تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850777376




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماهيت اقتصاد يك‌سال گذشته مانند دوره‌هاي هاشمي، خاتمي و احمدي‌نژاد است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ماهيت اقتصاد يك‌سال گذشته مانند دوره‌هاي هاشمي، خاتمي و احمدي‌نژاد است
يك اقتصادددان گفت: اقتصادي كه يكسال دارد از آن به اين شكل مي گذرد با اقتصاد آقاي هاشمي رفسنجاني، آقاي خاتمي، آقاي احمدي نژاد از نظر ماهيت يكي است؛ شايد احساس كنيم كمي به سمت دروني كردن اقتصاد، توليد و مصرف پيش مي رود؛ اما راهش آن است كه بايد به مردم توضيح داده شود.

ماهيت اقتصاد يك‌سال گذشته همان اقتصاد هاشمي، خاتمي و احمدي‌نژاد است
جوان‌آنلاين: ابراهيم رزاقي در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين» با اشاره به اثرات احتمالي قطع يارانه از سوي دولت اظهارداشت: از زمان آقاي احمدي نژاد يك فرهنگ بي جايي را رشد دادند؛ فرهنگي كه عده‌ي زيادي از قديم حتي قبل از انقلاب مي گفتند: سهم نفت ما را بدهيد. فرهنگي كه در گذشته ماليات نمي گرفتند الان هم نمي گيرند.  

وي افزود: در چنين شرايطي حالا مي بينيم كه سخنگوي دولت به تازگي گفته است اصلا قرار نيست ما قيمت ها را كنترل كنيم. شما فكر كنيد در خود امريكا هم اگر نظارت وجود نداشته باشد، معضل دلالي مانند ايران پديد مي آيد.
 

به گفته وي، آن ها نظارت مي كنند نمي گذارد سودآوري فعاليت هاي غيرتوليدي افزايش يابد. يعني اينجا اقتصاد ليبرالي را به گونه اي دارند اجرا مي كنند كه ليبرال تر از اقتصاد ليبرالي امريكايي است البته اين ها را نمي شود گفت ولي فضا، فضاي مسمومي است.
 

رزاقي ادامه داد: در اين فضا هركس هر درآمدي كه دارد حقش است يعني اين درآمد نفتي كه براي كشور وجود دارد را بايد به هر شخص داد ولي اگر دولت با يك نگاه غير ليبرالي و نگاه مقاومت به مسئله نگاه كند؛ بي شك آنچه كه مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي فرمودند به نظرم تنها راه موفقيت است؛ اينكه دارد به ما حمله مي شود ما بايد دفاع كنيم به طوري كه ياران و دشمنانمان را بشناسيم.
 

اين اقتصاددان تصريح كرد: يارانمان چه كساني هستند، خوب كار مي كنند، قانع هستند، فداكاري مي كنند، پول را در كارهاي دلالي نمي برند و هزينه براي كشور ايجاد نمي كنند بلكه درآمد و اشتغال ايجاد مي كنند يعني مواد خام را تبديل مي كنند؛ اين ها مواردي روشن از اقتصاد مقاومتي است.
 

وي عنوان كرد: در اين نوع اقتصاد هر كس كه پول مفت در مي آورد مردود است مخصوصا كسي كه مي تواند كار كند، اما كار نمي كند و نشسته است تا پولي به آن بدهند يا اينكه بدترين نوعش كه آقاي احمدي نژاد انجام داد اين بود كه مي خواست مشايي رئيس جمهور شود، اين توهين به ملت ايران بود.
 

رزاقي اضافه كرد: مي آيند به همه پول به عنوان يارانه مي دهند، اين چه معنايي دارد، كسي كه پول و امكانات دارد براي چه بايد يارانه بگيرد. مثلا به گفته كميته امداد 15 ميليون از افراد در شرايط اضطراري هستند حالا شما بگوييد 20 ميليون حتي 30 ميليون اما اين در حاليست كه حدود 73 ميليون در فرم هايشان درخواست يارانه كردند.
 

اين كارشناس مسائل اقتصادي بيان داشت: شما ببينيد چيزي حدود 50 ميليون نفر مي گويند به ما پول بدهيد و دولت هم مي خواهد بدهد؛ به نظر من چون دولت حرف زده است نمي تواند يارانه را يكباره قطع كند چرا كه شرايطي پيش مي آيد كه مشكل ساز خواهد شد.
 

به گفته وي، دولت بايد براي مردم توضيح دهد؛ بگويند، مردم اين پول پولي است كه بايد صرف توليد و غيره شود و طوري باشد كه اطمينان مردم را جلب كند چون تا به حال در اين سال ها هزارميليارد دلار ما واردات داشتيم و بودجه اي را صرف توليد نكرده ايم. عمدتا به دلالي برده اند بنابراين بايد اطمينان مردم را جلب كرد كه ما مي خواهيم با اين پول به توليد كنندگان يارانه دهيم و برعكس ما جلوي واردات را مي گيريم و جلوي مصرف مربوط به دلارهاي نفتي را نيز مي گيريم.

