به منطقه ˈفتانیˈ باز می گردد.
رفتار عادلانه و اسلامی این تجار باعث شد مردم تایلند اسلام آورند و این دین به سرعت در تایلند اشاعه یافت.
اما با افزایش میلیونی تعداد مسلمانان تایلند فشار بوداییان بر آن ها افزوده شد. وجود تبعیض میان مسلمانان و بوداییان و ضعف اقتصادی در مناطق مسلمان نشین و تملک بوداییان بر مناطق سرسبز از دیگر مشکلات مسلمانان این کشور به شمار می رود.
این عوامل باعث شد گروه هایی از مسلمانان که اکثرا از نژاد مالایی هستند و توسط مالزی نیز هر از چند گاهی مورد حمایت قرار می گیرند دم از استقلال بزنند و مبارزه خود را آغاز کنند.
ماهاتیر محمد نخست وزیر وقت مالزی حدود 10 سال پیش از تاکسین شیناواترا نخست وزیر وقت تایلند خواسته بود به مسلمانان سه استان این کشور خودمختاری اعطا کند.
درگیری 10 سال گذشته گروه های استقلال طلب تایلند با نظامیان تاکنون بیش از پنج هزار و 900 کشته برجای گذاشته است و 10 هزار و 600 نفر زخمی شده اند.
این درگیری ها با انجام کودتای نظامی اول خرداد ماه نیز پایان نیافت و دو طرف اقدامات مسلحانه ای بر علیه یکدیگر انجام داده اند.
در آخرین مورد روز گذشته براثر حمله افراد مسلح به یک مسجد در جنوب تایلند همزمان با ماه مبارک رمضان یک نفر کشته شد و دو افسر پلیس این کشور نیز شنبه شب در کمین جدایی طلبان در جنوب این کشور گیر کرده و کشته شدند.
نظامیان حاکم بر تایلند پس از ادامه این درگیری ها و اعلام تحلیلگران مبنی بر برنامه ریزی افراط گرایان برای ایجاد ناآرامی در جنوب شرق آسیا که تایلند را نیز شامل می شود، بر ادامه گفت وگوهای صلح با گروه های جدایی طلب تاکید کردند.
مقامات امنیتی جنوب شرق آسیا به دنبال افزایش حضور افراط گرایان و تروریست های کشورهای این منطقه از جمله مالزی، اندونزی و فیلیپین در گروه های تروریستی داعش، از تشکیل جنبش هایی در منطقه با هدف ایجاد ˈدولت اسلامی نوسانتراˈ خبر دادند و این زنگ خطری برای تایلند است.
هدف نهایی گروه های شبه نظامی تشکیل ˈدولت اسلامی نوسانتراˈ متشکل از مالزی، اندونزی، سنگاپور، جنوب تایلند و جنوب فیلیپین عنوان شده است.
دولت نظامی تایلند پس از این تحولات اعلام کرد که مذاکرات صلح با گروه های جدایی طلب در استان های جنوبی این کشور را ادامه خواهد داد.
شورای ملی صلح و نظم تایلند روز سه شنبه اعلام کرد تضمین می کند مذاکرات بین دولت تایلند و گروه های جدایی طلب مسلمان ادامه می یابد.
مذاکراتی میان دولت تایلند و گروه های مسلمان جنوب این کشور فروردین ماه سال گذشته نیز آغاز شد اما این مذاکرات صلح به دلیل درگیری دولت ˈیینگلوک شیناواتراˈ نخست وزیر سابق با تنش های سیاسی به تاخیر افتاد و به سرانجامی نرسید.
آساق**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]