واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۳ (۱۶:۷ب.ظ)
طي سه ماهه نخست سال جاري صورت گرفت؛ ترانزيت بيش از سه ميليون تن کالا از مرزهاي کشور مدير کل دفتر ترانزيت و پايانه هاي مرزي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي گفت: طي سه ماهه نخست سال جاري سه ميليون و 480 ميليون تن کالا از مرزهاي کشور ترانزيت شد که در مقايسه با مشابه سال گذشته 2.4 درصد افزايش يافت.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد جواد عطرچيان با بيان اين مطلب گفت: در پي برنامه ها، تدابير و اقدامات انجام شده از سوي اين سازمان در زمينه توسعه و بهبود زيرساخت هاي حمل و نقل و بهبود روابط حمل و نقلي و تجاري با ديگر کشورها و تقويت کريدورهاي ترانزيتي از مسير جمهوري اسلامي ايران طي سه ماهه سال 93 بالغ بر سه ميليون و 334 هزار تن انواع کالاهاي نفتي و غيرنفتي معادل 96 درصد از طريق جاده و 145 هزار تن معادل چهار درصد از طريق راه آهن به کشور هاي همسايه ترانزيت شد که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته در بخش ترانزيت جاده اي 3.5 درصد افزايش يافته است.
وي اظهار داشت: از مجموع کالاهاي ترانزيت شده، يک ميليون و 766 هزار تن را مواد نفتي و يک ميليون و 714 هزار تن را مواد غيرنفتي تشکيل دادند که عمده ترين بخش مواد غيرنفتي کالاهايي نظير مواد سوختي، لوازم خانگي، انواع پنبه، کالاهاي ساختماني، وسايل نقليه باري و مسافري بوده است.
مدير کل دفتر ترانزيت و پايانه هاي مرزي افزود: در مدت مذکور، از ميان مرزهاي کشور پرويزخان با يک ميليون و 100 هزار تن معادل 31.6 درصد فعال ترين مرز در زمينه ترانزيت ورود کالا به شمار مي رود و پس از آن مرزهاي بندرعباس، باشماق و بازرگان در رده هاي بعدي قرار دارند.
وي اظهار داشت: در زمينه ترانزيت خروج کالا از کشور، بندر امام با يک ميليون و 345 هزار تن معادل 38.7 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي بندرعباس، بازرگان، لطف آباد و سرخس در رده هاي بعدي قرار گرفتند.
عطرچيان بيشترين حجم تردد کاميون هاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد و افزود: از 149هزار دستگاه تعداد سفر کاميون هاي حمل کننده کالاهاي ترانزيتي، 85 هزار دستگاه معادل 57 درصد توسط کاميون ايراني و مابقي توسط ساير مليت ها از کشور حمل شده است.
وي خاطر نشان کرد: اتخاذ تصميمات مؤثر و راهبردي به موازات تجهيز امکانات و زيرساخت ها، فراهم آوردن تسهيلات گسترده در بخش هاي مختلف حمل و نقل، اقدام سازمان هاي مرتبط در حرکتي هماهنگ به منظور رفع موانع و تسهيل در امر ترانزيت توانسته است در بهره برداري از موقعيت جغرافيايي و منحصر به فرد ترانزيت نقش قابل توجهي ايفا کند.
عطرچيان افزود: جمهوري اسلامي ايران مي تواند قطب ترانزيت منطقه باشد لذا شناسايي ظرفيت هاي منطقه اي و برقراري روابط ديپلماسي بين کشورهاي همسايه و منطقه آسيا در دستور کار قرار گرفته است تا با رشد و توسعه قابليت هاي موجود و با مديريت صحيح روند ترانزيت روز به روز رشد داشته و رونق بيابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]