واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
شیشه؛ مادهای که فرد مبتلا شدن به آن را قبول ندارد
شیشه؛ مادهای که فرد مبتلا شدن به آن را قبول ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، ترکیب اصلی شیشه از آمفتامین گرفته شده که یک ماده محرک و اعتیادآور است و مغز و سیستم عصبی را به شدت تحریک میکند. این ماده به شکل پودری سفید رنگ، بدون بو و تلخ وجود دارد که به راحتی در نوشابههای الکلی و غیرالکلی حل میشود. قاچاقچیان مواد با این شعار که شیشه حاوی مورفین نیست، پس اعتیادآور نیست، مصرف آن را تبلیغ میکنند و متاسفانه بسیاری از افراد ناآگاه خواسته یا ناخواسته در دام این ماده محرک گرفتار میشوند. واقعیت این است که شیشه یک ماده محرک بسیار اعتیادآور است، به طوری که در بسیاری از مقالات پزشکی قدرت اعتیادزایی آن را بیشتر از مواد محرکی مانند کوکائین میدانند. به خاطر داشته باشیم که در حال حاضر درمان اعتیاد به شیشه و مواد محرک مشکلترین درمان در زمینه درمان سوءمصرف مواد است.
*از بردن نام خود شرمندهام در ادامه به سراغ یکی از افراد مبتلا به شیشه میرویم، تا با ما به گفتوگو بپردازد، در زمان نخست این فرد مصاحبه با ما را به راحتی نپذیرفت و هر چه که ما تلاش میکردیم، تنها بر این اصرار داشت که من معتاد نیستم و اینها تنها برچسب خانواده و اطرافیان من است. بالاخره این فرد را راضی کردیم، با ما گفتوگو کند، به شرط اینکه نامی از وی برده نشود، به راستی فردی که خود این بلا را بر سر خود آورده است، چرا امروز از بردن نام خود شرمنده است. وی گفت: یکی از دلایل روزهای اولی که شیشه مصرف کردم، به نظر خودم رهایی از فکرهای مانند مشکلات زندگی و قرضهای که به گردنم بوده، است که متاسفانه خیلی زود متوجه شدم، اینها تنها راههای است که زندگیام را به بیراه برد و نه تنها مشکلاتم را حل نکرد، بلکه روز به روز زندگیام را نابودتر کرد. این فرد مبتلا به شیشه ادامه داد: به دنبال هر کدام از دوستان خود میرفتم، به جای اینکه راهکاری برای رهایی از مشکلاتم به من پیشنهاد بدهند، همواره مرا به مصرف مواد مخدر تشویق میکردند. م.ش اضافه کرد: تنها عواقبی که از مصرف این ماده لعنتی به من رسید، بدبینی اطرافیان به ویژه خانوادهام، گریههای دختر پنج سالهام، نگاه لعنآمیز مردم، نابوی خانواده و رفتن مال و آبرویم و... بوده است. وی در پاسخ به این سئوال که پیشنهاد شما به اطرافیان و همسالان خود چیست، گفت: شما را به خدا هیچ وقت به دنبال این مواد نروید و نگذارید مانند ما اینگونه بیچاره شوید، زیرا همه چیزم در مصرف این مواد به باد رفت.
