واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیمه ای که امیدی به طلایی ماندن آن نیست تهران - ایرنا - خرداد ماه هم رو به پایان رسید و هنوز خبری از صدور کارت های جدید بیمه طلایی نیست. این جمله را یکی از همکاران فرهنگی که در دفتر مدرسه کنارم نشسته می گوید و من ناخودآگاه دنباله حرف او را می گیرم و به این ترتیب بحث بیمه مکمل فرهنگیان در میان همکاران در می گیرد.
یکی می گوید: این بیمه جدید اصلا به درد بخور نیست. دیگری حرف او را رد می کند و می گوید: ولی من شنیده ام که قراراست بازپرداخت هزینه ها را زودتر و به صورت صدور چک انجام دهند و... معاون مدرسه که تازه وارد دفتر شده، می گوید برادرم که بازنشسته آموزش و پرورش است از این بیمه راضی نیست و می گوید باید برای دریافت هزینه ها از این بیمه کفش آهنی پوشید و.... همکار دیگری که معمولا کم حرف و گزیده گوست، فقط به گفتن این جمله اکتفا می کند که هرسال دریغ از پارسال!
اواخر فروردین امسال، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد بیمه طلایی فرهنگیان تا پایان اردیبهشت تمدید شده، ولی بیشتر فرهنگیان می گویند شرکت بیمه به فرهنگیانی که کوپن های بیمه تکمیلی آنان پایان یافته، خدمات نمی دهد. از دیگر سو، با وجود تمدید مدت بیمه، از خدماتی مانند دندانپزشکی و پرداخت هزینه عینک خبری نیست.
علی اصغر فانی، اواخر فروردین 93 در باره بیمه طلایی فرهنگیان گفت: اسفند 92 با بیمه ایران تفاهم نامه ای در این باره امضا شد که بر اساس آن قرار است کارت اعتباری برای معلمان صادر شود و وقفه ای در کار ایجاد نشود، بیمه طلایی قبلی که تا آخر فروردین 92 اعتبار داشت، تا آخر اردیبهشت تمدید شده است تا آن کارت صادر شود.
و اما در سال های نخست پوشش بیمه تکمیلی برای فرهنگیان به ازای هر نفر، مبلغ پنج هزار تومان از فرهنگیان دریافت می شد و در دومین سال فعالیت، این حق بیمه به 17 هزار و 500 تومان افزایش یافت.در سال سوم این عدد به ازای هر نفر، به 23 هزار و 500 رسید. این در حالی است که در چهارمین سال بیمه طلایی فرهنگیان، آموزش و پرورش از ابتدای خرداد ماه سال جاری قرارداد جدید این بیمه را به مبلغ بیست و شش هزار تومان با بیمه گر جدید امضا کرد.
جالب است که با وجود سابقه دیرینه و خوشنام بودن بیمه ایران، از همان سال اول بود که صدای اعتراض فرهنگیان از عدم پوشش دهی مناسب این بیمه بلند شد؛ فرهنگیان معتقد بودند که این بیمه با پزشکان و بیمارستان های معروف طرف قرارداد نیست و مشکلات دیگری را هم به دنبال دارد.
و این روزها در حالی که پوشش بیمه گذار جدید هنوز به طور رسمی آغاز نشده، از گوشه و کنار می شنویم که مشکلات پدید آمده برای بیمه طلایی فرهنگیان به دلیل کاهش اعتبار، سرفصل رفاه فرهنگیان در بودجه 93 آموزش و پرورش است اما در تاریخ چهارم خرداد ماه و با گذشت کمتر از یک هفته از انتشار چنین خبری بود که وزارت آموزش و پرورش قرارداد جدید بیمه طلایی را به همراه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضا رساندند و بیمه آتیه سازان حافظ که در سال 1389 هم بخت خود را برای این کار، آزموده بود، سکاندار پوشش بیمه طلایی فرهنگیان شد.
بر پایه اطلاعات سایت اینترنتی بیمه آتیه سازان حافظ، این شرکت بیمه در برخی مناطق کشور مانند کرمانشاه، بوشهر، کرمان و کردستان، حتی یک نمایندگی هم ندارد؛ حال با وجود جمعیت زیاد فرهنگیان در سراسر کشور، این پرسش مطرح می شود که این شرکت بیمه ای چگونه انبوه فرهنگیان و خانواده آنان را تحت پوشش قرارخواهد داد؟
به نظر می رسد فرهنگیان کشور با مشکلات و معضلات بیشتری نسبت به بیمه ایران با شرکت بیمه گذار جدید رو به رو خواهند شد.
در آخرین روز منقضی شدن بیمه طلایی سال قبل، فرشید سیاری مدیر کل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته بود: با توجه به هماهنگی های صورت گرفته با
درمانگاه های فرهنگیان، تمام بیمه شدگان می توانند این خدمات را با تسهیلات ویژه از درمانگاه های فرهنگیان دریافت کنند؛ تعهدات
شرکت های بیمه گر برای تأمین قسمتی از هزینه عینک (50 هزار تومان) همانند سال گذشته به قوت خود باقی است. وی افزود: نرخ حق بیمه این قرارداد 260 هزار ریال تعیین شد که حد اقل و پایین ترین نرخ اعلامی توسط شرکت های بیمه کشور برای انجام تعهدات است که 50 درصد از این حق بیمه پرداختی توسط فرهنگیان و مابقی از محل اعتبارات رفاهی وزارت متبوع تأمین می شود.
و حرف آخر اینکه چالش قرارداد جدید بیمه ای از آنجا آغاز شد که چندی پیش معاون بیمه مرکزی اعلام کرد که شرکت بیمه آتیه سازان حافظ هیچ مجوزی از بیمه مرکزی دریافت نکرده است.
رحیم مصدق، معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی با بیان اینکه بر اساس قانون تأسیس بیمه مرکزی، تمامی شرکت های بیمه که در زمینه
بیمه های بازرگانی فعالیت می کنند، باید دارای مجوز از بیمه مرکزی و مراجع مربوطه باشند، اظهار داشت: با وجود تأکیدات مکرر، شرکت آتیه سازان حافظ تا کنون مجوزی دریافت نکرده است.
و به قول معروف؛ گل بود، به سبزه نیز آراسته شد. و این موضوع موج جدیدی از نگرانی ها را در میان فرهنگیان آغاز کرد؛ قرارداد جدید بیمه تکمیلی با این همه مشکلات و موانع چگونه می تواند خدمات مطلوب و مناسبی به قشر فرهنگیان جامعه ارائه نماید و تا پانزدهم تیر ماه که
بیمه نامه های جدید صادر خواهد شد، تکلیف آن دسته از فرهنگیان محترمی که خدای ناکرده دچار بیماری و دوا و درمان خواهند شد، چیست؟
*به نقل از روزنامه رسالت
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]