واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از سنتهای مردم زنجان در ماه رمضان
بشارتخوانی مردم زنجان با فرا رسیدن ماه رمضان / سنتهایی که هر سال کمرنگتر میشوند
مردم زنجان سنتهای ویژهای برای ایام مختلف، اعیاد و ماههای مختلف سال دارند و یکی از این سنتها بشارتخوانی است که هر سال اجرای این مراسم کمرنگتر از سالهای گذشته میشود.
![خبرگزاری فارس: بشارتخوانی مردم زنجان با فرا رسیدن ماه رمضان / سنتهایی که هر سال کمرنگتر میشوند خبرگزاری فارس: بشارتخوانی مردم زنجان با فرا رسیدن ماه رمضان / سنتهایی که هر سال کمرنگتر میشوند](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/04/07/13930407000605_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، ماه مبارک رمضان یکی از ماههای با جایگاه ویژه در میان مسلمانان جهان و ماه میهمانی خدا است. مسلمانان جهان و به ویژه هموطنانمان از روزها قبل خود را برای ورود به ماه میهمانی خدا آماده میکنند و برای نشان دادن این آمادگی سنتهای مخصوصی را برگزار میکنند. سنتهای مختلفی همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در نقاط مختلف کشور به ویژه استان زنجان اجرا میشود. *سنتهای مردم زنجان در ماه مبارک رمضان حسین عباسینیا، پژوهشگر فرهنگ عامه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به مراسمی که در استان زنجان با نزدیک شدن به ماه رمضان صورت میگیرد، اظهار داشت: سالهای گذشته در استان زنجان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مراسم بسیار با شکوهی قبل از فرا رسیدن این ماه و در حین ماه رمضان اتفاق میافتاد. وی خاطرنشان کرد: نخستین مراسمی که با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان از سوی مردم اجرا میشد بشارتخوانی توسط چند نفر بود. عباسینیا با اشاره به محتوای بشارتخوانیها افزود: محتوای شعرهای بشارتخوانی در رابطه با ضیافت ماه رمضان بود. این پژوهشگر فرهنگ عامه بیان داشت: در گذشته ماه رمضان را ماهی میدانستند که دارای نشاط و شادمانی بسیار فراوانی است و بشارتخوانیها این مطلب را بیان میکردند. عباسینیا گفت: مردم استان زنجان در گذشته با فرا رسیدن ماه رمضان بر این باور بودند که در این ماه بهترین نشاط بر انسان رو میکند. وی ادامه داد: سفرههای افطاری و سحری ماه رمضان یک سفره الهی روحانی به حساب میآمد که انسانها به اندرون و اصل خود توجه میکردند. این پژوهشگر فرهنگ عامه بیان داشت: با فرا رسیدن ماه رمضان بشارتخوانیها توأم با زدن نقاره و دهل بود. عباسینیا گفت: موارد ذکر شده در مباحث فوق همگی به نوعی زیبایی و نشاط ماه رمضان را چند برابر میکردند. وی خاطرنشان کرد: در گذشته روزهدار بودن در بین مردم استان زنجان نوعی نزدیک شدن و بازگشت به اصل انسانی به حساب میآمد که شرایط روحی انسان را جلوه میداد. این پژوهشگر فرهنگ عامه با اشاره به شبهای ماه رمضان در استان زنجان ادامه داد: در گذشته در طول ماه رمضان نقارهچینها بالای گلدستهها و بالای پشت بام مساجد و پشت بام خانه کدخدا نقاره میزدند تا از این طریق رسیدن ماه رمضان را به مردم مژده دهند. عباسینیا افزود: در گذشته در ایام ماه رمضان در استان زنجان شرایط بسیار زیبایی حاکم بود که سحریخوانی و خواندن اشعاری در مدح و منقبت حضرت علی (ع) نمونهای از آن مراسم به شمار میروند. وی گفت: اجرای برنامههای فوق با فرا رسیدن ماه رمضان توسط مردم استان زنجان موجب میشد شادی و نشاط این ماه پرفیض دو چندان شود. این پژوهشگر فرهنگ عامه بیان داشت: مردم استان زنجان در گذشته در ایام ماه رمضان بعد از افطاری در میادین محله جمع میشدند تا بازیهای محلی انجام دهند. عباسینیا خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر مراسمات ماه مبارک رمضان دیگر در استان زنجان کمتر اجرا میشوند. انتهای پیام/2308/گ۳۰
93/04/08 - 05:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]