واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۰ب.ظ)
صحن علني مجلس شوراي اسلامي؛ وزير كشور بخاطر ساپورت پوشان از مجلس كارت زرد گرفت گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ يكي از اقداماتي كه امروز در دستور كار صحن علني مجلس قرار داشت دو فقره سؤال آقايان سيدناصر موسوي لارگاني، نماينده فلاورجان و علي مطهري، نماينده تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر، از وزير کشور بود.
خلاصه سؤال نمانيدگان در اين خصوص بود كه چرا وزارت كشور نسبت به پيده ساپورت پوش در تهران و برخي شهرهاي ديگر بي تفاوت است و به آن رسميت داده است؟
علت عدم توجه وزارت كشور به اجراي قاون گسترش فرهنگ عفاف و حجاب چيست؟ چرا بودجه ناچيز اجراي اين قانون نيز در لايحه سال 93 حذف شده است؟
تنها وزارت كشور مسوول نيست؛ 22نهاد ديگر نيز وظيفه دارند
عبدالرضا رحماني فضلي، وزير كشور، براي پاسخ به اين سؤالات در مجلس شوراي اسلامي حاضر بود و در پاسخ به سؤال اين دو نماينده گفت: در وزارت کشور با توجه به فرصت زماني که فعاليت را در اين حوزه شروع کرديم تلاش ما بر اين بوده مجموعه قوانين و مقرراتي که در اين حوزه وجود دارد را عملياتي کنيم.
مجموعه قوانيني که مجلس شوراي اسلامي تصويب کرده، مجموعه قوانيني که شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي فرهنگ عمومي کشور مورد تصويب قرار داده و همچنين مجموعه راهکارها و مقررات و دستورالعملهايي که ستاد صيانت از حريم امنيت عمومي ابلاغ کرده است، از جمله قوانين است که در اين زمينه وجود داشته است.
با توجه به عملکردي که تاکنون به وقوع پيوسته است، لازم است مواردي را اشاره کنم، براساس اقداماتي که مبتني بر قانون از جايگاه وزارت کشور است، ذکر چند مورد ضروري است.
22 دستگاه در قانون عفاف و حجاب مسوول شدند موضوع عفاف و حجاب را پيگيري کنند؛ وزارت کشور يکي از دستگاهها به شمار ميرود که علاوه بر اينکه بخشي از وظايف برعهده وزارت کشور است، نقش هماهنگي و پيگيري نيز بر عهده اين وزارتخانه است.
وزارت کشور در قالب شوراي اجتماعي اين بحث را پيگيري ميکند و از زماني که من به عنوان وزير کشور فعاليت کردم يکي از اولويتهاي اصلي من توجه به بحث عفاف و حجاب و مسائل فرهنگي بود.
مسائل فرهنگي بسيار پيچيده و چند وجهي است و داراي علل مختلف، متنوع و به صورت تاريخي انباشتگيهايي در آن است که در مدت کوتاهي نميتوان اين مسأله را به نتيجه رساند.
اين مهم مستلزم هماهنگي و همکاري 21 دستگاه ديگر است که در قانون نوشته شده براي همه دستگاههاي اجرايي وظيفه تعيين تکليف شده است؛ متأسفانه در اين دستورالعمل و قانوني که شوراي عالي انقلاب فرهنگي ابلاغ کردهاند اشکالات زيادي، از جمله نبود منابع مالي براي آن است.
همچينين در هيچ کدام از اين موارد، منابعي ديده نشده است، لذا وقتي منابع در اختيار وزارت کشور نيست، هر بار که اين موضوع را از دستگاه هاي اجرايي پيگيري ميکنيم، مشکل منابع را عنوان ميکنند.
در سال 91 کميسيون فرهنگي تلاش کرد تا 15 ميليارد تومان بودجه از محل منابع قرآني براي عفاف و حجاب در نظر گرفته شد، اما؛ اين بودجه تخصيص نيافت، در سال 92 نيز منابعي براي آن ديده نشد و امسال نيز حدود 20 ميليارد تومان پيشنهاد شد که آن نيز محقق نشد.
مشکل ضمانت اجرايي از ديگر معضلات رسيدگي به وضعيت عفاف و حجاب است، به طور حتم زماني پيگيري يک موضوع قابليت پيدا ميکند که ضمانت اجرايي براي آن وجود داشته باشد، اما؛ متأسفانه اين مهم ديده نشده است.
در ادامه وزير کشور به ذکر تيتر وار دستورالعملهاي داده شده براي ترويج فرهنگ عفاف و حجاب به سازمانهاي مربوطه پرداخت و گفت كه ايجاد کانون تشکلهاي غيردولتي فعال در عرصه عفاف و حجاب براي توسعه حرکتهاي مردمي، از جمله اين موارد است که پيشنهادمان آن است که از طريق سمنها و انجياوها و خيريههاي موجود، امر به معروف و نهي از منکر را به مردم واگذار کنيم.
تشکيل کميته لباس مشاغل براي فضاي اداري، عفاف و حجاب در فرودگاههاي کشور، ترويج فرهنگ عفاف و حجاب در فروشگاه ها و پاساژها، ترويج فرهنگ عفاف و حجاب در خوابگاههاي دانشجويي و همچنين در دانشگاهها، حمايت از برنامه شبکه تبليغي مدارس، حمايت از اجراي طرح پيک مهر که به بحث توسعه کتابخواني ميپردازد، حمايت از اجراي طرح نظارت و ارشاد همگاني، طرح ساماندهي آرايشگاهها و پيگيري برنامههاي ترويج مد و لباس ايراني اسلامي از موضوعاتي است که شوراي اجتماعي کشور داشته است.
يکي از موضوعاتي که همواره موجب دغدغه نمايندگان بود، بحث استفاده از سواحل بوده است؛ شوراي اجتماعي از آذر رسيدگي به اين موضوع را در دستور کار خود قرار داده و با تصميماتي که گرفته شد، تلاش کرديم اقدامات خوبي در اين زمينه انجام دهيم و نسبت به سال قبل نيز تاکنون موفق عمل کردهايم.
ما سال قبل در راستاي نجات افرادي که به سواحل ميروند حدود 29 نفر کشته شده بودند، اما؛ امسال به 5 نفر رسيده؛ يعني 20 درصد کاهش داشته است. همچنين سال گذشته 270 نفر در تابستان در دريا غرق شدند که تلاش داريم اين عدد را نيز کاهش دهيم.
يکي از موضوعات و مسائلي که آثار فرهنگي و اجتماعي زيادي دارد در حوزه بحث مواد مخدر است؛ وقتي مسائل فرهنگي را اسم ميبريم تنها بحث عفاف و حجاب نيست، بلکه مجموعه فعاليتهايي است که يکي از نمودهاي آن بحث عفاف و حجاب است.
در بحث مواد مخدر يک ميليون و 350 هزار نفر معتاد، 6 ميليون نفر را مستقيم درگير اين موضوع هستند که طلاق بهعنوان يک مسأله فرهنگي 55 درصد، 65 درصد زندانيها و ناهنجاريهاي اخلاقي مربوط به اين موضوع بوده است که ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر گامهاي خوبي برداشته شده و اميد است با تلاش همکارانم اقدامات خوبي نيز صورت گيرد.
نمايندگان مجلس با ۱۳۵ رأي مخالف، از پاسخهاي وزير کشور درباره سؤال علي مطهري قانع نشدند، بدينترتيب به رحماني فضلي کارت زرد دادند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]