واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ تير ۱۳۹۳ (۲۱:۴۴ب.ظ)
ديدار رئيس و مسئولان قوه قضائيه با رهبر انقلاب آنچه که در عراق روي داده است، جنگ شيعه و سني نيست، بلکه نظام سلطه با استفاده از پسمانده هاي رژيم صدام بعنوان مهرههاي اصلي و عناصر تکفيريِ متعصب به عنوان پياده نظام، تلاش براي برهم زدن ثبات و آرامش عراق دارد.
حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (يکشنبه) در ديدار با رئيس و مسئولان عالي دستگاه قضائي و همچنين رؤساي کل دادگستريها و دادستانهاي مراکز استانها، ضمن بيان شش اولويت اصلي براي دوره جديد ۵ ساله رياست آيتالله آملي لاريجاني در قوه قضائيه، همکاري و همدلي و يکصدائي رؤساي سه قوه در مسائل کلان و مصالح عمومي کشور را بسيار ضروري و مهم برشمردند و با اشاره به تحولات اخير عراق تأکيد کردند پشت پرده فتنهانگيزي و آتشافروزي در عراق، قدرتهاي غربي سلطهگر و در رأس آنها رژيم آمريکا قرار دارند و جمهوري اسلامي ايران ضمن مخالفت شديد با هر گونه دخالت آمريکا در مسائل داخلي عراق، معتقد است مردم و دولت و مرجعيت ديني اين کشور توانائي پاياندادن به اين آتشافروزي را دارند.
رهبر انقلاب اسلامي در اين ديدار با گراميداشت ياد و خاطره شهداي هفتم تير به ويژه شهيد آيتالله بهشتي و همچنين تجليل از شهيد آيتالله قدوسي، مهمترين ويژگي دستگاه قضايي نسبت به قواي ديگر را، تضمين تحقق اقامه حق و عدل از جانب همه دستگاههاي نظام اسلامي دانستند و گفتند: بر همين اساس توقعات از قوه قضائيه بالا است و با توجه به تواناييها و صلاحيتهاي برجسته رياست اين قوه که عالِمي فاضل، متدين، مجتهد، خوش فکر، انقلابي، آگاه به مسائل و شجاع است، تحقق توقعات و اهداف مورد نظر امکان پذير به نظر ميرسد.
رهبر انقلاب اسلامي ضمن تشکر و قدرداني از تلاشهاي رئيس قوه قضائيه و مسئولان عالي اين قوه در ۵ سال گذشته، شش اولويت اصلي را براي دوره جديد بيان کردند.
«ساز و کار ويژه و روشن براي اجراي سياستها» اولين اولويتي بود که رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند و گفتند: بايد ساز و کار ويژه و روشني براي نظارت و اجراي سياست هاي مربوط به قوه قضائيه و تبديل اين سياستها به برنامه و عملياتي شدن همه آنها، تدارک ديده شود.
حضرت آيتالله خامنهاي دومين اولويت اصلي دستگاه قضائي را «نظارت بر عملکردها اعم از عملکرد قضات و عملکرد مديران» برشمردند و خاطرنشان کردند: اين نظارت ها بايد بگونهاي جدي و گسترده باشند که اشکالات و شکايات از برخي عملکردها، به پايين ترين سطح ممکن برسد.
ايشان به موضوع «لزوم عدم تأخير در اجراي احکام» بعنوان سومين اولويت اشاره کردند و افزودند: برخي تأخيرهاي طولاني در اجراي احکام، معلول برخي نقيصهها است که بايد شناسايي و برطرف شوند.
رهبر انقلاب در خصوص اطاله دادرسي يک نکته را متذکر شدند و گفتند: کاهش آمار ميانگين اطاله دادرسي، خوب است اما بايد توجه شود که چه تعداد پرونده در محدوده مدت زمان حداکثريِ اين آمار ميانگين، بررسي ميشوند که اگر اين آمار بالا باشد، بايد کاهش يابد.
«کادرسازي و جانشين پروري»، اولويت چهارمي بود که حضرت آيتالله خامنهاي به آن اشاره کردند و در خصوص «پيشگيري از جرم» به عنوان اولويت پنجم افزودند: پيشگيري از جرم يک موضوع فرا قوهاي است، بنابراين قوه قضائيه براي پيشگيري از جرم بايد ارتباط خود را با دستگاههاي مرتبط با اين موضوع، مستحکم و نقاط اشتراک با آنها را تقويت کند.
ايشان خاطرنشان کردند: پيشگيري از جرم، يک موضوع کاملا علمي، نيز است و بر همين اساس بايد براي شناسايي عوامل جرم و آسيبهاي ناشي از آن با صاحبنظران و کارشناسان اين موضوع مشورت و همکاري شود.
ششمين و آخرين اولويتي که رهبر انقلاب اسلامي بيان کردند، «افزايش همکاريهاي سه قوه» بود.
حضرت آيتالله خامنهاي گفتند: سفارش هميشگي و مؤکد من به روساي قوا، افزايش همکاريها است که اين همکاريها شامل دو عرصهي مسائل درون دستگاهي، و مسائل کلان کشور است.
