تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852683815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دانشگاه و مجلس؛ سکوت دیروز و فریاد امروز!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مساله مجلس با وزارت علوم چیست؟ دانشگاه و مجلس؛ سکوت دیروز و فریاد امروز! تهران - ایرنا - طرح استیضاح وزیر علوم از سوی 50 نماینده تقدیم هیات رئیسه مجلس شد. در حالی که این روزها موضوع بورسیه های غیرقانونی و دانشجویانی که بدون ضوابط علمی در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد وارد دوره دکتری شدند هر روز ابعاد جدیدی پیدا می کند، وزیر علوم دولت یازدهم باید برای دفاع از خود به مجلس برود.


در این بین سوالی که مطرح می شود این است که وضعیت آموزش عالی و دانشگاهها در هشت سال اخیر چگونه بود؟
آیا دانشگاهها در شرایط ایده آلی بودند و اکنون در دوره وزارت فرجی دانا رو به افول هستند که وزیر باید استیضاح شود؟
آیا سطح علمی دانشگاهها در هشت سال اخیر روندی صعودی داشته و اکنون این روند متوقف مانده که وزیر باید پاسخگوی عملکرد خود باشد؟
چند استاد دانشگاه به پرسش شرایط آموزش عالی در هشت سال گذشته پاسخ داده اند و در ادامه از دو تحلیلگر مسائل سیاسی خواسته شده علت استیضاح وزیر علوم را شرح دهند.

محمد امین قانعی راد رئیس انجمن جامعه شناسی ایران و استاد دانشگاه
«شرایط دانشگاهها در هشت سال اخیر برای عده ای خوب بوده و اکنون آن شرایط در حال از دست رفتن است که ناراحت شده اند. به طور مثال 3 هزار دانشجوی دکتری فاقد صلاحیت های علمی و بدون کنکور و صرفا بر اساس روابط شخصی و نه حتی روابط سیاسی وارد دانشگاهها شدند. به عبارت دیگر در این مدت ما شاهد سلطه رابطه گرایی بر عرصه علم در دانشگاهها بودیم.»
«همچنین انتخاب اعضای هیات علمی نیز بر همین مبنا صورت گرفت و در برخی دانشگاهها بدون آنکه گروه تصمیم گیری کند از بالا افرادی به عنوان عضو هیات علمی بر سیستم تحمیل شدند که شایستگی علمی لازم را نداشتند.»
«یکسری افراد هم که دکتری گرفتند و رفتند و یکسری بورس خارج گرفتند و یا تبدیل به بورس داخل شدند و از دانشگاه به عنوان منبعی برای رانت سیاسی استفاده کردند و در حالی که اظهارنظر می کردند دانشگاه را نباید سیاسی کرد، اما در عمل سیاسی کردند.»
«لذا در هشت سال اخیر همانطور که در عرصه اقتصاد رانت خواری و فسادهای مالی فراوان رخ داد، در عرصه دانشگاه نیز رانت خواری و فسادهای علمی فراوان بوجود آوردند که رفع اثرات آن به سادگی مقدور نیست و سال ها باید کار کرد تا ویروسی که به جان اقتصاد و دانشگاه انداختند را به تدریج کنار نهاد.»

**دکتر مصطفی شریف استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی
«در هشت سال گذشته مشکلات بسیار زیادی برای دانشگاه ایجاد شده که از آن جمله می توان به ورود بی ضابطه افراد به عنوان دانشجوی دکتری و همچنین عضو هیات علمی در دانشگاهها نام برد که صلاحیت های علمی لازم را نداشتند و در حال حاضر این موضوع آموزش عالی را با چالش مواجه کرده است.»
«آموزش عالی جایگاهی نیست که به عنوان هدیه به کسی داده شود. اما متاسفانه در سال های اخیر این اتفاق روی داده و آموزش عالی به عنوان هدیه به کسانی داده شده که صلاحیت های لازم را ندارند.»

**دکتر منوچهر محمدی استاد دانشگاه و رئیس کارگروه تحول در رشته علوم سیاسی
«من معتقدم علی رغم ظرفیت خیلی خوبی که در دانشگاهها وجود دارد متاسفانه آنطور که باید و شاید بهره برداری نشده است. به خصوص در حوزه علوم انسانی ما با یک آموزس عالی اسلامی خیلی فاصله داریم و هم در هشت سال اخیر و هم قبل از آن دانشجویان را آماده و مستعد برای انقلاب اسلامی بار نیاوردیم.»
«لذا به نظر من در هشت سال اخیر وضعیت دانشگاهها نسبت به گذشته تغییری نکرده است.»
در پاسخ به این سوال که آیا بروز بورسیه های غیرقانونی و استخدام اعضای هیات علمی بدون ضوابط، تاثیری در افول دانشگاهها در هشت سال اخیر نداشته است؟، «خیر؛ شاید اگر هم اثری داشته باشد برای آینده باشد.»