 
رزاقي افزود: به نظر مي رسد شرايطي بايد به وجود آيد كه در اين شرايط فقط مسئله كنارگذاشتن يارانه ها مطرح نباشد، و خيلي عميق تر از اين بيانديشيم يعني مسئله فهم اقتصاد مقاومتي مهم و مطرح است. به ما هجوم آورده اند بنابراين بايد از خودمان همه جانبه دفاع كنيم.
 

اين اقتصاددان اظهار كرد: اين اقتصادي كه يكسال دارد از آن به اين شكل مي گذرد با اقتصاد آقاي هاشمي رفسنجاني، آقاي خاتمي، آقاي احمدي نژاد از نظر ماهيت يكي است؛ شايد احساس كنيم كمي به سمت دروني كردن اقتصاد، توليد و مصرف پيش مي رود؛ اما راهش آن است كه بايد به مردم توضيح داده شود.
 

وي ادامه داد: دولت بايد به مردم بگويد كه ما دو گروه آدم داريم كه البته بعيد است دولت بگويد، به طوري كه 50 نفر، 70 درصد معوقات بانكي را در اختيار دارند؛ يك سري افراد يك نفرش به اندازه ي دو ميليون نفر سرمايه دارد كه در كار توليد هم نمي آورد كه اگر اين افراد هياهو راه انداختند مردم باور نكنند چون ارتباطات تنگاتنگ است ديگر؛ آنها فضاسازي مي كنند و نمي گويند كه ما نمي خواهيم پول دهيم، احساس مي كنند كه حق شان است و برخي هم چون عادت كرده اند به پول يارانه ممكن است مشكلاتي پيش آيد.
 

رزاقي تصريح كرد: دولت عجله نكند، بلكه رسيدگي به پرونده هاي درخواستي مردم را زودتر آغاز كنند؛ از اطلاعات كميته امداد امام خميني(ره)، بهزيستي و حتي از سازمان اوقاف و خيريه هايي كه خيلي جاها وجود دارد بايد استفاده كنند؛ مجموع اين ها را در بياورند حقوق بگيرها را هم كه مي دانند، اطلاعات بانكي شان هم كه مشخص مي شود، ناگهاني هم نگويند ما به 50 ميليون نفر يارانه نمي دهيم از آغاز كار بگويند ما به طور سلسله مراتبي كه تشخيص مي دهيم افراد پردرآمد را حذف مي كنيم.
 

اين كارشناس مسائل اقتصادي عنوان كرد: دولت بايد معيارهاي مشخصي را مد نظر قرار دهد به عنوان نمونه در ابتداي كار بگويند آنهايي كه درآمدشان بالاي 20 ميليون تومان در ماه است يا اتومبيل شان بالاي 60 ميليون است يا خانه شان بالاي 500 ميليون تومان است؛ مطرح هستند، سپس با آرامي و اطلاعاتي كه از قبل داده شده است تطبيق دهند، محاسبه كنند و بگويند اين افراد كه نياز به 50 هزار تومان آخر ماه ندارند.
 

وي افزود: من فكر مي كنم بهترين كمك به اقشار فقير امكانات زندگي دادن به آنها است، خوراك به آنها بدهيم البته نه به اين شكلي كه سبد كالا دادند به شكل آن دوران دفاع مقدس كه كالابرگ و كوپن وجود داشت. حتي آن كالابرگ را هم طوري بايد بدهند كه خانواده هاي فقير بتوانند از آن استفاده كنند. و مانند سبدكالا شلوغ نشود و آشفتگي به وجود نيايد.
 

رزاقي خاطرنشان كرد: دولت خودش نرود توليدات را از بازار بخرد و به مردم بدهد چون قيمت ها خيلي بالا مي رود البته نكته ديگر آن است كه در دوران دفاع مقدس بازاري اين كار را نمي كرد دولت خودش كالاهاي مورد نياز را از خارج وارد مي كرد و سازمان بازرگاني در شبكه تعاوني ها وارد و توزيع مي كرد.
 

اين اقتصاددان ادامه داد: تعاوني ها نقش بسيار مهم دارند چرا كه وزارت بازرگاني افراد صاحب تعاوني ها را مي شناختند و مي دانستند از لحاظ عقيدتي به اين بحث نزديك هستند و بعد كارخانه هاي دولتي با تخفيف توليدات خود را مي فروختند يا دولت آن شبكه بازرگاني از توليدكنندگان داخلي براي توزيع اين كالاها به صورت كلي خريد مي كرد و با وجود آن همه كمبود و فشار خيلي موثر بود و كسي از گرسنگي فوت نكرد.
 

به گفته وي، همچنين نكته اي كه خيلي مهم است براي آن فداكاري ها مردم با اين كار خيلي بيشتر آماده شدند در صورتي كه الان دولت اصلا در اين زمينه ها نيست وقتي كه مي گويد چرا قيمت ها را ما بايد كنترل كنيم و ربطي به ما ندارد. يعني يك اژدهاي آدمخوار را آزاد گذاشته است كه آدم ها را بخورد.
   

منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن