واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: محققان گام بزرگی در درمان بیماری سل برداشتند؛
نسل جدیدی از ترکیب آنتی بیوتیکها برای درمان سل
به تازگی این پژوهشها منجر به پیشرفت عمدهای در مبارزه با باکتری سل مقاوم در برابر چندین آنتی بیوتیک شده است، باکتری عامل این بیماری که از راه هوا منتشر میشوند اما با گذشت زمان مقاوم شدهاند و در بعضی موارد درمانی برای آنها وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ گروه پژوهشی در دانشگاه آنتورپ بلژیک، به سرپرستی پرفسور گوسنز دست به تحقیقات جدیدی برای بررسی مقاومت باکتریها در برابر آنتی بیوتیکها زده است.
پرفسور گوسنز میکروبیولوژیست از دانشگاه آنتورپ میگوید: باکتری موجود هوشمندی است، چون می تواند راه محافظت از خودش در برابر آنتی بیوتیک را پیدا کند.
پزشکان میگویند افراط در استفاده از آنتی بیوتیک، باعث شده که باکتریها در برابر بسیاری از آنتی بیوتیکها مقاوم شوند و در نتیجه تأثیر آنتی بیوتیکها در درمان عفونت بشدت کاهش یافته است. هر سال باکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک بیش از ۲۵ هزار نفر در اروپا را از پای در میآورند. اغلب این باکتریهای مقاوم درون بیمارستانها رشد می کنند و تکثیر میشوند، پزشکان نگرانند که هیچ درمانی برای این باکتریها وجود نداشته باشد.
برای مقاومت در برابر آنتی بیوتیک، باکتری در وهله اول میتواند ظاهر خود را تغییر دهد دارو طوری ساخته میشود که محل ورود خاصی را تشخیص دهد و وقتی ظاهر باکتری تغییر کند، دارو نمی تواند این محل را پیدا کند و در نتیجه باکتری را به حال خود میگذارد.
راهکار دوم باکتری این است که اصلا به آنتی بیوتیک اجازه ورود نمیدهد. راه سوم این است که باکتری دارو را میبلعد، و بعد دفع میکند. بالاخره باکتری به آنتی بیوتیک اجازه میدهد درون غشا رخنه کند و بعد با آنزیمهایی که می سازد، آنتی بیوتیک را بی اثر میکند.
به تازگی این پژوهشها منجر به پیشرفت عمدهای در مبارزه با باکتری سل مقاوم در برابر چندین آنتی بیوتیک شده است، باکتری عامل این بیماری که از راه هوا منتشر میشوند، با گذشت زمان مقاوم شدهاند و در بعضی موارد، درمانی برای آنها وجود ندارد.
اخیرا آزمایشگاهی در بلژیک ماده ای یافته است که برای درمان سل مقاوم بسیار نوید بخش است. ژروم گیه مون و کوئن آندریز دو پژوهشگری هستند که این کشف حاصل کار آنهاست. برای رسیدن به این ماده آنها هزاران ماده شیمیایی را با هم ترکیب کردند و هر ترکیب را بارها و بارها آزمودند. استقامت و پشتکار آنها پس از سالها نتیجه داد و نتیجه اش ترکیب شیمیایی جدیدی بود موسوم به "بداکیلین" (Bedaquiline) بود.
کوئن آندریز میگوید: بداکیلین آنتی بیوتیک ویژهای است به این معنی که اولین آنتی بیوتیک شناخته شدهای است که فرآیند تولید انرژی در باکتری را مختل میکند. تولید انرژی که مختل شود، رشد باکتری بلافاصله متوقف میشود. میتوانید بگویید باکتری یخ میزند و بعد از چند روز می میرد.
متخصصان می گویند هدف دستیابی به مولکولهایی است که بسرعت منجر به ساخت آنتی بیوتیکهای جدید شوند و باکتریها در برابر آنتی بیوتیکها بسیار مقاوم هستند، اما هنوز جنگ را نبرده اند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]