واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ناتو روي ريل اوكراين به سوي شرق ميآيد
سناي روسيه با تصويب لغو حق مداخله نظامي اين كشور در اوكراين نشانه ديگري از حسننيت مسكو در حمايت از آتش بس در شرق اوكراين را به نمايش گذاشت اما دبير كل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) مدعي شد كه رفتار پوتين در اوكراين تغيير نكرده و اعلام كرد اين سازمان در روابطش با روسيه تجديد نظر ميكند.
سناي روسيه با تصويب لغو حق مداخله نظامي اين كشور در اوكراين نشانه ديگري از حسننيت مسكو در حمايت از آتش بس در شرق اوكراين را به نمايش گذاشت اما دبير كل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) مدعي شد كه رفتار پوتين در اوكراين تغيير نكرده و اعلام كرد اين سازمان در روابطش با روسيه تجديد نظر ميكند. رئيسجمهور اوكراين هم سقوط يك بالگرد ارتش در مناطق شرقي را بهانهاي قرار داد براي وابسته نشان دادن تحركات جدايي طلبان به روسيه. وي تهديد كرد كه آتش بس را لغو ميكند تا مشخص شود غرب و طرفداران آن در كي يف به تداوم درگيريها در شرق اوكراين به عنوان فرصتي براي گسترش ناتو به سوي شرق و محاصره مسكو نگاه ميكنند.
به گزارش «جوان»، روز چهارشنبه سناي روسيه درخواست روز قبل ولاديميرپوتين، رئيسجمهور اين كشور را مبني بر لغو حق مداخله نظامي در اوكراين با اكثريت آرا تصويب كرد تا كرملين گامي عملي در راستاي تثبيت آتش بس اعلام شده از سوي رئيسجمهور اوكراين را برداشته باشد. جدايي طلبان روسيه هم روز دوشنبه اعلام كردند كه سرانجام حاضر شدهاند آتش بس يك هفتهاي اعلام شده از طرف پترو پروشنكو در روز جمعه هفته گذشته را بپذيرند. با اين وجود رسانههاي غربي همچنان در تلاش هستند سقوط مشكوك روز سه شنبه يك بالگرد نظامي در اسلاوياسنك را به جداييطلبان نسبت داده و بر طبل نقض آتش بس از سوي استقلال طلبان بكوبند تا آتش آتش بس را خاموش كنند. خبرگزاري فرانسه اين ادعاي ارتش اوكراين را پوشش داد كه در روزهاي اخير حمله جدايي طلبان هوادار روسيه به بيش از40 بار به مواضع ارتش حمله كرده و موجب نقض گسترده آتش بس موقت شدهاند. ولاديسلاو سلزنيوف سخنگوي ارتش اوكراين در صفحه خود در يك شبكه اجتماعي اينترنتي نوشت: جداييطلبان در سه روز گذشته 44 بار به نيروهاي عمليات نظامي اوكراين حمله و آتش بس را نقض كردند. نخست وزير روسيه در واكنش به اين هجمه رسانهاي گفت: در شرايط كنوني ساكنان شرق اوكراين از وضعيت اين كشور متضرر ميشوند. استقلال طلبان شرق اوكراين نيز موافقت خود را با برقراري آتش بس اعلام كردهاند ولي هنوز درگيريها در شرق اوكراين ادامه دارد. ديميتري مدودف با بيان اينكه ما همگي خواستار برقراري آرامش در اوكراين و بازگشت شرايط عادي به اين كشور هستيم، افزود: بخش زيادي از مسئوليت اتفاقات اخير اوكراين بر عهده كساني است كه در اوايل امسال به سقوط دولت قبلي اوكراين كمك كردند. برقراري ثبات در اوكراين نيز در شرايط كنوني به اراده و عزم مقامهاي كنوني كييف براي مذاكره با نمايندگان قانوني مناطق شرقي بستگي دارد. در چنين شرايطي رئيسجمهوري اوكراين هشدار داد، ممكن است وي پيش از زمان مقرر به اين آتش بس موقت يك هفتهاي خاتمه دهد. دفتر پوروشنكو در بيانيهاي آمار ديگري را از نقض آتشبس اعلام كرد و افزود: شورشيان از زمان اعلام آتشبس 35 بار به پستهاي ارتش اوكراين تيراندازي و سربازان اوكرايني را نيز وادار به تيراندازي كردند.
تهديد ناتو
دبيركل ناتو روز چهارشنبه بدون اشاره به گام مهم روسيه در لغو حق دخالت نظامي در اوكراين تأكيد كرد كه هيچ نشانهاي مبني بر احترام روسيه به توافق و تعهداتش با اوكراين ديده نميشود و بر اين اساس اقدامات بعدي ناتو انجام خواهد شد. آندرس فوگ راسموسن، پيش از نشست وزراي امور خارجه اين اتحاديه با حضور جان كري، وزير امور خارجه امريكا گفت: اقدامات روسيه در اوكراين و الحاق شبه جزيره كريمه در ماه مارس موجب شد تا اين ائتلاف برنامههاي همكاري عملي با مسكو را به حالت تعليق درآورد. بنابراين ما امروز روابطمان را با روسيه بازنگري ميكنيم و درباره اقدامات بعدي تصميم ميگيريم. وي افزود: همزمان ما روي يك بسته حمايتي بلند مدت از اوكراين اين توافق را خواهيم كرد كه شامل ايجاد صندوق مالي نيز ميشود. به گفته راسموسن، ناتو كه هم اكنون 28 كشور عضو آن هستند، قابليت رشد دارد اما وي با اشاره به روسيه گفت كه يك «كشور سوم» ميتواند مانع آن شود. در همين حال يك مقام آگاه در نشست بروكسل به خبرنگاران گفت كه پيوستن گرجستان به ناتو براي مدت نامحدود به تعويق افتاد و در حال حاضر ناتو فقط ميتواند به تفليس براي پيوستن به ناتو يك نقشه راه پيشنهاد كند. با اين حال راسموسن گفت كه يك «بسته اساسي» همكاري براي گرجستان تدوين خواهد شد تا تفليس به اتحاد غرب نزديكتر شود و همچنين تا پايان سال 2015 تصميمگيري خواهد شد كه آيا مونتهنگرو به ناتو دعوت شود يا خير.
به عقيده كارشناسان اقدامات ناتو در واكنش به تحولات اوكراين نوعي رسميت دهي دوفاكتور(عملي) عضويت كشورهاي اطراف روسيه را در پي دارد به گونهاي كه ناتو با بهانهتراشي از تحولات اوكراين در صدد استقرار تجهيزات و نيروهاي خود در كشورهاي هم مرز روسيه است در واقع سياستگذاران ناتو با احتراز از به عضويت درآوردن دوژور( قانوني) كشورهاي هم مرز روسيه تلاش ميكنند تا حدودي از حساسيت و واكنشهاي احتمالي مسكو در امان باشند. به اين ترتيب ناتو بر اين تصور است كه با كمترين هزينه ممكن از اين بهانه استفاده كرده و كشورهاي اطراف روسيه را عملا در مدار خارجي ناتو تثبيت ميكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]