واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
داروها و عطرهای محرک جنسی عامل سکته قلبی، مغزی و سرطان ها تهران - ایرنا - براساس قانون جدید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ،تولید کنندگان مکمل های تستوسترون و داروهای افزایش تمایل جنسی مکلف به نصب برچسب اخطار لخته خون و بروز سکته قلبی یا مغزی شدند. علاوه براین عطرهای محرک جنسی نیز عامل اختلال هورمونی و برهم زننده سیستم ایمنی بدن هستند.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، مکمل های تستوسترون در حال حاضر دارای برچسب هشدار مربوط به لخته شدن مرتبط با پلی سیتمی هستند که شامل افزایش غیر طبیعی در سلول های قرمز خون است ولی سازمان غذا و دارو بیانیه ای صادر کرده است که بر اساس آن این تولیدکنندگان باید برچسب هشدار لخته خون را نیز به طور مستقل و جداگانه روی محصولات خود عرضه کنند.
علاوه بر این، تمام داروهای افزایش دهنده میل جنسی نیز دارای این مکمل هستند و مصرف کنندگان در معرض لخته شدن خون قرار داند.
وجود لخته خون در رگ ها شامل ترومبوز وریدی (DVT) می شود که معمولا برای مسافران در پروازهای طولانی هوایی اتفاق می افتد و منجر به آمبولی ریوی و مرگ می شود.
طبق این گزارش معمولا مردانی که به طور مادرزادی در ترشح هورمون های جنسی اختلال دارند یا شیمی درمانی کرده اند از این دارو استفاده می کنند.
این سازمان ابراز امیدواری کرده است نصب این برچسب ها راهکاری در پیشگیری از بروز بیماری و سکته های قلبی و مغزی ناشی از مصرف این داروها باشد.
این درحالی است که دراکثر شبکه های مختلف ماهواره ای و سایت های مرتبط، تبلیغات گسترده ای برای فروش انواع داروهای گران قیمت محرک جنسی و استفاده از مکمل های تستو سترون ارائه می شود.
**عطرهای محرک جنسی عامل اختلال سیستم هورمونی بدن
همچنین محققان می گویند: نتایج یک مطالعه در مورد تاثیرعطر، ادکلن افشانه های خوشبوکننده، بر بدن نشان می دهد که تعدادی از این محصولات حاوی حجم بالایی از نوع ماده شیمیایی خطرناک و تاثیرگذار بر عملکرد هورمون ها هستند.
به گزارش ایرنا از نیچر،این تحقیق تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست اتریش انجام شد.
این سازمان با انتشاربیانیه ای در مورد نتیجه این تحقیق اعلام کرد: در این بررسی 53 نوع مختلف عطر و ادکلن آزمایش شدند و نتایج مطالعات تایید کرد که در شش نمونه از این محصولات نوعی ماده شیمیایی موسوم به «دی اتیل فنالات» (DEP) وجود دارد که تاثیر سوء بر عملکرد هورمون ها می گذارد.
به گفته کارشناسان اتریشی، از عوارض جانبی این ماده شیمیایی این است که هنگام تماس با پوست، وارد جریان خون می شود و می تواند برای زنان و مردان مشکلات باروری به وجود آورد و همچنین ابتلا به سرطان های پستان، پروستات و بیماری های متابولیک همچون دیابت و چاقی را افزایش دهد.
** آسیب های فیزیولوژیک
گزارش اخیر تنها گزارش در مورد تاثیر سوء عطرهای شیمیایی بر ارگان های بدن نیست. بسیاری از مواد تشکیل دهنده عطر در لیست زباله های خطرناک سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارند. این مواد در صورت تنفس باعث تنگی نفس، سوزش چشم، دهان، پوست، ریه و گلو می شوند. Benzaledehyde نام یکی از مواد استفاده شده در انواع عطر است؛ این ماده باعث پژمردگی و افسردگی سیستم مرکزی اعصاب مغز می شود. بنزیل الکل یکی دیگر از مواد رایجی است که در انواع عطر مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده باعث تحریک دستگاه تنفسی فوقانی و بروز علایمی چون تهوع، سرگیجه، سردرد و نارسایی تنفسی می شود. یکی دیگر از مواد مضر موجود در عطر، اتیل استات است که با کم خونی، آسیب کلیوی و آسیب کبدی در ارتباط است.
یکی دیگر از مهمترین اثرات مضر عطر، افزایش انواع آلرژی است. مواد اولیه تولید عطر معمولا از گل های مختلف گرفته می شوند که اغلب حاوی مواد آلرژن هستند. این مواد با علایمی مانند سرفه، عطسه، خارش و کهیر همراه هستند. استفاده زیاد از عطر باعث می شود که این عوامل آلرژی زا همراه با باد در محیط منتشر شوند و به افرادی که مبتلا به آلرژی هستند ولی خودشان از عطر استفاده نمی کنند نیز آسیب برساند.
** اثرات زیست محیطی
موادی فراری که برای انتشار بوی عطر مورد استفاده قرار می گیرند، معمولا در پوست، خون و شیر مادر انباشته می شوند و تجمع آنان باعث تحریکات پوستی، سرطان، اختلالات هورمونی و ناباروری می شود. این مواد به راحتی وارد زنجیره غذایی می شوند و در عملکرد سیستم بدن اختلال ایجاد می کنند.
• استفاده از عطر و اسپری منجر به گرمایش جهانی شود.
• تولید کننده های عطر از مواد سمی و مضری که مورد تایید FDA نیست استفاده می کنند و تشخیص آن برای افراد عادی غیر ممکن است.
• استفاده مداوم از مواد شیمیایی باعث اختلالات هورمونی می شود.
• بر اساس تحقیقات انجام شده، ترکیبات شیمیایی عطر باعث رشد غیر طبیعی اندام تناسلی در جنین پسر می شود. ادامه تحقیقات نشان می دهد که این ترکیبات در تعداد اسپرم مردان بالغ نیز موثر است و باعث کاهش ناباروری می شود.
علمی (6) ** 9259**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]