ايشان تأکيد کردند: در مجموعه نظام اسلامي بايد در مسائل گوناگون، «همصدايي» از رؤساي قوا شنيده شود.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به مواضع بسيار خوب، متقن، مستدل و منطقي آيتالله آملي لاريجاني در مسائل گوناگون خاطرنشان کردند: همکاريها و همفکريهاي رؤساي سه قوه ميتواند به گسترش اين مواضع در بخش هاي مختلف حکومت کمک کند.
حضرت آيتالله خامنهاي با تأکيد بر اين که مصالح ملي کشور از همه امور بالاتر است، گفتند: رؤساي سه قوه بايد جلسات مشترک خود را بيشتر کنند زيرا اين نشستها به باز شدن گرهها و پيشرفت امور و بر طرف شدن برخي گلهگذاري ها کمک زيادي مي کند.
ايشان در خصوص مسائل مهم کشور، تأکيد کردند: گرههايي که در کشور وجود دارند و حتي آنچه که براي برخي توهم گره بودن است، همه قابل بازگشايي است به شرط آنکه قدري به خودمان و توانايي هاي داخلي تکيه کنيم.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: يکي از چالشهاي اصلي کشور، خصومت و مخالفت جدي نظام سلطه غرب با نظام اسلامي است که بايد اين حقيقت را فهميد و درک کرد.
ايشان خاطرنشان کردند: اگر خصومت نظام سلطه را متوجه نشويم، در تحليل مسائل کشور دچار اشتباه خواهيم شد.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: کساني که حاضر نيستند برخورد خصمانه جبهه دشمن را ببينند، همانند کساني هستند که چشم خود را به روي دشمن ميبندند.
ايشان علت اصلي دشمني نظام سلطه با جمهوري اسلامي ايران را، «سخن نو» نظام اسلامي و «متزلزل شدن بناي نظام سلطه» دانستند و با اشاره به تحولات اخير عراق گفتند: در قضيه عراق قدرتهاي سلطهگر غربي و بطور مشخص رژيم ايالات متحده آمريکا، درصدد سوء استفاده از جهالت ها و تعصب هاي تعدادي عوامل بياختيار هستند.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: هدف اصلي از قضاياي اخير در عراق، محروم کردن مردم اين کشور از دستاوردهايي است که عليرغم حضور و دخالت آمريکا بدست آورده اند، که مهمترين آن، حاکميت نظام مردمسالاري است.
رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: آمريکا از روال کنوني در عراق يعني برگزاري انتخاباتي با مشارکت خوب مردم و تعيين گزينههاي مورد اعتماد مردم، راضي نيست زيرا آمريکا به دنبال آن است که عراق تحت سلطه قرار گيرد و افراد گوش به فرمان آمريکا، حاکم باشند.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به سخنان مقامات آمريکايي که تلاش دارند، قضاياي عراق را يک جنگ مذهبي قلمداد کنند، افزودند: آنچه که در عراق روي داده است، جنگ شيعه و سني نيست، بلکه نظام سلطه با استفاده از پسمانده هاي رژيم صدام بعنوان مهرههاي اصلي و عناصر تکفيريِ متعصب به عنوان پياده نظام، تلاش براي برهم زدن ثبات و آرامش عراق و تهديد تماميت ارضي اين کشور دارد.
ايشان خاطرنشان کردند: عوامل اصلي فتنه در عراق، با سنيهاي مؤمن و معتقد به استقلال عراق همان اندازه خصومت دارند که با شيعه دشمن هستند.
رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند دعواي اصلي در عراق ميان کساني است که ميخواهند عراق به اردوگاه آمريکا ملحق شود و کساني که خواهان استقلال عراق هستند.
حضرت آيتالله خامنهاي با تأکيد بر اين که خود عراقي ها، قادر به مقابله با اين آتشافروزي و از بين بردن آن هستند افزودند: ما با دخالت آمريکاييها و ديگران در مسائل داخلي عراق بشدت مخالفيم و آن را تأييد نميکنيم زيرا معتقديم دولت و ملت عراق و مرجعيت ديني اين کشور توانايي تمام کردن اين فتنه را دارند و ان شاء الله آن را تمام خواهند کرد.
در ابتداي اين ديدار آيتالله آملي لاريجاني رئيس قوه قضائيه گزارشي از عملکرد پنج سال گذشته دستگاه قضايي ارائه کرد و گفت : ارتقاي کمي و کيفي نيروي انساني، آموزش هاي بدو خدمت و حين خدمت، ارتقاي علمي قوه قضائيه با تأسيس دو پژوهشگاه تخصصي در قم و تهران، تشديد ساز و کارهاي نظارتي دادسراي انتظامي قضات، ديوان عالي کشور و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاييه، بکارگيري فناوريهاي نوين و گسترش خدمات الکترونيک، اصلاح ساختارها و تشکيلات و تدوين لوايح مهم مورد نياز دستگاه قضايي از جمله لايحه پليس قضايي و لايحه جامع وکالت، از جمله اقدامات مهم دستگاه قضايي بوده است.
آيتالله آملي لاريجاني مهمترين چالش هاي قوه قضائيه را "بودجه" و "استقلال در استخدام" خواند و در خصوص کاهش زمان رسيدگي به پروندهها افزود : متوسط زمان رسيدگي به پرونده هاي قضايي نسبت به کشورهاي ديگر قابل قبول است.
وي همچنين با تأکيد بر تعامل قوا گفت: تلاش مي کنيم در عين حفظ استقلال دستگاه قضايي با قواي مجريه و مقننه تعامل خوبي داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]