**پروفسور حسین باهر استاد دانشگاه
«دانشگاهها در ایران به لحاظ سطح علمی روند روتینی دارند و لذا من در هشت سال اخیر علی رغم ادعاهای زیادی که وجود دارد بهبود سطح علمی دانشگاهها را مشاهده نمی کنم؛ اما در عین حال شاهد کاهش سطح علمی هم نبودیم.»
«به لحاظ فعالیت های حاشیه ای و جنبی طبیعتا وضعیت دانشگاهها آرام تر شده است. به نظر من باید در جهت ایجاد جهش نرم افزاری که رهبری فرمودند در دانشگاه کار ویژه ای صورت بگیرد و ما نمود آن را به صورت جدی مشاهده کنیم.»
درباره مسائلی همچون بورسیه های غیرقانونی در هشت سال اخیر «متاسفانه همیشه اینگونه مسائل وجود داشته و ما باید کاری کنیم که روند دانشگاهها روندی کاملا سازماندهی باشد و هیچ سوءاستفاده سیاسی از موقعیت دانشگاهی صورت نگیرد.»

**دکتر علی بیگدلی استاد دانشگاه
«من معتقدم در هشت سال گذشته دانشگاه تبدیل به یک بازیچه و ملعبه در دستان کسانی شد که فهم دانشگاهی نداشتند و دانشگاه را به بیراهه ای کشاندند که بازگشت آن به راه اصلی بسیار مشکل است.»
«شاید بازیچه شدن دانشگاه بیشترین لطمه ای بود که در هشت سال گذشته به جامعه وارد شد. بی توجهی و بی احترامی نسبت به دانشگاه در هشت سال اخیر، حوزه های تفکر و تعقل در جامعه را دچار انسداد کرد و موجب بی میلی نسبت به دانشگاه و خاموشی و دور شدن دانشگاه از وظایف و تکالیف خود شد و این بی توجهی و بی احترامی، روح پژمرده ای بر دانشگاه دمید.»

**امیر محبیان استاد دانشگاه
دانشگاهها در ایران به لحاظ سطح علمی روند روتینی دارند و لذا من در هشت سال اخیر علی رغم ادعاهای زیادی که وجود دارد بهبود سطح علمی دانشگاهها را مشاهده نمی کنم؛ اما در عین حال شاهد کاهش سطح علمی هم نبودیم.»
«به لحاظ فعالیت های حاشیه ای و جنبی طبیعتا وضعیت دانشگاهها آرام تر شده است. به نظر من باید در جهت ایجاد جهش نرم افزاری که رهبری فرمودند در دانشگاه کار ویژه ای صورت بگیرد و ما نمود آن را به صورت جدی مشاهده کنیم.»
درباره مسائلی همچون بورسیه های غیرقانونی در هشت سال اخیر «متاسفانه همیشه اینگونه مسائل وجود داشته و ما باید کاری کنیم که روند دانشگاهها روندی کاملا سازماندهی باشد و هیچ سوءاستفاده سیاسی از موقعیت دانشگاهی صورت نگیرد.»

