واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۵۷ب.ظ)
اجراي طرح استقرار کشاورزي پايدار در 35روستاي حوضه درياچه اروميه به گفته رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي طرح استقرار کشاورزي پايدار در 35 روستاي حوضه درياچه اروميه با همکاري دولت ژاپن و undp اجرا مي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ کريم زاده رئيس سازمان جهاد کشاورزي در نشستي با حضور سرپرست نمايندگي برنامه عمران سازمان ملل، رئيس گروه انرژي و محيط زيست، مديريت سوانح برنامه عمران ملل متحد در ايران و اعضاي ستاد راهبري کشاورزي پايدار در اروميه اظهار داشت: به منظور اجرايي نمودن يکي از اقدامات اولويت دار برنامه مديريت جامع حوضه آبريز درياچه اروميه، طرح مشترکي بين دولت ژاپن ، برنامه عمران سازمان ملل (undp)، دفاتر تخصصي وزارت جهاد کشاورزي و سازمان محيط زيست استان اجرايي مي شود.
وي گفت: در اجراي اين طرح 35 روستا واقع در شهرستان هاي اروميه، مياندوآب، مهاباد،نقده و سلماس در سطح 18 هزار و 378 هکتار به عنوان سايتهاي اصلي مشخص شده اند و درحال حاضر اين طرح در اين روستاها درحال اجرا است.
وي با اشاره به اينکه استقرار کشاورزي پايدار در حوضه درياچه اروميه با راهبرد مديريت مشارکتي از اولويتهاي جهاد کشاورزي براي نجات اين حوضه آبي است، افزود: از اين مقدار سطح زير کشت، حدود 15 هزار و 900 هکتارآن را زمين هاي زراعي و بقيه را اراضي باغي تشکيل مي دهد که بيش از6 هزار و 650 نفر بهره بردار در اين اراضي مشغول فعاليت مي باشند.
وي نقش جوامع محلي و مشارکت آنها را در برنامه هاي زيست محيطي و حفاظت از تنوع زيستي را مهم ارزيابي کرد و اضافه کرد: استفاده بهينه از آب مصرفي در بخش کشاورزي توسط بهره بردارن يکي از اهداف اصلي توسعه کشاورزي پايدار است که نيازمند همکاري و ارتباط تنگاتنگ بين مسؤولان شهرستان ها با بهره برداران در اين روستاهاست.
مدير هماهنگي ترويج جهاد کشاورزي آذربايجان غربي و دبير کميته راهبري برنامه کشاورزي پايدار نيز در اين نشست با اشاره به اينکه 6 کانون در اين روستاها ، و براي هر کانون يک روستا به عنوان مرکز اصلي اجراي طرح انتخاب شده است اظهار داشت: اين روستاها از لحاظ شاخص هاي اقتصادي و اجتماعي نسبت به ديگر روستاها اولويت دارند و با حضور کارشناسان محيط زيست به عنوان روستاهاي پايلوت انتخاب شده اند و بدين منظور ماه گذشته کارگاه آموزشي يکروزه اي با حضور مديران جهاد کشاورزي، دفاترشرکت هاي فني و مهندسي و مسؤولين ذيربط برگزار شد.
امين آقايي با بيان اينکه عمليات اجرايي کشاورزي پايدار از فروردين ماه سال جاري در استان آغازشده است، تاکيد کرد: دفاترشرکتهاي فني و مهندسي و مسئولين ذيربط در قالب 6 کانون اجرايي، بر استخراج و تهيه اطلاعات مربوط به کشت محصولات غالب منطقه، زمان کاشت و برداشت و ميزان آب مصرفي اين مناطق توسط افراد اين کانونهاي اجرايي نظارت مي کنند .
دبير کميته راهبري برنامه کشاورزي پايدار ادامه داد : انتظار مي رود با اجراي اين طرح 9 تاکتيک در سال زراعي جاري عملياتي شود که با تاکيد بر دو محور توانمندسازي و ارتقاي مهارت جوامع محلي در تامين معيشت و افزايش بهره وري توليدات خود و نيز سازماندهي و به کارگيري توان و امکانات جوامع محلي و تشکلها در قالب شبکه مديريت مشارکتي براي کمک به روند احياي درياچه اروميه خواهد بود.
"بالا سوبر امانيام مورالي" سرپرست نمايندگي سازمان ملل متحد در ايران نيز ضمن ابراز خرسندي از همکاري تشکل ها و جوامع محلي در حفاظت از تالابها و اجراي کشاورزي پايدار دراين استان به اين نکته اشاره نمود که سازمان ملل متحد آماده هرگونه همکاري با تشکل هاي مردم نهاد مي باشد و آماده است تا مساعدت هاي علمي و فني خود را براي بهبود وضعيت درياچه اروميه جهت عملياتي كردن ارائه دهد.
سرپرست نمايندگي سازمان ملل متحد و هيئت همراه که به منظور بازديد و پيگيري روند استقرار برنامه کشاورزي پايدار در زير حوضه درياچه اروميه به استان آذربايجان غربي سفر کرده اند در ادامه جهت آشنايي با ساختار و سازماندهي ايجاد شده در جلسه کارگروه کميته اجرايي استان و شهرستان اروميه نيز شرکت کردند.
پس از اين نشست نيز در کارگاه مشارکتي ورود به جامعه محلي که با حضور شريفي مقدم مجري اين طرح و اعضاي ستاد کميته راهبري استان، نماينده سازمان آب و اداره محيط زيست و اهالي روستاي فقي بيگلو و شوراهاي روستاهاي پيرامون در کانون باراندوز چاي اروميه در محل روستاي فقي بيگلوي اروميه تشکيل شد، نيز شرکت کردند.
همچنين در بعد از ظهر همان روز مورالي و هيأت همراه از مراحل اجرايي فاز اول اين برنامه در 4 مزرعه نمونه تحت پوشش در روستاي گل از توابع شهرستان نقده بازديد به عمل آوردند و با روند توسعه کشاورزي پايدار در اين روستا آشنا شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]