تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بسيار راستگو و بسيار نيكوكار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834969296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتدار و افتخار قوه قضائيه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ تير ۱۳۹۳ (۹:۵۳ق.ظ)
کيهان: اقتدار و افتخار قوه قضائيه
به گزارش خبرگزاري موج، کيهان نوشت: امروز پايان هفته قوه قضائيه است. قوه‌اي که جايگاه و اهميت آن نيازي به شرح ندارد و در اين مورد همگان متفق‌القول‏اند. قضاوت پيشينه‌اي به درازاي تاريخ بشريت دارد و متفکران و انديشمندان بسياري درباره وظايف و جايگاه و حدود و ثغور آن بحث کرده‌اند. فقه و متون اسلامي نيز مباحث بسيار دقيقي و البته مفصلي را در اين مورد دارند. مروري بر اين متون و انديشه‌‌ها يک نکته را آشکار مي‌کند؛ اولين و مهم‌ترين ويژگي يک قاضي و دستگاه قضايي، اقتدار است. اگر آرمان دستگاه قضايي را «عدالت» بدانيم، «اقتدار» ابزاري است که بدون آن، رسيدن به آرمان مذکور غيرممکن خواهد بود. اقتدار قضايي، به همراه خود اعتماد عمومي را نيز مي‌آورد.
دستگاه قضايي جمهوري اسلامي طي عمر 35 ساله خود آماج حملات، تهمت‌‌ها و تخريب‌هاي بسياري بوده است. اما اين حملات و تخريب‌‌ها طي سال‌هاي اخير شدت و حدت بيشتري گرفته‌اند که البته جاي تعجب نيز ندارد. ما در برهه‌اي سرنوشت‌ساز و لحظه‌اي تاريخ ساز قرار گرفته‌ايم. در چنين بزنگاه‌هايي، روند‌ها و چالش‌‌ها سرعت و حجم مضاعف يافته و بطور طبيعي مسئوليت دستگاه قضايي دوچندان مي‌شود. نامگذاري اين دهه بعنوان «پيشرفت و عدالت»، خود گوياي سنگيني اين بار عظيم است و به مقصد رساندن اين بار، رابطه‌اي مستقيم با ميزان اقتدار اين قوه دارد. دستگاه قضا با مسائل مختلفي دست به گريبان است که هر کدام در جاي خود قابل بحث و بررسي هستند اما به نظر مي‌رسد چهار موضوع زير، راهبردي‌ترين مسائلي هستند که هر کدام به نوعي با اقتدار اين قوه سر و کار دارند.
1- مبارزه با جريان فتنه را مي‌توان يکي از اصلي‌ترين آوردگاه‌هاي دستگاه قضايي دانست که طي سال‌هاي اخير با آن دست و پنجه نرم کرده است. مروري بر روند حوادث و واکنش‌هاي دستگاه قضايي با فتنه گران، نمره قابل قبول و خوبي را به اين قوه در اين زمينه مي‌دهد. در اين ميان البته نمي‌توان و نبايد از نقش برجسته و موثر آيت‌الله آملي لاريجاني عبور کرد. وي در اين مدت بدون مصلحت سنجي‌هاي رايج سياسي و بدون رودربايستي و لکنت و پرده پوشي به جريان فتنه پرداخته است که البته از شخصيت انقلابي و عالمي همچون ايشان، جز اين نيز انتظاري نبوده و نيست. اگر امروز قوه قضائيه يکي از اصلي‌ترين اهداف دشمن و آماج حملات مختلف آنان است، دليلي ندارد جز همين بصيرت دستگاه قضايي که دشمن را به خوبي شناخته است و مرعوب فضاسازي‌‌ها و جنجال‌هاي رسانه‌اي نمي‌شود. برخي در اين ميان مي‌کوشند با پيش کشيدن مباحثي مانند آشتي، وحدت ملي، انسجام، توبه و... اقتدار لازم براي برخورد با فتنه‌گران را به چالش کشيده و قوه قضائيه را مخل و مانع تحقق اين مفاهيم به ظاهر زيبا و فريبنده جلوه دهند. حال آنکه اگر درست بنگريم، مجازات متخلفان نه تنها مانع وحدت و آرامش و در تضاد با اعتدال نيست، بلکه زمينه ساز آرامش و وحدت پايدار و عين اعتدال است. توبه نيز تکليفش روشن است؛ موضوعي است ميان متخلف و خدا. جاني‌‌ها و آدمکش‌‌ها هم فرصت توبه دارند اما کدام عقل سليمي، فرد جاني توبه کرده را از محاکمه و مجازات معاف مي‌کند؟!
2- موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي پيچيده‌تر از آن است که بتوان تنها قوه قضائيه را مسئول و متصدي آن دانست. مفسدان دانه‌درشت اقتصادي، شبيه زورگيرهاي تيزي به دست نيستند که مردم را در کوچه و خيابان خفت مي‌کنند و جيبشان را خالي و با تعقيب و گريزي خياباني به دام مي‌افتند و عکس و ماجراي پرونده‌شان در صفحات حوادث چاپ مي‌شود و به دست عدالت سپرده مي‌شوند. مفسدان اقتصادي،شيک‌پوش‏اند، از قانون به خوبي سردرمي‌آورند و راه‌هاي دور زدن آن را نيز مي‌دانند. ارتباطات خاص دارند و براي خالي نبودن عريضه، خيلي‌هاشان هم دستي در امور خيريه! دارند. ماجراي چند صد ميليوني را که شهرام جزايري به يکي از سران فتنه داده بود و او هم با افتخار مي‌گفت براي صرف در امور خيريه اين مبلغ ناقابل را دريافت کرده، يادتان هست که؟! برخورد با چنين جرياناتي ساده نيست. ظرافت، صبوري، قاطعيت و شجاعت خاص خود را مي‌طلبد. نمونه اخيرش پرونده فساد 3000 ميلياردي است. وقتي محکوم اصلي پرونده به مجازات رسيد، برخي‌‌ها در لباس نصيحت و خيرخواهي براي مملکت، مرثيه سر دادند که مفسدان اقتصادي را اعدام نکنيد، سرمايه‌دار‌ها مي‌ترسند! آن سرمايه‌دار مسلماني که از راه شرعي و قانوني ثروتي دارد، چرا بايد از چنين برخوردي بترسد و اتفاقاً پاکسازي ميدان از چنين عناصر آلوده‌اي، موجب تشويق و دلگرمي افراد سالم است. بله! آنهايي که ريگ به کفش ثروتشان است از اين قاطعيت مي‌ترسند و بايد هم بترسند.
قوه قضائيه در سال‌هاي اخير نشان داده است که در اين ميدان نيز با عزم و اقتدار وارد شده است. البته خشکاندن ريشه‌هاي اين درخت منحوس نياز به ياري دست‌‌ها و تيزي تبرهاي ديگري نيز دارد. براي نمونه مي‌توان به ماجراي معوقات بانکي اشاره کرد که بطور مستمر و شديد از سوي دستگاه قضايي در حال پيگيري است. اما تا وقتي در اين قضيه، برخي ديگر از مراکز و مسئولان ذيربط کوتاهي مي‌کنند و يا آنگونه که انتظار مي‌رود تلاش نمي‌کنند، کوشش قضايي به نتيجه کامل نخواهد رسيد.
3- رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اخيرشان با مسئولان قضايي به نکته‌اي اشاره فرمودند که بسيار مهم و حياتي است؛ «سفارش هميشگي و مؤکد من به روساي قوا، افزايش همکاري‌‌ها است که اين همکاري‌‌ها شامل دو عرصه‌ مسائل درون دستگاهي، و مسائل کلان کشور است. در مجموعه نظام اسلامي بايد در مسائل گوناگون، «هم‌صدايي» از رؤساي قوا شنيده شود...رؤساي سه قوه بايد جلسات مشترک خود را بيشتر کنند زيرا اين نشست‌‌ها به باز شدن گره‌‌ها و پيشرفت امور و بر طرف شدن برخي گله‌گذاري‌‌ها کمک زيادي مي‌کند.»
نقطه مقابل اين توصيه کليدي، اختلاف و اصطکاک ميان قواست. شناخت خط خبري و تحليلي دشمن در اين قضيه، هوش و بصيرت فوق‌العاده‌اي نمي‌طلبد. رسانه‌هاي بيگانه و ضدانقلاب اختلاف‌افکني و القاي تضاد ميان قوه‌قضائيه و قواي ديگر، مخصوصا دولت را به يکي از اصلي‌ترين سرفصل‌هاي کاري خود تبديل کرده‌اند. دشمن با فضاسازي‌هاي رسانه‌اي و طرح مسائل مختلف، مي‌کوشد اينگونه القا کند که اين دو قوه نه تنها يک هدف را دنبال نمي‌کنند بلکه با يکديگر سرجنگ دارند! وظايف و بايد‌ها و نبايدهاي دولت موضوع ديگري است و پرداختن به آن، فرصتي ديگر مي‌طلبد اما آنچه مربوط به قوه قضائيه مي‌شود آن است که ضمن عمل مقتدرانه به وظايف قانوني خود بر اساس اصل تفکيک قوا، چنان رفتار کند که اين تير مزورانه دشمنان نظام و انقلاب نيز به سنگ خورده و بدانند ترفند اختلاف‌افکني ميان سران قواي کشور، راه به جايي نخواهد برد.
4- و اما موضوع چهارم و آخر، بحث مهم و حياتي نظارت دروني قوه قضائيه است. اين مبحث نيز در بيانات اخير رهبر معظم انقلاب جاي داشت و ايشان در اين مورد فرمودند؛ «نظارت بر عملکرد‌ها اعم از عملکرد قضات و عملکرد مديران بايد به گونه‌اي جدي و گسترده باشند که اشکالات و شکايات از برخي عملکردها، به پايين‌ترين سطح ممکن برسد.»
نظارت دروني، رابطه‌اي مستقيم با اقتدار دستگاه قضايي دارد و بسيار مهم است. دستگاه قضايي بايد پاک ترين نهاد و سيستم کشور باشد، چرا که متولي زدودن ناپاکي‌‌ها و ناعدالتي‌‌ها از ديگر نقاط است. بدون شک توقع و انتظار از پاکي و تميزي بيمارستان و آهنگري يکسان نيست! برخي خبرهاي موثق از تلاش جدي قوه قضائيه براي سالم‌سازي فضاي اين قوه سرنوشت‌ساز حکايت دارد که انتظار مي‌رود آقايان معاون اول و دادستان کل که اقدامات مهمي در اين زمينه داشته‌اند، گزارشي هر چند اجمالي از اين تلاش موثر را به افکارعمومي ارائه دهند.
برخورد علني با متخلفان درون سيستم و اطلاع‌رساني در اين مورد، نه تنها باعث سرافکندگي دستگاه قضا نيست که موجب افزايش اقتدار و اعتماد عمومي به آن نيز مي‌شود.
محمد صرفي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن