واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس جمهوری اوکراین لایحه افزایش قدرت مناطق را به مجلس ارائه می دهد تهران-ایرنا- رییس جمهوری اوکراین امروز (پنجشنبه) لایحه تغییرات در قانون اساسی را به منظور افزایش قدرت مقام های منطقه ای به مجلس این کشور ارائه می دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کی یف، لایحه یادشده که از مدت ها قبل کی یف بررسی آن را آغاز کرده بود با امید کمک به کاستن از تنش های شدید در مناطق شرقی تدوین شده است و ˈپترو پوروشنکوˈ در آستانه امضای توافق تجاری اوکراین با اتحادیه اروپا آن را به مجلس این کشور ارائه می کند.
امضای این توافق تجاری مسیر اوکراین را برای عضویت نهایی در اتحادیه اروپا هموار و از با روسیه دورتر می کند. همچنین ارائه این لایحه با روزی مصادف شده است که پوروشنکو از ˈآنگلا مرکلˈ صدراعظم آلمان و ˈفرانسوا اولاندˈ رییس جمهوری فرانسه خواسته تا در دومین دور از دیپلماسی تلفنی با ˈولادیمیر پوتینˈ رییس جمهوری روسیه طی دو روز به او بپیوندند.
بر اساس این گزارش، پوتین روز چهارشنبه با فشار شدید رهبران اروپایی و ˈباراک اوباماˈ رییس جمهوری آمریکا برای استفاده از نفوذ خود در برابر جدایی طلبان فعال در شرق اوکراین مواجه شد. اوباما هشدار داد که اگر کرملین از ورود سیل آسای تسلیحات به شرق اوکراین خودداری نکند باید منتظر تحریم های شدیدتر اقتصادی باشد.
واشنگتن افزود که تحریم ها در نشست روزهای پنجشنبه و جمعه سران اتحادیه اروپا در بروکسل نیز بررسی خواهد. در این نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق نامه تجاری با اوکراین را امضا می کنند که خودداری ˈویکتور یانوکویچˈ رییس جمهوری برکنار شده اوکراین از امضای آن در ماه نوامبر (آذر) به آغاز بحران این کشور منجر شد.
ˈجان کریˈ وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه هشدار داد کرملین باید بسرعت نشان دهد که برای خلع سلاح جدایی طلبان طرفدار روسیه گام های عینی برمی دارد. اما بیش از 11 هفته درگیری در مناطق شرقی اوکراین که تاکنون دست کم 435 نفر بر اثر آن کشته شده اند و کارخانه ها و کسب و کارهای این منطقه را به ورشکستگی کشانده است همچنان روز پنجشنبه ادامه داشت، با آنکه پوروشنکو از جمعه گذشته (30 خرداد/20 ژوئن) آتش بس یکجانبه اعلام کرده بود.
یک سخنگوی نیروهای عملیات ضدتروریستی اوکراین گفت: 10 چترباز این واحد به سبب حمله جدایی طلبان زخمی شده اند. همچنین جدایی طلبان به فرودگاه کوچکی در روستایی در ˈکراماتورسکˈ حمله کردند.
طرفداران غربی پوروشنکو از مدت ها قبل از وی خواسته بودند تا قانون اساسی اوکراین را اصلاح کند و با کاستن از قدرت مرکزی قدرت مقامات منطقه ای را افزایش دهد.
واشنگتن این نظام را کارامدتر دانسته و ابراز امیدواری کرده بود که سران منطقه ای و روس زبان های این مناطق با قدرت بیشتر، دست از تلاش برای جدایی از کی یف بردارند. اما روسیه تنها راه پایان بحران اوکراین را تغییر نظام فعلی به نظام فدرالی دانسته است تا مناطق در آن بتوانند سیاست های دادوستدی و ارتباطات خارجی را برای خود تعریف کنند.
پیشنهادهای کی یف برای اعطای قدرت بیشتر به مقام های منطقه ای تاکنون مطالبات مسکو را برای تغییر در نظام حکومتی آن کشور پاسخ نداده است.
پوروشنکو اخیرا گفت، علاقه دارد به نمایندگان منطقه ای در مجلس کی یف اجازه دهد فرمانداران را خود انتخاب کنند به جای اینکه شخص رییس جمهوری آنها را انتخاب کند.
این لایحه که امروز تقدیم مجلس می شود احتمالا اواخر هفته آتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. تحلیلگران می گویند فاصله اجتناب ناپذیری میان روسیه و آنچه پوروشنکو می خواهد اجرا کند وجود دارد. مسکو به دنبال تضمین ساختاری از طریق نفوذ خود در شرق و جنوب اوکراین است تا دولت کی یف نتواند اوکراین متحد را بیشتر و عمیق تر تحت سلطه سیاسی، اقتصادی واز همه مهم تر امنیتی اروپا ببرد.
یک گزارش موسسه تحقیقاتی مخاطرات سیاسی اوراسیا حاکی از آن است که اعطای چنین اندازه ای از قدرت به مناطق برای رییس جمهوری ممکن نیست؛ زیرا باید به رای دهندگان نشان دهد می تواند کنترل اوکراین متحد را در دست بگیرد، در حالی که رابطه با روسیه مهم است، تسلیم در برابر فشارهای کرملین نیز ممکن نیست.
اروپام**9157**1549
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]