به سراغ یکی از مادرانی میریم که فرزندش مبتلا به شیشه است، در آغاز وقتی میخواهیم با این مادر مصاحبه کنیم، تنها گریه میکند و بالاخره وی را راضی و آرام کردیم. *پسر شیشیهای من خانوادهام را نابود کرده است این مادر در گفتو گو با خبرنگار فارس در خرمآباد اظهار داشت: زمانی که فرزندم به حالت شوخی شروع به سیگار کشیدن در منزل کرد، با این شوکه شده بودم، اما خیلی اهمیت ندادم، تا اینکه مدتها گذشت و اطرافیان به ما میگفتند، پسرت شروع به کشیدن مواد مخدرهای صنعتی کرده است، تا اینکه چند بار وی را در مراکز ترک اعتیادهای مختلف ترک دادیم. پس از آن پسرم هرگز قبول به اینکه باید از این بدبختی نجات پیدا کند، نمیکرد و دوباره مصرف مواد مخدر را ادامه داد. امروز پس از گذشت 10 سال از شروع کشیدن اولین سیگار در منزل و بیاهمیتی ما نسبت به آن او شیشه و امثال آن را مصرف میکند، با اینکه موهای من در این راه و به منظور ترک وی سپید شد، اما پسرم هنوز مبتلا به مصرف مواد صنعتی است. از مسئولان میخواهم، فکر و چارهای بیندیشند و برای کسانی مانند ما که از نظر مالی توانی نداریم، مراکزی که قابل اطمینان و با هزینههای کمی در نظر بگیرند. وی گفت: خانواده ما از این راه نابود شد، آبروی ما از این راه در خطر افتاد، بنابراین به خانوادهها توصیه میکنم، نسبت به رفتو آمدهای فرزندان خود با دیگران، تغییر رفتار و گفتار آنها، دیر آمدن آنها به منزل به خصوص در شب، تغییر چهرههای فرزندان خود و... بی تفاوت نباشند و سعی کنند از آغاز با یک مشاوره و روانشناس مشورت کنند و افراد مبتلا به مواد مخدر را به هر مرکز ترک اعتیادی نبرند، زیرا باید این مراکز زیر نظر شورای مبارزه با مواد مخدر، علوم پزشکی، بهزیستی و... باشند. *خانوادهها با آرامش با معتادان برخورد کنند رئیس دبیر خانه شورای مبارزه با مواد مخدر لرستان در این خصوص به خبرنگار فارس در خرمآباد گفت: برخی از خانوادهها در زمان مبتلا شدن فرزندان خود به مواد مخدر واکنشهای مانند ناامید شدن، مراجعه به مراکز مشاوره و... را انجام میدهند. حجتالله فراشی عنوان داشت: بیشتر خانوادهها زمانی که متوجه میشوند، یکی از افراد خانواده به مواد مخدر به ویژه شیشه مبتلا میشوند، ناامید میشوند که این کار بسیار بد است و هیچ کمکی به فرد مبتلا شده نمیکند. وی یادآور شد: بهترین راه برای درمان و مقابله شدن با فرد معتاد در خانواده به خصوص زمانی که اعضا تازه متوجه مبتلا شدن فرد به اعتیاد میشوند، مدیریت این موضوع است و باید با آرامش با آن برخورد شود. این مسئول خاطرنشان کرد: برخی از خانوادهها احساس میکنند، در صورتی که متوجه اعتیاد فرزندان خود شوند، دنیا به آخر رسیده است در صورتی که آنها باید با کمال خونسردی با این موضوع مواجه و فرد را به مراکز درمانی ترک اعتیاد ببرند. فراشی با بیان اینکه اگر فرد مبتلا به مواد مخدر برای مراجعه به مراکز درمانی قبول نکند که بیشتر این افراد از رفتن به مراکز درمانی مانند مراکز اقامتی میان مدت مقابله میکنند، اظهار داشت: در این صورت خانواده باید به سمت مشاور بروند، تا مشاور بتواند آن فرد را به سمت درمان راهنمایی کند. وی بیان داشت: یکی از عواقب شیشه این است که انکار فرد بالا میرود و فرد به هیچ عنوان نمیپذیرد که معتاد است.
رئیس دبیر خانه شورای مبارزه با مواد مخدر لرستان خاطرنشان کرد: در برخی از مواد ما با افرادی مواجه میشویم که سه ماه بیشتر است، شیشه مصرف میکند، اما زمانی از وی سئوال پرسیده میشود، قبول نمیکند و از اینکه مبتلا به این مواد شده است، انکار میکند. *درمان کلینیگهای ما برای افراد شیشهای غیر داروی است فراشی یادآور شد: یکی از برنامههای ما برای سالجاری این است که توانمندی مراکز اقامتی میان مدت خود را بالا ببریم، تا یک مدیر کمپ بداند در زمانی که یک معتاد شیشه به وی مراجعه میکند، چگونه باید با او برخورد کند و فرد را برای ترک آماده کند. وی متذکر شد: درمان کلینیگهای ما برای افراد شیشهای غیر داروی است، زیرا فردی که شیشه مصرف میکند، درمان داروی و یا مصرف معتادون نمیتواند بر وی تاثیر داشته باشد، بلکه باید توسط یک روانپزشک به درمان وی بپردازیم. این مسئول با اشاره به اینکه 55 درصد افراد معتاد در استان لرستان هنوز مواد سنتی مصرف میکنند، تصریح کرد: مواد صنعتی مانند شیشه و هروئین در مراحل بعدی مصرف قرار دارند. فراشی اضافه کرد: 82 کلینیک معتادون تراپی، 27 مرکز اقامتی میان مدت و یک تی سی در شهرستان بروجرد برای درمان و ترک افراد معتاد در لرستان وجود دارد. ---------------------------- گزارش از: اکرم محمودوند ---------------------------- انتهای پیام/85001/
93/04/04 - 07:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]