واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دوپینگ مدالهای ورزش ایران را میبلعد
سه ماه از سال گذشته و ورزش ایران تا کنون هفت ورزشکار دوپینگی دارد که مجبورند مدالها و عناوین خود را پس دهند و دوران محرومیتشان را سپری کنند.مثبت اعلام شدن آزمایش دوپینگ ملیپوشان ایران در آستانه رقابتهای آسیایی اینچئون این روزها به یکی از بزرگترین دغدغههای ورزش ایران بدل شده است.
کد خبر: ۴۱۱۴۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳ - 27 June 2014
سه ماه از سال گذشته و ورزش ایران تا کنون هفت ورزشکار دوپینگی دارد که مجبورند مدالها و عناوین خود را پس دهند و دوران محرومیتشان را سپری کنند. هر کدام از این هفت مورد دوپینگ بهاندازه کافی شوکآور است که عملکرد آن رشته را در حتی یک سال تحتتاثیر قرار دهد. مثبت اعلام شدن آزمایش دوپینگ ملیپوشان ایران در آستانه رقابتهای آسیایی اینچئون این روزها به یکی از بزرگترین دغدغههای ورزش ایران بدل شده است.
به گزارش تابناک، کشتی فرنگی ایران در رقابتهای قهرمانی جهان سال ۲۰۱۳ صاحب دو مدال طلا شده بود. امیر علیاکبری و طالب نعمتپور دو کشتیگیر ایرانی بودند که در آن سال برای تیم ملی کشورمان صاحب عنوان قهرمانی شده بودند. اما کمی بعد با مثبت اعلام شدن تست دوپینگ علیاکبری ضمن محرومیت مادامالعمر وی، مدال طلای این رقابتها از او پس گرفته شد و نزدیک به نه ماه بعد بار دیگر فیلا اعلام کرد که دیگر کشتیگیر ایرانی هم دوپینگی است و به این ترتیب طالب نعمتپور کشتیگیر پرافتخار تیم ملی کشورمان موقتا و به مدت دو سال از حضور در میادین کشتی محروم است.
ماموران نادو در رقابتهای کشتی جامجهانی تهران که ماه گذشته در تهران برگزار شد از تعدادی از کشتیگیران تست دو پینگ گرفتند که در میان آنها و طبق اعلام آزمایشگاه ضد دوپینگ کلن آلمان، نعمتپور از ماده ممنوعه آنابولیک استروئید ترندبلون استفاده کرده است.
کشتی فرنگی ایران در سالهای گذشته از دوپینگ لطمههای فراوانی خورده و در کمتر از یک سال گذشته دو قهرمان جهان خود را ا دست داده است. اما این فاجعه تنها برای کشتی ایران رخ نداده و از آغاز سال، این ششمین مورد تاییدشده دوپینگ در میان قهرمانان ایرانی است.
پیش از طالب نعمتپور و در دهم خردادماه امسال فدراسیون جهانی تیر و کمان اعلام کرد که تست دوپینگ حمزه نکویی قهرمان رشته کامپوند ایران هم مثبت اعلام شده و این ملیپوش تیروکمان ایران باید ضمن تحمل دو سال محرومیت، مدال طلای خود را هم پس بدهد. واکنش مسئولان و خود نکویی البته درخصوص دوپینگش خیلی عجیب بود. آنها استفاده از «قوتو» یک خوردنی رایج کرمانی را عامل دوپینگ این ملیپوش عنوان کرده بودند.
مهمترین خبر مربوط به دوپینگ در ورزش ایران البته مربوط به دوپینگ چهار ملیپوش نوجوان وزنهبرداری ایران بود که ضمن تعیین جریمه ۱۰۰هزار دلاری برای وزنهبرداری ایران این رشته را تا مرز تعلیق هم پیش برد. نکته جالب درخصوص وزنهبرداران نوجوان ایرانی این بود که فدراسیون جهانی این رشته نام مهدی فروتن و رامین ولیپور را بهعنوان دو ملیپوش دوپینگی اعلام کرده بود و فدراسیون وزنهبرداری ایران در یک اقدام جالب خودش نام دو ورزشکار دوپینگی دیگر یعنی مصطفی خلیلی و مهرشاد محمودی را به این فدراسیون اعلام کرد.
ماجرای دوپینگ در وزنهبرداری البته خیلی پیچیده است. هنوز هم جنجالهای این اتفاق فروکش نکرده و با توجه به اعزام نشدن تیم ملی جوانان به مسابقات جهانی شایعاتی درخصوص دوپینگهای دیگر در این رشته همچنان به قوت خود باقی است. حتی عدم حضور یک قهرمان المپیکی در اردوهای تیم ملی موجب شده تا دامنه شایعات دوپینگ به تیم ملی بزرگسالان هم برسد.
مهدی جاوید، ملیپوش فوتسال یران هفتمین دوپینگی سه ماه اخیر ورزش ایران بود که حداقل به سه ماه محرومیت از حضور در میادین محکوم شد.
آخر تابستان امسال کاروان ورزشی ایران میبایست در مسابقات آسیایی اینچئون کره حضور یابد و از عنوان چهارمی سال ۲۰۱۰ خود که ۵۹ مدال به دست آورد دفاع کند. مشکلات زیادی بر سر راه کمیته ملی المپیک برای تکرار این عنوان و بهبود آن وجود دارد که تا اینجا یکی از مهمترینهای آن دوپینگ قهرمانان ورزشی ایران است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]