واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: غرامت خواهی انگلیس پس از آشتی کنان با ایران
دیلی تلگراف نوشت ایران باید برای آثار هنری تخریب شده در ماجرای حمله به سفارت انگلیس در تهران، غرامت بپردازد. خبر مربوط به آثار هنری گمشده در سفارت انگلیس در حالی منتشر میشود که وزیر امور خارجه این کشور، از بازگشایی سفارت کشورش در ایران خبر داده بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، روزنامه «دیلی تلگراف» در مقاله ای در درگاه اینترنتی خود، با کمترین اشاره به علت هجوم معترضان به سیاست های انگلیس در سفارت این کشور در تهران، نوشت، خبر مربوط به آثار هنری گمشده در سفارت انگلیس در حالی منتشر میشود که ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه این کشور، چند روز پیش، از بازگشایی سفارت کشورش در ایران خبر داده بود. برابر این گزارش، این ساختمان سفارت، پس از یورش معترضان در ماه نوامبر سال 2011 میلادی به شدت خسارت دید؛ همین مسئله نیز انگلیس را به تعلیق روابط دیپلماتیک خود با ایران واداشت.
این گزارش در خصوص ادعای مربوط به تابلوهای و آثار ناپدید یا تخریب شده ادعا کرد: تابلوی نقاشی به ارزش یک میلیون پوند، فقط یکی از شش آثار هنری است که انگلیس، سه سال پیش هنگام زیر و رو شدن سفارت خود در تهران، آنها را از دست داد. این تابلو از چهره فتحعلی شاه، دومین پادشاه سلسله قاجار در ایران، است که در فاصله سال های 1797 تا 1834 میلادی حکومت می کرده است. کار تکمیل این تابلوی نقاشی در سال 1823 میلادی به پایان رسید. این نقاشی رنگ روغن به ابعاد 1/5متر را شخص پادشاه ایران در اوائل سده 19 میلادی، به سفیر وقت انگلیس در کشورش اهداء کرده بود. تصاویر تابلوهای نقاشی گمشده هنوز هم در وبگاه «کلکسیون آثار هنری دولت انگلیس» وجود دارد. البته ارزش کل آثار هنری گمشده احتمالاً بیش از اینهاست، زیرا فهرست (دولت انگلیس) فقط شامل تابلوهای نقاشی میشود و به قالیچه ها و آثار سفالی نابود شده اشاره نکرده است.
این مقاله سپس آورده است: دیوید کامرون، نخست وزیر وقت انگلیس، در آن زمان، حمله به سفارت این کشور در تهران را «هولناک و غیرقابل دفاع» خوانده بود. از بین دیگر آثار گمشده می توان به تابلو گل های زنبق و لاله، اثر «سِدریک موریس» به ارزش 20 هزار پوند و همچنین تابلو چهره ملکه ویکتوریا، اثر جرج هیِتِر، آن هم به ارزش 20 هزار پوند اشاره کرد. البته تابلوی به ارزش دو هزار پوند از پادشاه اِدوارد هفتم، اثر لوک فیلدز نیز به همراه اثر دیگری از «آدرین بِرگ» مشهور به «دروازه گلوچستر در پارک ریجِنت» گمشده است.
مایکل اِلیس، نماینده محافظه کار مجلس انگلیس که قیمت آثار گمشده را اعلام کرد، گفت:« حضور دیپلماتیکِ تاریخی انگلیس در تهران، بدین معنا بود که سفارت ما در آنجا، جزء املاک فوق العاده ای بود که ظاهراً فضای بسیار تأثیر گذاری را برای بازدیدکنندگان ایجاد میکرد. متأسفانه همه اینها دیگر برای همیشه از بین رفته است؛ فقط به این علت که مقامات ایران نتوانستند جمعیتی را مهار کنند و این جماعت اجازه پیدا کرد اراضی ملی انگلیس را ویران کند(!)». این نماینده مجلس انگلیس، از دولتش خواست بر اساس پیمان ژنو، از حکومت ایران بابت آثار هنری گمشده، تقاضای غرامت کند.
اِلیس افزود: «اکنون که دولت انگلیس سرگرم برقراری دوباره روابط دیپلماتیک با ایران است، اطمینان دارم وزیر امور خارجه نهایت احتیاط را نشان خواهد داد که هیچ یک از میراث نسل های گذشته ما را به املاک آنجا نسپارد. وزیر امور خارجه احتمالاً همچنین باید اطمینان حاصل کند که ایران، طبق قوانین بین المللی، پول مالیات دهندگان انگلیسی را به عنوان غرامت به آنها بازمیگرداند».
دولت انگلیس اذعان کرده است هیچ یک از آثار متعلق به «کلکسیون هنری دولت»، بیمه نشده بود. اِد وایزی، مقام وزارت فرهنگ انگلیس میگوید:« کلکسیون هنری دولت بر اساس ضوابط حسابداری دولت اجازه ندارد آثار خود را به شکل تجاری، بیمه کند. اینها جزء اموال سلطنتی به شمار میرود و با مسئولیت خود دولت، در ساختمان های دولتی به نمایش گذاشته می شود».
در پایان، یک سخنگوی دولت انگلیس نیز آورده است:«ارزیابی جامع خسارت، مستلزم بررسی کارشناسی است. ما این مسئله را برای ایران روشن کردیم؛ لازمه پیشرفت روابط، حل و فصل مسئله پرداخت غرامت به علت خسارت وارد شده به محدوده سفارت انگلیس در نوامبر سال 2011 میلادی است. کاردار غیرمقیم انگلیس در ایران، بحث درباره این موضوع را با همتای ایرانی خود آغاز کرده است».
دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]