**ایمانی: در هشت سال دوره احمدی نژاد مجلس عموما سکوت کرده بود
ناصر ایمانی روزنامه نگار و کارشناس مسائل سیاسی گفت: «در هشت سال اخیر نه درباره وزارت علوم؛ بلکه درباره سایر بخش ها نیز عموما مجلس سکوت کرده بود و این انتقاد به دو مجلس هشتم و نهم وارد است که نسبت به اتفاق های بزرگی که در حوزه های مختلف اعم از آموزشی یا سیاسی و اقتصادی روی داد سکوت کردند.»
وی ادامه داد: «این رویکرد مجلس در قبال دو دولت آقای احمدی نژاد به هیچ وجه قابل دفاع نیست و پاسخ آن را هم در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته گرفتند.»
ایمانی درباره طرح استیضاح آقای فرجی دانا از سوی مجلس گفت: «این مجلس با رویکرد آقای فرجی دانا در حوزه های عموما سیاسی همراه نیست و این موضوعی است که اگر دولت و مجلس از نظر رویکرد سیاسی جای خود را عوض می کردند باز هم اتفاق می افتاد.»
وی ادامه داد: «واقعیت این است که وزیر علوم و به نوعی تمام وزرا باید به این موضوع که مجلس فعلی از چه طیفی است و چه دغدغه هایی دارد توجه داشته باشند. البته معنای این حرف این نیست که وزارت خانه مربوطه دقیقا آن چیزی که مجلس می خواهد انجام دهد و نگاهی به خواست دولت متبوع خود نداشته باشد.»
وی افزود: «اما به هر حال یک وزیر زیرک باید به این موضوع توجه داشته باشد که مجلس فعلی که باید با آن کار کند چه دغدغه هایی دارد و تلاش کند حتی الامکان این دغدغه ها را تحریک نکند.»
این روزنامه نگار اظهار کرد: «من احساس می کنم وزیر علوم در این زمینه مقداری کم توجهی کرده است. به هر حال مجلس فعلی درباره برخی انتصابات در حوزه ستادی وزارت علوم حساسیت دارد و اگر وزیر فعلی تا حدی به این دغدغه ها توجه می کرد موضوع استیضاح مطرح نمی شد. لذا من در طرح استیضاح وزیر علوم تا حدودی شخص آقای فرجی دانا را هم مقصر می دانم.»
ایمانی در پاسخ به این سوال که آیا پاسخ اقدام آقای فرجی دانا که قصد دارند با تغییر مدیرانی که در زمان ریاست آنها آموزش عالی به قهقرا رفت، وضعیت دانشگاهها را اصلاح کنند، استیضاح است؟، گفت: «اگر تغییرات آقای فرجی دانا مربوط به این نوع مسئولان دانشگاه باشد که دانشگاه را به قهقرا بردند، پاسخ این است که کار آقای فرجی دانا قابل دفاع و اقدام مجلس اشتباه است.»
ایمانی ادامه داد: « تصور می کنم آقای وزیر می تواند این اقدامات را برای برخی انتصاباتی که افراد ناصالحی از دولت قبل بر سر کار بودند انجام دهد؛ اما برخی انتصابات دیگر مربوط به قهقرا بردن دانشگاهها نیست.»
وی افزود: «به هر حال مجلس نسبت به بکارگیری برخی چهره های مشهور سیاسی در حوزه ستادی وزارت علوم (حتی اگر وزیر آنها را صالح بداند)، حساس است. یعنی اگر برخی تحریکات انجام نشود آقای وزیر می تواند بسیاری از روسای دانشگاهها را تغییر دهد و توسط مجلس هم تهدید نشود.»
ایمانی تصریح کرد: «لذا چون آقای فرجی دانا نسبت به دغدغه های (درست یا غلط) مجلس بی توجه است، این موضوع موجب تحریک مجلس می شود و آنگاه برخی نمایندگان نسبت به برخی انتصابات درست وزیر هم حساس می شوند.»

**زیباکلام: مشکل مجلس بازگشت دانشجویان ستاره دار است
اما صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: «این سوال را باید از نمایندگان مجلس و به خصوص کمیسیون آموزش پرسید که چطور شما در هشت سال اخیر و علی رغم تمام خلاف هایی که در آموزش عالی کشور صورت گرفت سکوت کردید؟»
وی ادامه داد: «در هشت سال اخیر وزارت علوم و برخی روسای دانشگاهها هر کاری خواستند انجام دادند اما هیچ واکنشی از سوی مجلس صورت نگرفت. آیا مجلس این اقدامات را ندید، اگر دید چرا یکبار آقای کامران دانشجو را احضار نکرد.»
این استاد دانشگاه اظهار کرد: «بزرگترین ایرادی که مجلس به آقای فرجی دانا دارد بخشی از آن مربوط به عزل و نصب های روسای دانشگاهها است؛ اما بخش عمده آن که نمایندگان به زبان نمی آورند مربوط به دانشجویان ستاره داری است که در حال بازگشت به دانشگاه هستند.»
وی ادامه داد: «منتهی من می خواهم از نمایندگان مجلس سوال کنم که آیا کاری که در دوره دوم آقای احمدی نژاد روی داد و صدها دانشجو را از تحصیل محروم کردند شرعی و مطابق با قانون اساسی بود؟ این کار خطا بود و در هیچ کشوری به دانشجو نمی گویند اگر طرفدار دولت وقت بودی می توانی در دانشگاه تحصیل کنی و اگر نبودی اخراج خواهی شد.»
وی افزود: «لذا به نظر من به جای آقای فرجی دانا باید مجلس را احضار کرد و به مجلس رای کبود داد که در چهار سال دوم آقای احمدی نژاد که این فجایع در دانشگاههای کشور روی می داد سکوت کرده بودند.»
این استاد دانشگاه تصریح کرد: «آقای فرجی دانا صرفا بخشی از ظلم، ستم و بی قانونی که در چهار سال دوم آقای احمدی نژاد در دانشگاهها اتفاق افتاد را ترمیم کرده و تازه همه آن را ترمیم نکرده و در خصوص برخی اساتید که به اجبار بازنشسته یا اخراج شدند کاری نکرده است.»
زیباکلام گفت: «من اصلا قبول ندارم که نمایندگان مجلس به دلیل انتصابات ستادی وزارت علوم قصد استیضاح آقای فرجی دانا را دارند؛ بلکه دلیل اصلی همان عزل و نصب روسای دانشگاهها و بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاهها است. به نظر من مشکل اصلی که باعث احضار آقای فرجی دانا شده این است که حیات در حال بازگشت به دانشگاهها است.»
اول **

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن