واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۲۶ب.ظ)
معاون برنامه ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي: هدف از سياست هاي جمعيتي، حفظ تعادل پوياي ساختار کلي جمعيت است معاون برنامه ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي هدف از سياست هاي جمعيتي را حفظ تعادل پوياي ساختار کلي جمعيت دانست و گفت: آشنايي با پيشينه سياست هاي جمعيتي امري ضروري است.
به گزارش خبرگزاري موج، اسحاقي در نشست آموزشي رويکردهاي ارتقاي نرخ باروري کل در معاونت بهداشتي دانشگاه کرمان گفت: جمعيت و مسائل مرتبط با آن به صورت يک اندام واره است که تمام بخش هاي آن بايد متعادل باشد.
وي افزود: تغييرات جمعيت بايد بطور مداوم مطالعه و دورنماي تحولات جمعيتي ترسيم شود و در صورتي که مطالعات، احتمال خارج شدن جمعيت از حالت تعادلي خود را نشان دهند، سياستهاي جمعيتي لازم بايد اعمال شود.
اسحاقي گفت: تغييرات جمعيتي علاوه بر اينکه از پارامترهاي جمعيتي ناشي مي شود از بسياري از عوامل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي که به مرور زمان در مسير تحول کشورها رخ ميدهد تأثير ميپذيرد.
وي بحران ميزان باروري و تجديد نسل، كاهش حجم كل جمعيت ملي، بحران كاهش نيروي در سن كار، بحران سالمندي جمعيت و افزايش مهاجرتهاي بينالمللي و تغييرات هويتي و فرهنگي را از چالش هاي کاهش جمعيت عنوان کرد.
اسحاقي با بيان مضرات کاهش باروري گفت: در اثر كاهش باروري، جمعيت در سن كار كاهش يافته و كشورها براي تأمين نيروي كار خود سياست هاي مهاجرپذيري را در پيش مي گيرند و مهاجران وارده شده به هر كشور ساختار فرهنگي و اجتماعي آن را دچار تغييرات اساسي مي كند.
وي به عوامل مؤثر بر کاهش نرخ باروري اشاره کرده و گفت: نظر موافق برخي علماي مذهبي بر کنترل جمعيت، تصويب قوانين مشوق کنترل جمعيت، افزايش ميزان با سوادي زنان، توسعه شهرنشيني، افزايش سن ازدواج، افزايش اشتغال زنان، گرايش زنان به تحصيلات عالي، تغيير در کارکرد خانواده و کاهش صله ارحام از جمله کاهش سريع ميزان باروري محسوب مي شوند.
اسحاقي گفت: كاهش سطح باروري در ايران همه طبقات و گروههاي اجتماعي را در بر گرفته است و اين كاهش به شهرها محدود نشده بلكه در روستاها نيز باروري به شدت كاهش يافته است.
وي با اشاره به کاهش نرخ باروري کل در ايران گفت: کاهش فراگير نرخ باروري در کل کشور اتفاق افتاده و در بعضي استان ها کمتر و در بعضي بيشتر مشاهده مي شود.
وي افزود: ميزان باروري كل در سال 1390 به حدود 1.7 فرزند براي هر مادر رسيده است و در چهار استان كشور (تهران، گيلان، اصفهان و سمنان) ميزان باروري بين 1.2 و 1.6 فرزند بوده است.
اسحاقي ادامه داد: در مقايسه نموداري نرخ باروري در كشورهاي آمريكا، فرانسه، سوئيس، انگلستان، رژيم صهيونيستي و ايران به روشني ديده مي شود كه هيچكدام از اين كشورها افت آبشاري شديد مانند ايران ندارند و اين زنگ خطري بزرگ است.
وي گفت: بعضي از سياست هاي افزايش جمعيت، ملي و فراگير است و بعضي از سياست ها بايد به صورت منطقه اي و فردي اجرا شود.
وي افزود: متأسفانه قشري که از لحاظ فرهنگي و اقتصادي در سطح بالاتري قرار دارند و آمادگي فرزند آوري دارند، در ازدواج تأخير و در فرزند آوري تقليل مي کنند.
اسحاقي گفت: رشد کنوني جمعيت در ايران به طور ميانگين 1.3 است و اگر سياستگذاري ها و برنامه ريزي هاي لازم در اين زمينه صورت نگيرد، با رشد منفي جمعيت مواجه مي شويم که بايد از همين الان جلوي آن را گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]