واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس خبر داد
آموزش 264 رشته مهارت در شاخه کاردانش/ تحصیل ۴۲ درصد دانشآموزان دوره متوسطه در هنرستان
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش آموزش و پرورش با بیان اینکه 264 رشته مهارت در هنرستانهای کاردانش آموزش داده میشود، گفت: حدود 42 درصد از دانشآموزان دوره متوسطه دوم در پایههای دوم و سوم فنی و حرفهای و کاردانش تحصیل میکنند.
![خبرگزاری فارس: آموزش 264 رشته مهارت در شاخه کاردانش/ تحصیل ۴۲ درصد دانشآموزان دوره متوسطه در هنرستان خبرگزاری فارس: آموزش 264 رشته مهارت در شاخه کاردانش/ تحصیل ۴۲ درصد دانشآموزان دوره متوسطه در هنرستان](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/03/27/13930327000633_PhotoA.jpg)
سید مصطفی آذرکیش، مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص آموزشهای مهارتی اظهار داشت: آموزش مهارتی شاخه کاردانش تقاضا محور است و عملاً تدوین استانداردهای آموزش مهارت را با همکاری دستگاههای متولی این امر مانند وزارت «صنعت، معدن و تجارت»، «کار، رفاه و تأمین اجتماعی»، «سازمان فنی و حرفهای»، «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» و «جهاد کشاورزی» انجام میدهیم یعنی این مراکز با وزارت آموزش و پرورش تعامل میکنند و این رشتهها را بر اساس نیاز بازار کار، نیاز ملی و منطقهای تدوین شده و آموزش داده میشود. وی ادامه داد: آموزشهای رسمی مهارتی تا سطح دیپلم بر عهده وزارت آموزش و پرورش و در سطح بالاتر از دیپلم بر عهده وزارت علوم است و آموزشهای غیر رسمی توسط سازمان فنی و حرفهای و سایر نهادها و وزارتخانهها انجام میشود. آذرکیش به توضیح آموزشهای غیر رسمی پرداخت و اضافه کرد: برای افراد بالاتر از سن واجب التعلیم، آموزشهای غیر رسمی متناسب با نیاز بازار کار پیشبینی میشود؛ این در حالی است که دانشآموزان نیز تا سن 18 سالگی و تا پایان دوره متوسطه واجبالتعلیم هستند و وقتی از این سن بالاتر میروند اگر بخواهند دیپلم رسمی بگیرند به عنوان بزرگسال وارد هنرستانهای مقطع بزرگسال و آموزش از راه دور شده و دیپلم میگیرند. مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: این دانشآموزان برای گرفتن دیپلم در رشتههای کاردانش از گواهیهای مهارتی که توسط دستگاهها صادر میشود، استفاده میکنند. * وجود 4400 هنرستان کاردانش در کشور/ 2700 هنرستان فنی و حرفهای آذرکیش در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه «چه تعداد هنرستان کاردانش در کشور وجود دارد؟»، بیان داشت: در مجموع 7100 هنرستان کاردانش و فنی و حرفهای در کشور داریم که 4400 هنرستان کاردانش و 2700 هنرستان فنی و حرفهای است. وی ادامه داد: 440 هزار دانشآموز در مقطع کاردانش و 310 هزار دانشآموز نیز در هنرستانهای فنی و حرفهای تحصیل میکنند که مجموع این برابر با 750 هزار دانشآموز بوده است که به این معنی است حدود 42 درصد از دانشآموزان دوره متوسطه دوم در پایههای دوم و سوم فنی و حرفهای و کاردانش تحصیل میکنند. * 264 رشته مهارت در هنرستانهای کار دانش آموزش داده میشود آمدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش افزود: در تمام مناطق آموزش و پرورش کشور هنرستان کاردانش داریم و تعداد رشتههای آن نیز 264 رشته مهارت است البته ممکن است در استانی با توجه به موقعیت جغرافیایی، صنعت و نیازهای ملی و منطقهای از برخی از این رشتهها استفاده کنیم. وی اضافه کرد: بعضی از رشتهها مربوط به دختران و برخی نیز ویژه پسران است اما برخی رشتهها نیز مثل امور مالی، کامپیوتر، طلا و جواهر و امور اداری مشترک است. آذرکیش گفت: با توجه به اینکه شاخه کاردانش تقاضا محور است امکان به روز شدن و تغییر رشتهها وجود دارد و متناسب با استانداردهای جهانی رشتههای جدید نیز ایجاد میشود؛ برای مثال در چند سال گذشته رشته تعمیر تلفن همراه را نداشتیم اما در حال حاضر در سطح مدارس رشته تعمیر تلفن همراه و تلفن رومیزی را داریم. انتهای پیام/
93/04/03 - 12:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]