واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس شاخه استان فارس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره: فرد معتاد در انتخاب هایش، خود و خانواده اش را فدای لذت طلبی می کند خبرگزاری پانا: دکتر هادیان فر گفت: رئیس شاخه استان فارس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بر نقش مؤثر خانواده و مدرسه در پیشگیری از انحرافات کودکان و نوجوانان خصوصا در زمینه جلوگیری از اعتیاد تاکید نمود .
۱۳۹۳ شنبه ۷ تير ساعت 09:50
به گزارش خبرگزاری پانا، دکتر حبیب هادیان فر که به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع کارشناسان اداره کل آموزش و پرورش فارس حضور یافته بود گفت : همه ما به سهم خود در جلوگیری از گسترش اعتیاد نقش داریم و نقش نهاد خانواده و آموزش و پرورش در این میان از همه پر رنگ تر است .
وی گفت:در یک نگاه سطحی به اعتیاد متوجه خواهیم شد که اعتیاد معمولان با فعال کردن بخشی از مغز نوعی خوشنودی به فرد می دهد و این احساس شادمانی در برخی مواقع خیلی قوی تر است و همین عامل سبب تشدید آن می گردد .
این استاد دانشگاه افزود : این خشنودی و لذت بردن در انتخاب و تصمیم گیری های فرد معتاد نیز تاثیر چشمگیری دارد که در نتیجه ، وی دست به اقدامات و فعالیت های غیر منطقی و خودخواهانه می زند .
هادیان فرد خاطر نشان کرد : اعتیاد یعنی انتخاب بد و فرد معتاد هنگام تصمیم گیری در موقعیتی قرار می گیرد که دست به انتخاب های نا مناسب می زند و این انتخاب نامناسب باعث بروز بسیاری از مسائل و مشکلات خانمان سوز می گردد.
استاد دانشکده علوم تربیتی وروانشناسی دانشگاه شیراز گفت:بنا بر این هر جا پای اعتیاد در میان باشد فرد در انتخاب خود دچار مشکل شده و خود و خانواده اش را فدای لذت طلبی می نماید .
وی بابیان اینکه انتخاب بدیعنی بدحل کردن مسئله،گفت:عدم مسئولیت پذیری و بروز رفتار غیرمتعهدانه توسط فرد معتاد بالانس زندگی خانوادگی را بهم می ریزد و موجب ایجاد مسائل و مشکلات عدیده مالی ، فرهنگی ، اجتماعی و اخلاقی در خانواده می گردد.
وی گفت:به گونه ای که در اینگونه خانواده ها فرد معتاد مسئولیت خانوادگی اش را نادیده گرفته و حتی در برخی مواقع نیز از خانواده خود دزدی می کند تا هزینه های اعتیاد خود را فراهم نماید .
این استاد دانشگاه افزود : وسوسه اعتیاد باعث می گردد نوعی خودخواهی غیر عقلانی ، غیر منطقی و آنی ایجاد شود که فقط انتخابش اعتیاد باشد .اعتیاد انسانها را مسخ نموده به انگل تبدیل می کند، انسانی که مسئولانه رفتار نکند در حقیقت زندگی انگلی داشته و نوعی رفتار مسخ گونه و غیر مسئولانه دارد .
وی با اشاره به اینکه در دنیایی زندگی می کنیم که انسانها دنبال منفعت طلبی هستند گفت: امروزه تجارت سیگار یکی از پر منفعت ترین کارهاست و وقتی بحث تجارت و سود می شود عده ای که به دنبال سود بیشتری هستند آشکار و نهان برای مصرف آن تبلیغ می کنند .
هادیان فر گفت:همانگونه که در عبور از خیابان مواظب فرزندان خود هستیم .در جامعه امروزی نیز باید حواسمان به خود و خانواده مان باشد ، اعتیاد بمبی است که در ذهن انسان منفجر می شود و خانواده ای که پدر و مادر در آن به باور و دانایی های لازم رسیده باشند می توانند علاوه بر اینکه ستون های خانوادگی را مستحکم نمایند، از بروز آسیب و خطرات احتمالی برای فرزندانشان نیز جلوگیری می نمایند .
وی با تاکید بر اینکه فرد معتاد اولویت را به اعتیادش می دهد و نسبت به چیزهای دیگر هیچگونه تعهد و مسئولیتی نداردگفت : وظیفه اصلی ما این است که مواظب خودمان باشیم اگر مواظب خودمان باشیم خانواده خوبی می توانیم داشته باشیم و در مسائل و مشکلات فرزندانمان را یاری کنیم .
هادیان فر اذعان داشت : حتی افراد سیگاری هم در توجیه اعتیاد خود چشمشان را به واقعیت هایی که سالیان طولانی از طریق علم و دانش بشر کشف شده است می بندند و با این دیدگاه بشر به مبارزه برخواسته و نتایج پژوهش های متعدد علمی او را منکر می شوند.
وی با اشاره به اینکه در زندگی امروزی تنگنا های اقتصادی زیادی وجود دارد گفت : در برخی از خانواده ها اعتیاد در سبد اقتصادی خانواده جای زیادی را به خود اختصاص می دهد و این امر به نوبه خود بر آرامش و سلامت فکری و جسمی افراد خانواده تاثیر زیادی می گذارد حتی سیگار هم در حد خودش در انتخاب افراد تاثیر می گذارد .
وی با اشاره به اینکه افراد معتاد در تفکرشان دچار مشکل می شوند و برای خانواده شان خطر را کم رنگ می بینند ،گفت : درصد زیادی از بیماری ها ،حوادث و سوانح رانندگی و ... ناشی از اعتیاد افراد است که موجب تحمیل هزینه های هنگفتی به خانواده می شود .حتی بسیاری از مشکلات را می توان با پول سیگار حل کنیم .
هادیان فر با تاکید بر اینکه لذت و شادی که مصرف مواد ایجاد می کند علی رغم اینکه مغز را از هم می پاشد ،انسان را به طرف تشدید مصرف سوق می دهد گفت : اگر می خواهید مسئولانه رفتار کنید و خطر را برای خود و خانواده کم کنید و عضوی مؤثر باشید باید حواسمان به خودمان باشد بنا بر این محافظت از خانواده در برخورد با اعتیاد امری ضروری است .
وی با مقایسه زنان جامعه ایرانی با زنان در سایر جوامع گفت : با توجه به نقش محوری و مسئولیت خطیر مادر در خانواده خوشبختانه میزان اعتیاد در بین زنان جامعه ما نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر است که باید قدر این نعمت را بدانیم و شرایط مناسبی بگذاریم تا این شرایط حفظ شود .
وی تاکید کرد : برای جلوگیری از انحرافات در کودکان و نوجوانان باید روابط خوبی با فرزندانمان داشته باشیم و در آنان چنان اعتماد به نفسی ایجاد نماییم تا در برخورد با مسایل و مشکلات بهترین تصمیم ها را گرفته و رفتاری مناسب از خود بروز نمایند .
این پژوهشگر حوزه روانشناسی و مشاوره خطاب به والدین گفت : روابطی که در خانواده برقرار است بسیار مهم است .سعی کنیم در خانواده رابطه ای نداشته باشیم که آخرین نفری باشیم که مشکلات فرزندان نوجوان خود را می شنویم ، درصد زیادی از مشکلات فرزندانمان را دوستانشان می دانند ولی ما نمی دانیم و این زمینه بروز بسیاری از انحرافات و کجروی هاست .
وی با بیان اینکه فرزندان باید نیازهای عاطفی شان را در خانواده و خصوصا از طریق مادر برطرف نمایند گفت : بیایید از کودکی با بچه ها ارتباط دوستانه و صمیمی ایجاد نماییم تا حس کنند ما در مشکلات کنارشان هستیم . نگذارید فرزندانمان اطلاعات مورد نیازشان را به شیوه ای نادرست از طریق دیگران بگیرند و بر اساس این اطلاعات غلط به باورهای غلط برسند .
وی تاکید کرد : اگر بچه ها آنچه را که لازم است بدانند از طریق خودمان آموزش ببینند در مقابله با مسائل و مشکالات احتمالی و خطراتی همچون اعتیاد خیلی راحت تصمیم های عاقلانه تری می گیرند .
وی طلاق را به عنوان منشاء بسیاری از مشکلات کودکان و نوجوانان دانسته و گفت : بر اساس آمارهای موجود طلاق یک عامل کودک آزاری است و پدر خوانده و برادر خوانده ها یکی از مهمترین تهدید های عمده کودکان هستند .همچنین نادیده گرفتن یا توهین و تحقیر کودکان نیز نقش بسزایی دربروز انحرافات و بروز بزهکاری در آنان دارد .
دکتر هادیان فر در پایان با اشاره به اینکه سالهاست تنبیه بدنی نقش خود را از دست داده است . گفت : مهمترین خصوصیت یک پدر خوب داشتن سعه صدر و شکیبایی در برخورد با افراد خانواده وداشتن توانایی کنترل بر واکنش ها و عکس العمل های خود در قبال فرزندان است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]