واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کمالوندی: پروتکل الحاقی را تحت شرایطی می پذیریم/ مجلس تصمیم گیرنده نهایی است تهران-ایرنا- «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اگر تحریم ها برداشته شود، خصومت ها از بین رود و همه مسائل مربوط به پرونده هسته ای حل شود و تنها شفافیت باقی بماند تا 1+5 نگرانی بی موردی نداشته باشد، حاضریم پروتکل الحاقی را امضا کنیم اما تصمیم گیرنده نهایی مجلس است.
این مقام ارشد سازمان انرژی اتمی درباره امضای پروتکل الحاقی توسط تیم مذاکره کننده اظهار کرد: اگر ایران و 1+5 برای برنامه اقدام مشترک جامع به توافق برسند، تنها چیزی که باقی می ماند بحث شفافیت بیشتر است که بحث پروتکل الحاقی نیز در این بین قرار دارد، البته بحث شفافیت به نحوی که مورد نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد.
وی درباره شروط دیپلمات های ایران برای پذیرش پروتکل الحاقی گفت: کشورهای دنیا مجبور نیستند پروتکل الحاقی را امضا کنند یا بپذیرند و اگر می پذریند تحت شرایطی آن را امضا می کنند.
به گزارش ایرنا از خانه ملت، معاون روابط راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در صورت امضای پروتکل، لایحه ای از طریق دولت به مجلس پیشنهاد می شود و همه اینها منوط به این است که در تفاهم جامع به این نتیجه برسیم که باید پروتکل الحاقی امضا شود.
وی افزود: مجلس هم به خوبی مواد پروتکل را به خوبی می داند و برای نمایندگان تعهدات آن کاملا مشخص است و دیدیم در گذشته به رغم آنکه توسط دولت امضا شد اما به تصویب نمایندگان مجلس نرسید.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره مزایای پروتکل الحاقی برای آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: آژانس می خواهد به شکل سرزده به مکان هایی که مد نظرش است، دستیابی پیدا کند و به همین دلیل بحث پروتکل الحاقی را مطرح می کند.
کمالوندی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان انرژی اتمی یا وزرات خارحه برای تصویب پروتکل الحاقی در مجلس اقدامی انجام داده اند؟ گفت: نماینده مجلس در سطح رییس کمیسیون امنیت ملی در جلسه شورای عالی امنیت شرکت دارد و از موضوعات مطلع است و اینطور نیست مساله ابتدا به ساکنی باشد؛علاوه بر آن کمیسیون امنیت ملی و مرکز پژوهش های مجلس، مذاکرات را کاملا بررسی می کنند.
کمالوندی افزود: طبق برنامه اقدام مشترک ژنو، امضای پروتکل الحاقی جزئی از برنامه جامع هسته ای و یکی از عناصر کلیدی آن محسوب می شود و دولت می تواند بر اساس بررسی های خودش و مصلحت و پیشرفت در مذاکرات، پروتکل الحاقی را بپذیرد اما این مجلس است که باید تصمیم نهایی را بگیرد.
* **می توانیم در این یک ماهه به توافق جامع نهایی برسیم
وی در پاسخ به این سووال که آیا بدون نیاز به تمدید و در مدت باقیمانده تا 20 جولای می توان به توافقنامه جامع دست یافت؟، گفت: به لحاظ فنی، زبان ما منطقی، حقوقی و قابل فهم و درک است و بسیاری از مسائل فنی بین ایران و 1+5 حل شده است و آنچه موجب شده این توافقات به کندی جلو برود، مباحث سیاسی است و اگر در 1+5 نظم و اراده سیاسی توام با حسن نیت وجود داشته باشد، می توانیم در این یک ماهه به توافق جامع نهایی برسیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: در مذاکرات وین 4 و 5 حرکت کند روبه جلویی داشته ایم و نمی توانیم بگوییم خوشبین یا بدبین هستیم.
وی تصریح کرد: در مذاکرات آینده باید ببینیم آیا آنها می توانند با واقعیت ها کنار بیایند و قبول کنند که جمهوری اسلامی ایران پیشرفت های مهمی در حوزه هسته ای داشته و فشارهای آنها موجب نشده که حرکت ما متوقف شود و اگر فشارها حرکت های ما را متوقف نکرده است طبیعتا مذاکرات نیز نمی تواند حرکت ما را متوقف کند.
وی خاطرنشان کرد: ما می خواهیم پیشرفت هایمان توام با نگرانی آنها نباشد و هدفمان این است با اقدامات مسالمت آمیز کاری کنیم که هم آنها به حقوق ما احترام بگذارند و هم ما به نگرانی آنها احترام بگذاریم و نگرانی هایشان را با روش های فنی و حقوقی بر طرف کنیم.
سیام**9121**1572
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]